_bartx Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Mam kartę SB Live i głośniki 2.1 Easy Touch Oscar. Mogę dokupić dwie albo trzy satelity, takie same jak są w tych głośnikach. CHciałbym to wszystko podłączyć pod 4.1 albo 5.1. Z tego co wiem, to takie glośniki wymagają wzmacniacza. Wiem też, że w SB Live jest wzmaczniacz, bo słuchawki mają dobrą głośność, ale obawiam się, że będzie za słaby. Jak mam podłączyć to wszystko, aby uzyskać zestaw 4.1/5.1? Który port na karcie przychodzi na głośnik centralny? Bo na przednie i tylnie to jest zielony i czarny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Musisz kupic wzmacniacz jakis 2 kanałowy i podłączyć jako tył, ale to sie mija z celem, lepiej kupić juz jakieś dobre głośniki zamiast tych satelitek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 A jakby te satelity podpiąć przez ten wzmacniacz w subwooferze i wyprowadzić dodatkowe dwa kanały? Za głośniki dałem 40 (zepsuty wyświetlacz :)), za te satelitki to będzie 20, więc kupowanie 5.1 mi się średnio opłaca. Szczególnie, że mnie dwie - trzy stówy nie swędzą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 ten zestaw glosnikow 2.1 zostaw w spokoju i dokup po prostu jakies mocne bzyczki creativa stereo za 60 zl i podepnij jako "rear" badz jak kto woli "tył" prosto do karty dzwiekowej. Chyba ze twoj zestaw 2.1 PRZEWIDUJE mozliwosc podpiecia sateli dodatkowych w co MOCNO watpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Dobra, to napiszcie chociaż czy jest to wogóle możliwe do wykonania - podłączenie dwóch satelit przez wzmaczniacz z subwoofera? EDIT: Te satelitki mają 10W - głośnik średnionowy i wysokotonowy. W karcie jest na pewno wzmacniacz, ale ile on ma mocy? Edytowane 4 Marca 2006 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...