Skocz do zawartości
Gość incubus

Kręcenie Sempa 3000venice

Rekomendowane odpowiedzi

Gość incubus

Na początku z góry dziękuję za odpowiedzi o ile się ukażą oczywiści :)

Mam nadzieję, że nie zostanę zmieszany z błotem. Przygodę z podkręcaniem dopiero zaczynam. Mam semprona 3000 s.939. Nigdy nie podkręcałem więc chciałbym wiedzieć jak to się robi. Czy są do tego jakieś specjalne narzędzia, czy wszystko w biosie. Jeżeli w biosie to gdzie?

Moja pł.główna to gigabyte ga k8n51gmf9. Słyszałem, że są trzy parametry, których wartości się zmienia. Jest to niejakie fsb, napięcie i trzeciego nie pamiętam. Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć łopatologicznie? Czy jest jakaś z góry ustalona kolejność co do zmieniania wartości poszczególnych czynników np: pierwsze napięcie a potem fsb a potem jeszcze coś? thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to warto skorzystac z wyszukiwarki bo o podkrecaniu na forum jest na pewno mnóstwo teamatów.

Po drugie to najpierw ustawiasz fsb i dopiero jak jest nie stabilny dajesz mu wiecej pradu. A mnoznik raczej nie bedzie ci potrzebny bo mozena go tylko ustawiac w dół. No i pamietaj o pamieciach zeby ci nie blokowały oc (chyba ze masz jakies dobre do oc) ustawiasz im nizszy mnoznik i dzieki temu masz pewnosc ze ci nie blokuja proca.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi