Skocz do zawartości
stuff

PIII450Mhz podkreciny na 675Mhz!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Podkreciłem swój procesor PIII 450Mhz na 675 Mhz.Dziala on stabilnie temperatura wzrosła tylko o 5 stopni z 41 na 46.Dodam tylko ze mam standardowy wentylator intela,aprocek wysmarowałem pastą.Chodzi juz tak od kilku miesięcy i nic niepokojącego nie zauwazyłem.Ale bądzcie ostrożni przy kreceniu i sprawdzajcie czesto temperature procesora. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładnie - chciałbym, by moja peczwórka chociaż wstała na 150 !

miałbym 2,25 :-)

żadne z moich p3 ( 500,600,700) nie chodziły na 150 - 133 max przy NIESTANDARDOWYM AC.

przyłanczam sie do prośby Xenon_a - dawaj screena (!)

da rade wycisnac wiecej niz 133 ;-) gorzej ze stabilnoscia systemu.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=18313&highlight=

looknij jeszcze tu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale (po treści posta wywioskowuje:) że jest to PIII na rdzeniu Katmai, a one nie miały za duzych mozliwości o/c. Seria ta skończyła się na 600MHz, później od 550MHz były Coppermine, a te juz fakt miały duży zapas :). Ja swojego 550MHz(Katmai) kręce max. na 633MHz na Abicie BE6-II, więcej albo winda nie wstaje albo wogole komp ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkreciłem swój procesor PIII 450Mhz na 675 Mhz.Dziala on stabilnie temperatura wzrosła tylko  o 5 stopni z 41 na 46.Dodam tylko ze mam standardowy wentylator intela,aprocek wysmarowałem pastą.Chodzi juz tak od kilku miesięcy i nic niepokojącego nie zauwazyłem.Ale bądzcie ostrożni przy kreceniu i sprawdzajcie czesto temperature procesora. :roll:

to super :) ja swojego dopiero zamierzam zacząć kręcić (za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać :( )

ale w moim przypadku nie ma standarodwego radiatora i coolera ( a myślałem, że mam :( ) mam radiator z PII i coolera za 5 zeta..

nie wiecie czy dostane jeszcze gdzieś Titana TTC-M2AB bo to stary model :?:

Dołączona grafika

a może jednak wystarczy te moje <span style="color:red;">[ciach!]</span>o :?:

pozdrawiam

mnichuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...