Lukasz28 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Mam takie pytanko jaki zasilacz proponujecie do poniższego konfigu, chyba że ten co mam wystarczy ? Procesor Athlon 64 3000+(Venice) Pł.Gł. Gigabyte GA-K8N SLI nVidia nForce4-SLI Grafika Gf 6600GT XFX pci-express 2x512 DDR 400 HDD WD Caviar SE 120 GB 8MB cache Serial ATA-II Napedy Lite-ON DVD+/-RW SHW-1635S , Lite-ON Combo SOHC-5236V Zasilacz Chieftec (GPS-350EB-101A) 350W Creative Sound Blaster Live 24bit External a jeżeli będę w przyszlości kupował jeszcze jeden dysk twardy i druga karte pod sli to co wtedy byście polecili . Chodzi mi nie tylko o firmę ale i o moc. Proszę o pomoc gdyż jestem z tego tematu zupełnie zielony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 tagan 480 u01 i powiedz ile masz na to kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz28 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 tagan 480 u01 i powiedz ile masz na to kasy ten tagan 480 u01 to do ktorej konfiguracji tej co mam teraz czy tej na przyszlosc? a co do kasy to bede mial ile potrzeba bez gornej granicy bo nie chce oszczedzac na zasilaczu wiem czym to sie konczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkaktus Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam! Ja mam podobny konfig (nie ten co w sigu) i podobny problem (więc nie bede pisał posta tylko się podepnę) tylko, że moje koszty są troszkę ograniczone. Myślałem o 200 zł jako górna granica. Przejżałem już trochę tego forum i jest sporo tego wszystkiego. Myślę że wszystko będzie lepsze od tego co mam chyba jakiś (tracer 350W :P ). Bardzo proszę, prosimy o pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dobry zasilacz o mocy 400W. Np. Huntkey HK350AP lub 400AP. Tagan 480 U01 starczy z bardzo dużą rezerwą, akurat na podpięcie choinki bożonarodzeniowej i jeszcze paru innych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dobry zasilacz o mocy 400W. Np. Huntkey HK350AP lub 400AP. Tagan 480 U01 starczy z bardzo dużą rezerwą, akurat na podpięcie choinki bożonarodzeniowej i jeszcze paru innych rzeczy. Poza toba nikt chyba nie podpina zarowek do zasilaczy komputerowych :wink: Co do tematu to Benito dobrze prawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkaktus Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 OK. Jak dla mnie to wszystko jasne. Zwarzywszy na ograniczenia cenowe wybiore raczej Huntkey-a HK400AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Mylisz się. VIP na hardtechu identycznie testował zasiłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia723 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Mam takie samo pytanie więc podczepie się do tematu. Jaki zasilacz radzicie kupić za cene ok. 180zł. Myślałem o NeoTec X3800 lub AeroPower blac Line 350W. Mam taki oto komputer: Athlon XP 2600+ Płyta Via KT600 DVDRW CDRW WD 80G 256DDR Radeon 9550 128MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 boze bron, ze to reklama po prostu podsuwam sensowne rozwiazanie: tagan 380 uo1 - 175 zl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz28 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Dobry zasilacz o mocy 400W. Np. Huntkey HK350AP lub 400AP. Tagan 480 U01 starczy z bardzo dużą rezerwą, akurat na podpięcie choinki bożonarodzeniowej i jeszcze paru innych rzeczy. czyli jezeli kupie tego Tagana 480to starczy mi nawet jak dokupie jeszcz jeden HDD i karte grafiki? Tak? a ten zsilacz co teraz mam wystarczy mi do tego co teraz mam czy juz musz go zmienic? Edytowane 5 Marca 2006 przez Lukasz28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Ja do swojego konfiga podkręconego na maxa jak mogłem podpiołem wszystko co miałem na stanie (wiatraki katody i inne pierdółki) +3 żarówki po 45W każda i jakoś Tagan nie protestował. To czemu miałby zaprotestować przy dodatkowym twardzielu i grafice. Nawet się nie spoci od tego konfiga. Edytowane 5 Marca 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz28 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja do swojego konfiga podkręconego na maxa jak mogłem podpiołem wszystko co miałem na stanie (wiatraki katody i inne pierdółki) +3 żarówki po 45W każda i jakoś Tagan nie protestował. To czemu miałby zaprotestować przy dodatkowym twardzielu i grafice. Nawet się nie spoci od tego konfiga. Wielkie dzieki. Teraz juz wiem co kupic. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...