Skocz do zawartości
Lukasz28

Jaki Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko jaki zasilacz proponujecie do poniższego konfigu, chyba że ten co mam wystarczy ?

Procesor Athlon 64 3000+(Venice)

Pł.Gł. Gigabyte GA-K8N SLI nVidia nForce4-SLI

Grafika Gf 6600GT XFX pci-express

2x512 DDR 400

HDD WD Caviar SE 120 GB 8MB cache Serial ATA-II

Napedy Lite-ON DVD+/-RW SHW-1635S , Lite-ON Combo SOHC-5236V

Zasilacz Chieftec (GPS-350EB-101A) 350W

Creative Sound Blaster Live 24bit External

a jeżeli będę w przyszlości kupował jeszcze jeden dysk twardy i druga karte pod sli to co wtedy byście polecili . Chodzi mi nie tylko o firmę ale i o moc.

Proszę o pomoc gdyż jestem z tego tematu zupełnie zielony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tagan 480 u01 i powiedz ile masz na to kasy

ten tagan 480 u01 to do ktorej konfiguracji tej co mam teraz czy tej na przyszlosc? a co do kasy to bede mial ile potrzeba bez gornej granicy bo nie chce oszczedzac na zasilaczu wiem czym to sie konczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ja mam podobny konfig (nie ten co w sigu) i podobny problem (więc nie bede pisał posta tylko się podepnę) tylko, że moje koszty są troszkę ograniczone. Myślałem o 200 zł jako górna granica. Przejżałem już trochę tego forum i jest sporo tego wszystkiego. Myślę że wszystko będzie lepsze od tego co mam chyba jakiś (tracer 350W :P ).

Bardzo proszę, prosimy o pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry zasilacz o mocy 400W. Np. Huntkey HK350AP lub 400AP. Tagan 480 U01 starczy z bardzo dużą rezerwą, akurat na podpięcie choinki bożonarodzeniowej i jeszcze paru innych rzeczy.

Poza toba nikt chyba nie podpina zarowek do zasilaczy komputerowych :wink: Co do tematu to Benito dobrze prawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie samo pytanie więc podczepie się do tematu.

Jaki zasilacz radzicie kupić za cene ok. 180zł. Myślałem o NeoTec X3800 lub AeroPower blac Line 350W.

Mam taki oto komputer:

Athlon XP 2600+

Płyta Via KT600

DVDRW

CDRW

WD 80G

256DDR

Radeon 9550 128MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry zasilacz o mocy 400W. Np. Huntkey HK350AP lub 400AP. Tagan 480 U01 starczy z bardzo dużą rezerwą, akurat na podpięcie choinki bożonarodzeniowej i jeszcze paru innych rzeczy.

czyli jezeli kupie tego Tagana 480to starczy mi nawet jak dokupie jeszcz jeden HDD i karte grafiki? Tak? a ten zsilacz co teraz mam wystarczy mi do tego co teraz mam czy juz musz go zmienic?

Edytowane przez Lukasz28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do swojego konfiga podkręconego na maxa jak mogłem podpiołem wszystko co miałem na stanie (wiatraki katody i inne pierdółki) +3 żarówki po 45W każda i jakoś Tagan nie protestował. To czemu miałby zaprotestować przy dodatkowym twardzielu i grafice. Nawet się nie spoci od tego konfiga.

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do swojego konfiga podkręconego na maxa jak mogłem podpiołem wszystko co miałem na stanie (wiatraki katody i inne pierdółki) +3 żarówki po 45W każda i jakoś Tagan nie protestował. To czemu miałby zaprotestować przy dodatkowym twardzielu i grafice. Nawet się nie spoci od tego konfiga.

Wielkie dzieki. Teraz juz wiem co kupic. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi