mil86 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Mam porblem z nagrywarką dvd. Otóż wczoraj podczas wykrywania dysków w momencie wykrywania nagrywarki: "Detecting IDE Secondary Master......" komp jakby zwisł, już miałem restartować komputer, ale gdy wyjąłem płytkę i ją z powrotem włożyłem, nagrywarka zaczęła czytać coś i po chwili komp ją normalnie wykrył, ale to nie wszystko. Gdy weszłem do przeglądu zdarzeń w narzędziach administracyjnych to pojawiły się trzy kominukaty o błędach: W urządzeniu \Device\Cdrom0 wystąpił zły blok. Wczoraj miałem trzy takie komunikaty (między 15:51 a 16:34) i dzisiaj rano znowu pojawił się ten komunikat (8:00) o tej samej treści. Zauważyłem że przy tych wszystkich błędach w stacji była włożona jedna i ta sama płytka z grą Black&White - oryginalna praktycznie bez żadnych zarysowań, nie wiem czy to miało jakiś wpływ na te błędy (w windowsie być może tak, ale w poście czy może nie wykrywać nagrywarki gdy jest włożony dysk i to w dodatku oryginalny??). W całym przeglądzie zdarzeń systemu łącznie pojawiły się cztery błędy tego tpu i wszystkie występowały tylko z tą płytą. Proszę o szybką odpowiedź, z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...