Muniek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Mam dosc dziwny problem... Mianowice, windows'owski SCAN DISK pokazuje, ze mam na dysku Bad Sectory. Kiedy wlaczam HDTune'a nie wykazuje on zadnych uszkodzonych sektorow ( Smart rowniez wporzadku ). Zalaczam dwa screen'y z HDTune'a. SCREEN1, SCREEN2. Jak mam to rozumiec? Pozdrawiam EDIT: WDC SMART Sciagnalem program WD Diagnostics, a tam wynik Smart'a nie pokrywa sie z wynikiem z HDTune'a. Wartosci "Re-allocated Sector Count" i "Seek Error Rate" sa inne. Wychodzi na to, ze jednak sa jakies bad sectory <_< Dlaczego inne programy tego nie wykazuja? Edytowane 4 Marca 2006 przez Muniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Mam dosc dziwny problem... Mianowice, windows'owski SCAN DISK pokazuje, ze mam na dysku Bad Sectory. Kiedy wlaczam HDTune'a nie wykazuje on zadnych uszkodzonych sektorow ( Smart rowniez wporzadku ). Zalaczam dwa screen'y z HDTune'a. SCREEN1, SCREEN2. Jak mam to rozumiec? Pozdrawiam EDIT: WDC SMART Sciagnalem program WD Diagnostics, a tam wynik Smart'a nie pokrywa sie z wynikiem z HDTune'a. Wartosci "Re-allocated Sector Count" i "Seek Error Rate" sa inne. Wychodzi na to, ze jednak sa jakies bad sectory <_< Dlaczego inne programy tego nie wykazuja? dysk jest do wymiany, wartość parametru C6 i C8 jest > 0 a powinien zawsze być = 0 (szczególnie przy stosunkowo nowym dysku) pobierz jeszcze program Everest i podaj zrzut SMART Edytowane 4 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Podaje screen z Everesta. Dziwne jest to, ze przy tym wszystkim nie mam zadnych zwisow etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 O to co mnie dzis zastalo po wlaczeniu kompa... Everest. Sam juz nie wiem co o tym myslec :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 O to co mnie dzis zastalo po wlaczeniu kompa... Everest. Sam juz nie wiem co o tym myslec :-|ciekawe..., odpal Prime95 i pozwól jej pracować przez 3-4h (domyślny test) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...