gonzou2 Opublikowano 22 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2002 Witam dlaczego jak przegrywam np plik który ma m700 mega zapycha mi po przehraniu ok 300 mega RAM, którego warrtość z 256 zostaje 3 mega i wszystko mi zwalnia, gdy skonzcy kopiować wraca wszystko do normalnośći czekam na odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 22 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2002 p[odaj więcej danych / jaki proc i jaka płyta io czy stey wgrane / sorki al;e jeastem nadżuminy że fest :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 22 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2002 napisz cos wiecej o sprzecie systemie od dawna sie tak dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzou2 Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 mój sprzęt to: ECS k7vta3 duron 750, 2x128DDR kingston, twardziel seagete U5 , grafa riva tnt2 vanta i tyle:) ogolnie wszystko fajnie chodzi, tylko to zapychanie pamięci przprzegrywaniu duzych polików sterowniki via 4in1439 - może ktoś na gg porozmawia ze mną to wszystko powiem:) jak i co pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FENIKS Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 napisz sobie skrypt zwalniajacy pamiec i sprawdz jak sie bedzie wszystko zachowywało 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 ja używam memturbo. to mały i b.dobry programik. a przy kopiowaniu to normalne. tak samo się dzieje na amd i na intelu nie ważne czy w'xp czy w'98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 No właśnie ja też mam taki problem. Czy można z tym coś zrobić i skąd można sciągnąc memturbo? ----------------------------------------------------- Duron 1200Mhz, DDR 256 KIINGSTONE, GF2 TI ULTRA 64MB TV-out, dysk Baracuda IV 40 GB :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 Sciagasz z www.memturbo.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 Dzięki, właśnie czytałem opinie jednego z urzytkowników MemTurbo 2.1 czy to prawda że obciąża strasznie system i programy OFFICA? To tyle nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 Dzięki, właśnie czytałem opinie jednego z urzytkowników MemTurbo 2.1 czy to prawda że obciąża strasznie system i programy OFFICA? To tyle nara nie zauważyłem 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 To fajnie :idea: HEHEHE:) arazie idę testować ten program 8) A pozatym jeszcze jedo czy DDR 256 może mieć takąsamąwydajność jak np 512 MB ramu zwykłego? nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 Witam dlaczego jak przegrywam np plik który ma m700 mega zapycha mi po przehraniu ok 300 mega RAM, którego warrtość z 256 zostaje 3 mega i wszystko mi zwalnia, gdy skonzcy kopiować wraca wszystko do normalnośći czekam na odpowiedzi pozdrawiam Jedyne słuszne rozwiązanie dla systemów NT to CleverCache - można dowolnie ustawić file cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 Dla wszystkich wersji Windows dobry jest tez Cacheman z www.outertech.com Uzywam go i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzou2 Opublikowano 23 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2002 Witam. Juz wszystko w porządku. Musiałem przeinstalowac cachemana 5.1 :). Przedtem miałem tylko 128 ramu i gzdy załozyłem 256 musiałem przeinstalować cacha bo cos się pokrecieło , ale taraz jest w porzo pozdrawiam. a tak wogóle to jakie macie ustawienia w cachemanie dla 256 pamięci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Wszystko to cache. Odszukaj w pliku system.ini zakładkę [vcache] i dopisz pod nią: minfilecache=4096 maxfilecache=10240 chunksize=256 Wartości wyznaczyłem ci na podstawie twojego konfiga. Powinny być dobre. Jak chcesz to możesz dać max=12288, ale więcej to bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...