Homer Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Jutro kolega przynosi do mnie swojego laptopa (nowy sprzęt z USA, celek 1000, 256MB ramu, DVD itp. WinXP Eng.) w celu reinstalacji systemu. I w związku z tym że ze sprzętem tego typu nie mam często do czynienia proszę o radę czy instalacja systemu na tego typu maszynach przebiega standartowo? Czy też mam liczyć się z jakimiś "haczykami" podczas instalacji windowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Co prawda nie piszę tego z doświadczenia - ale komputer to komputer. Jaka może być różnica - może tylko zarządzanie energią będzie do ustawienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 instalowalem na laptopach winde i nie mialem zadnych problemow , wszystko przebiega normalnie ,jak na zwyklym pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 jest malutka roznica, podczas instalacji wybierasz poprostu instalacja na komputer przenosny czy cos w podboie, on zanstaluje wszystkie potrzebne skladniki na urzadzenie typu Laptop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHo Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 jak instalujesz winde 98 to moze po wystartowaniu setup.exe zniknac Ci obraz..... wtedy odpal kompa z cd or fdd i wpisz setupcor.exe i bedzie good.... Jak instalujesz win xp to niepowinno byc zadnych niespodzianek... tylko wybierz opcje instalacji na komputer przenosny laptop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 jak instalujesz winde 98 to moze po wystartowaniu setup.exe zniknac Ci obraz..... wtedy odpal kompa z cd or fdd i wpisz setupcor.exe i bedzie good.... Jak instalujesz win xp to niepowinno byc zadnych niespodzianek... tylko wybierz opcje instalacji na komputer przenosny laptop. Zgadza się, ja instalowałem koledze Windowsa ME, przy setup.exe się zawieszał, a setupcor.exe bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 nom, jak juz ktos wspomnial wybierz instalke dla urzadzen rzenosnych, oprocz tego nie ma roznicy no chyba, ze laptop compaq-a bo kiedys <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy dostawalem chcac zainstalowac na takim system.....................nie wiem jak teraz, ale wtedy compaq mial "wlasne" windowsy (zmodyfikowane) i zwykle za cholere nie kcialy sie instalwoac......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 niektore notebooki np toshiba mają dołączony os (Xp) hmm w sumie to jest obraz + pare programów wgranych biurowych i całe wgrywanie trwa 15 minut od razu jest skonfigurowany... W sumie fajna sprawa. Przez cały proces prowadzi Cię kreator. A jeśli to bedzie jakis nie markowy sprzęt to proces instalacji windowsa nie odbiega znacznie od instalacji na normalnym kompie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 nom, jak juz ktos wspomnial wybierz instalke dla urzadzen rzenosnych, oprocz tego nie ma roznicy no chyba, ze laptop compaq-a bo kiedys <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy dostawalem chcac zainstalowac na takim system.....................nie wiem jak teraz, ale wtedy compaq mial "wlasne" windowsy (zmodyfikowane) i zwykle za cholere nie kcialy sie instalwoac......... Ja kiedyś miałem podobny problem z compaq. Nie mogłem zainstalować XP. Kopiował pliki i na tym koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Heh ... kiedys chcialem instalnac win98 na toshibie :? Jako , ze win byl z deczka .. nieoficjalną wersją - nie posiadal czesci plikow do kompow przenosnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 nom, jak juz ktos wspomnial wybierz instalke dla urzadzen rzenosnych, oprocz tego nie ma roznicy no chyba, ze laptop compaq-a bo kiedys <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy dostawalem chcac zainstalowac na takim system.....................nie wiem jak teraz, ale wtedy compaq mial "wlasne" windowsy (zmodyfikowane) i zwykle za cholere nie kcialy sie instalwoac......... Ja probwalem z compaqiem presario (modelu nie pamietam) ale byl to celek 600 i tez <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy dostawalem bo nie dalo sie zainstalowac karty siecowej nawet za pomoca sterownikow ze strony compaqa i to przy uzyciu orginalnej windy :P .Naszczescie to nie byl moj komp znajoma oddala go do serwisu i tam siedzieli nad tym 2 tygodnie i wkoncu zrobili na pytanie jak im sie to udalo odpowiedzieli ze juz nie pamietaja bo robili metoda prob i bledow :P i ze nie chca nigdy juz widziec tego kompa na wlasne oczy lol Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 ja mam Compaq Armade 1750 z instalka systemu nie ma zadnego problemu tylko po zainstalowaniu windy trza wrzucic sporo software'u compaq'a zeby np.: bateria nie padala zbyt szybko pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Faktycznie obyło się bez najmniejszych problemów. Laptopik jest firmy Gateway, okazało się że ma na pokładzie Celka 1330 (133x10, 256kb), DVD/CD-RW, 256 MB Ram, Dysk 20GB i resztę gadżetów. Na WinXP Prof zapierdziela aż miło. Aha! W Stanach takie cacko kosztuje poniżej 800$ - oczywiście z oryginalnym Windowsem XP Home, Ms Wordem XP i całą masą legalnego softu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Z Compaq to tak niestety jest :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...