GRANDMASTER Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Witam, mam lapa jak w podpisie i ostatnio zauwazyłem że jak pracuję normalnie z zasilaniem AC to taktowania mam takie czyli wszystko ok, zgadza się jednak jak mam lapa zasilanego z baterii to taktowanie mam o co tutaj chodzi <_< Edytowane 4 Marca 2006 przez GRANDMASTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Trochę sie dziwię raz piszesz że masz tak z AC a raz z Kablu. AC to chyba kabel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 normalka .. na zasilanu baterynym komp zwalnia gdy nie musi pracowac pelna para no chyba ze zmienisz mu profil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 normalka .. na zasilanu baterynym komp zwalnia gdy nie musi pracowac pelna para no chyba ze zmienisz mu profilCeleron M ?? Myśl co piszesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Trochę sie dziwię raz piszesz że masz tak z AC a raz z Kablu. AC to chyba kabel ?już poprawiłem więc jak to jest :? przecierz CM ma stałe taktowanie itp więc jakim cudem jego prędkość zwalnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 już poprawiłem więc jak to jest :? przecierz CM ma stałe taktowanie itp więc jakim cudem jego prędkość zwalnia. Bardzo dziwne. Może płyta Asusa umożliwia to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Bardzo dziwne. Może płyta Asusa umożliwia to ? Pokaż zrzuty ekrany z włączonym CPU-Z (zakładki CPU oraz Memory) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoo Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Heh zachowuje się jak centrino na dothanie, może się pomylili i Ci za free upgrade proca zrobili? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) cpu-z normalnie pokazuje ciągle taktowanie 1,5 GHz rdzeń DOTHAN. jednak jak pracuję na baterii to mam 4 tryby ustawienia proca: 25% 50% 75% 100% procesor na każdym z tych trybów we WŁAŚCIWOŚCIACH SYSTEMU pokazuje inne taktowanie, poniżej zdjątka może cpu-z nie umie poradzić sobie z moją magiczną technologią i stawia na jedne taktowanie :-))))))))))))))))))))) Edytowane 4 Marca 2006 przez GRANDMASTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Liczy się tylko to co pokazuje CPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 a moze rmclock? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Liczy się tylko to co pokazuje CPU-Zczyli nie ma nic magicznego z moim kompem :) wszystko normalnie. jednak z chęcią na stałe obniżyłbym taktowanie gdzieś do 800MHz albo 1GHz i oczywiście napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 czyli nie ma nic magicznego z moim kompem :) wszystko normalnie. jednak z chęcią na stałe obniżyłbym taktowanie gdzieś do 800MHz albo 1GHz i oczywiście napięcie. Najlepiej jest obniżyć napięcie stosując odpowiedni pin-mod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Najlepiej jest obniżyć napięcie stosując odpowiedni pin-mod.heh, mów mi tak dalej a ja nic i tak nie kumam :( jeżeli obniże napięcie to najleiej i częstotliwość bo czy proc bedzie wyrabiał z zanizony V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 heh, mów mi tak dalej a ja nic i tak nie kumam :( jeżeli obniże napięcie to najleiej i częstotliwość bo czy proc bedzie wyrabiał z zanizony V Napiszcie jak można zmniejszyć taktowanie w celeronie m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) To co pokazuje Windows to prawda. Celeron M ma ODCM (On demand clock modulation) i jakoś niby potrafi zwolnić procesor, ale to nie zmniejsza poboru mocy więć nie wiem w ogóle po co ta opcja. W RMclock czy jakoś tak można sobie zobaczyć jak to wygląda dokładnie... http://img308.imageshack.us/img308/1183/rmclock4yy.jpg => screen na dowód - zobaczcie Cpu Throttle PS. Grandmaster @ zrób jakieś próby i zobacz czy Ci dłużej na baterii chodzi jak jest zwolniony na przykład na te 25% itp, bo u mnie to ODCM nic nie zmienia, albo czy Ci się wtedy mniej wentylator włącza, bo może u Ciebie inaczej to jest rozwiązane. Edytowane 4 Marca 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...