Skocz do zawartości
snachmsm

Style w XP nie działają

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem, mianowicie chciałbym zmienić styla XP, ale o ile te windowsowe śmigają normalnie to te wgrane do Resources\Themes w zakładce Ekran -> Kompozycje w podglądzie wyglądają tak: Dołączona grafika

a po zastosowaniu zmienia się tylko tapeta, a reszta stylu zmienia się na klasyczny Windows i sytuacja jest we wszystkich niewindows(i)owych stylach (tzn. takie czarne w podglądzie i po zastosowaniu klasyczny styl). Czytałem, że trzeba podmienić plik uxtheme.dll co też zrobiłem (zgodnie z wersją czyli do SP2), z tym, że Windows powinien sie buntować przeciwko zamienianiu jego plików, a u mnie nic... Nie chciałbym korzystać ze StyleXP, bo to niestety 30 dni a potem trzeba bulić. Mam XP Corp. ze zintegrowanym SP2 w instalce i wszystkie uaktualnienia ze stronki M$ . Ktoś mi coś poradzi ? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuje tym programem, ale jak wyżej napisałem ręcznie udało mi się podmienić, ale nawet po resecie WinXP się nie czepiał o zmianę pliku (dobrze, że zostawiłem oryginalnego uxthema :P ) Moze w tym tkwi problem?

Hmm teraz wyszukałem tego XP-AntiSpy i co ja mam zaznaczyć, przejrzałem całą liste i nie widze nic przydatnego dla mojego problemu (ale dzięki, pare innych rzeczy mi sie przydało :D )

PRZEPRASZAM - poklikałem troche więcej linkow w Google i poradziłem sobie automatycznym UX theme multipatcher Neowin Edition

Dzięki Zawadaki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, bo podałem nie ten program musisz znaleźć coś takiego: uxpatcher

Jeżeli masz odpowiedni plik uxtheme.dll to podmieniasz go w:

X:/Windows/WINDOWS/system32/dllcache

potem tylko podmieniasz w

X:/Windows/WINDOWS/system32

Ewentualnie w trybie awaryjnym podmieniasz go w:

X:/Windows/WINDOWS/system32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukajki użyłem, co widać po tym, ze dopisuje się do istniejącego tematu ;]

Problem identyczny jak w pierwszym poście.

Zainstalowanie UX theme multipatcher Neowin Edition nie pomaga - co mogę jeszcze zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UXTheme Multi-Patcher (Neowin Edition) 4.0, tryb awaryjny też nie pomógł.

Tak jak sądziłem - działa po zainstalowaniu StyleXP. Po jego usunięciu znowu

jest źle. Da sie go jakoś tak usunąć, żeby jednak było dobrze? Z jego

możliwości nie korzystam, staram się mieć czysty system..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kombinowałem jak widać kilka godzin (z przerwami na odstresowanie się oczywiście ;) )

i się udało. Jak? Tego sam dokładnie nie wiem - w każdym razie instalacja StyleXP pomogła

odblokować możliwość zmiany, potem na przemian patchowałem UXTheme Multi-Patcher,

instalowałem i odinstalowywałem StyleXP i jakoś poszło. StyleXP wyrzucony, theme działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi