snachmsm Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam Mam taki problem, mianowicie chciałbym zmienić styla XP, ale o ile te windowsowe śmigają normalnie to te wgrane do Resources\Themes w zakładce Ekran -> Kompozycje w podglądzie wyglądają tak: a po zastosowaniu zmienia się tylko tapeta, a reszta stylu zmienia się na klasyczny Windows i sytuacja jest we wszystkich niewindows(i)owych stylach (tzn. takie czarne w podglądzie i po zastosowaniu klasyczny styl). Czytałem, że trzeba podmienić plik uxtheme.dll co też zrobiłem (zgodnie z wersją czyli do SP2), z tym, że Windows powinien sie buntować przeciwko zamienianiu jego plików, a u mnie nic... Nie chciałbym korzystać ze StyleXP, bo to niestety 30 dni a potem trzeba bulić. Mam XP Corp. ze zintegrowanym SP2 w instalce i wszystkie uaktualnienia ze stronki M$ . Ktoś mi coś poradzi ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Żeby używać dowolnych skórek, musisz zmienić plik "uxtheme.dll" przy użyciu np: XPAntiSpy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snachmsm Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Spróbuje tym programem, ale jak wyżej napisałem ręcznie udało mi się podmienić, ale nawet po resecie WinXP się nie czepiał o zmianę pliku (dobrze, że zostawiłem oryginalnego uxthema :P ) Moze w tym tkwi problem? Hmm teraz wyszukałem tego XP-AntiSpy i co ja mam zaznaczyć, przejrzałem całą liste i nie widze nic przydatnego dla mojego problemu (ale dzięki, pare innych rzeczy mi sie przydało :D ) PRZEPRASZAM - poklikałem troche więcej linkow w Google i poradziłem sobie automatycznym UX theme multipatcher Neowin Edition Dzięki Zawadaki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Taaa, bo podałem nie ten program musisz znaleźć coś takiego: uxpatcher Jeżeli masz odpowiedni plik uxtheme.dll to podmieniasz go w: X:/Windows/WINDOWS/system32/dllcache potem tylko podmieniasz w X:/Windows/WINDOWS/system32 Ewentualnie w trybie awaryjnym podmieniasz go w: X:/Windows/WINDOWS/system32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Szukajki użyłem, co widać po tym, ze dopisuje się do istniejącego tematu ;] Problem identyczny jak w pierwszym poście. Zainstalowanie UX theme multipatcher Neowin Edition nie pomaga - co mogę jeszcze zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Sprawdz czy masz najnowszego patchera i spróbuj w awaryjnym. Normalnie czasem potrafi przywrócic oryginał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 UXTheme Multi-Patcher (Neowin Edition) 4.0, tryb awaryjny też nie pomógł. ___________________________________________________________ Tak jak sądziłem - działa po zainstalowaniu StyleXP. Po jego usunięciu znowu jest źle. Da sie go jakoś tak usunąć, żeby jednak było dobrze? Z jego możliwości nie korzystam, staram się mieć czysty system.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ja zawsze jak intalowalem pack Vista Inspirat to sie mozliwosc zmiany styli odblokowywala :-P i chyba po odinstalowaniu tak zostawalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Kombinowałem jak widać kilka godzin (z przerwami na odstresowanie się oczywiście ;) ) i się udało. Jak? Tego sam dokładnie nie wiem - w każdym razie instalacja StyleXP pomogła odblokować możliwość zmiany, potem na przemian patchowałem UXTheme Multi-Patcher, instalowałem i odinstalowywałem StyleXP i jakoś poszło. StyleXP wyrzucony, theme działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Najprostszy sposób - podmienienie pliku uxtheme.dll programikiem replacer. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ...lub za pomocą Neowin UXTheme Multi-Patcher v4.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Widzialem juz, ze klepiesz ostatnio po 50 postów dziennie. Czytałes w ogóle temat? Chyba ze cztery razy było o tym patcherze wspomiane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...