alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 O kuchnia - faktycznie zapomniałem, że płyta może mieć inne napięcie i karta też inne :| W takim razie pozostaje kupić jakąś kartę pod USB. Chyba nawet SkyStara (jedynkę)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 smoke ja bym zmienił płytke główną na Epox 9NPA+ Ultra i grafike na GF 6800 GS ( lepsza technologocznie i świetnie się kręci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoke Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Panowie proszę o szybką radę. Przed chwilą zadzwonił do mnie koleś ze sklepu i powiedział że nigdzie nie może dostać obudowy i zasilacza. Zamówiłem zasilacz Thermaltake TR2 430W i obudowę Spire BlackFin V SP-3005B. Co zamówić zamiast tego? Tylko żeby nie było jakoś przesadnie drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 A jakie zasilacze masz do wyboru i jaka cena ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoke Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Pare minut temu znowu zadzwonił i zaproponował mi zasilacz Modecoma 400W który ma jakieś filtry przepięciowe i coś tam jeszcze. Ogólnie mówił że zasilacz jest zajebisty ale powiedziałem mu że jutro do niego wpadne i wtedy zdecyduje co wezme. Naprawde taki dobry jest ten zasilacz? Najlepiej by było żeby zasilacz kosztował do 250 zł i jaką obudowę byście polecali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Weś NeoTEC'a Maximusa 380W. Bardzo dobry zasilacz. Nie opłaca się brać ModeComa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoke Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Dlaczego nie polecasz Modecoma? Teraz trochę o nim poczytałem i nawet pozytywne recenzje zbiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Modecom? To jest taka nijaka firma... Szkoda, żeby przez zasilacz spalił się sprzęt kosztujący tyle co dwa tygodnie w Egipcie w hotelu ***** :P Weź coś powyżej 350W od firm: Chieftec, Tagan, NeoTEC, Enermax lub Hiper. Koniecznie z aktywnym PFC. Obudowa to w sumie nieważne jaka. Najważniejsze, żeby były w standardzie Midi Tower, miała chociaż 2 USB z przodu i ZERO BAJERÓW zasłaniających przedni wentylator (wiem, że narazie nie kupujesz, ale zawsze przychodzi taki moment, że chcesz wyciszać kompa :D). Odradzam obudowy z dużymi wyświetlaczami, światełkami i zaślepkami na napędy (więcej z nich utrudnień niż pożytku). PS. Wybacz GreenGo, ale tkwisz w drobnym błędzie. Sapphire Radeon X800GTO2 to tak naprawdę X850XT tylko, że w celach marketingowych lekko okrojony. KAŻDY SKLEP OFERUJE DARMOWE WGRANIE BIOSU OD X850XT BEZ UTRATY GWARANCJI. A X850XT (16 potoków i 6 werteksów) to naprawdę rakieta. Poza tym płyta główna, którą poleciłeś jest pod S939, a tutaj mamy T (S775) ;) A czy masz już klawiaturę i myszkę? Wbrew pozorom wygodaużytkowania jest ważniejsza od dwurdzeniowa procka (sam wiem, bo miesiąc musiałem grać na myszce kulkowej :)). Klawiaturę gorąco polecam tą co ja mam (Labtec UltraFlat - ceny około 50 zł) lub jakąś łamaną (ceny od 100 złotych) - np. Microsoft Natural Multimedia [~120 zł]. Co do myszki to z tych tańszych polecam A4-TECH X-710 (1000 dpi) [~60 zł) lub z droższych Logitech MX518 (1600 dpi) [~170 zł]. Edytowane 20 Marca 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...