Skocz do zawartości
hotkey

Śaki ramik??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak można zaobaczyć w moim podpisie, w tej chwili to właśnie MOBO wraz z pamiątkami blokuje możliwości mojego kompa. Możliwe więc(tylko możliwe), że niedługo zakupię płytę ASUS A7V8X. Teraz mam pytanko. Jakie do tego pamiątki?? Słyszałem, e na chipsecie KT400 nie najlepiej chodzą DDR400, więc one odpadają. Brać kostkę znanego producenta(dokładniej Kingston), czy jakąś badziewną. Różnica w cenie - ok. 100zł. Kręcił będe, ale chyba fsb więcej niż 166 nie będzie, a właśnie tyle mają DDR333(jakby ktoś nie wiedział :) ). Dodam, że ma to być 256 MB. Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko proszę mnie nie bić za to co powiem :) Jeśli myślisz że wymiana na DDRy daci ogromnego kopa to możesz się trochę przeliczyć. Z drugiej strony na tym Abicie nie wsadzisz nowszego procka (np. na FSB 333) więc będzie to wymiana na przyszłość. Moim zdaniem lepiej jeszcze trochę poczekać jak rozwinie się sytuacja z NForce2 i wtedy kupić jakąś płytę opartą o ten chipset. Ja na twoim miejscu zostawił bym tą płytę do czasu wymiany na następnego procka, ale niech inni się wypowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atomówki, nie liczę na jakiś eXtremalny wzrost. Poprostu ten KT7A częstosię zawiesza. Pozatym, może pod koniec tego roku zakupie sobie Bartona. Jeśli chodzi o NForce, to słyszałem że robi jaja z grafikami Ati, a taką właśnie posiadam. Tak to pewno bym sobie go qupił.A na Athlonka 64 i tak nie będe miał jak na razie $.

PS. Reed sorki, ale nie miałem czasu ani pomysłu jak szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...