C!@zzz Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 siemka! A więc składamy sobie prawie nowy komputer i mam kilka pytań: 1. Mam procesor semprona 2200+ na socekta A no i bodajrze rok temu troche nie udolnie nakładałem pastę termoprzewodzącą i jest jej całkiem sporo poza rdzeniem. Czy może tak zostać? Jeśli nie jak się jej mogę pozbyć? 2. Zastanawiam się nad nowym dyskiem. W grę wchodzi samsung albo barracuda oby 160GB i pod stare łacze (bodajrze ATA się to nazywało) który brać? 3. DVD nagrywarka- jaką brać? obecnie komputer wygloda sobie tak: Asus A7V880, Sempron 2200+, Radeon 9550, 512DDR na modecomie 350W Uciągnie wszystko bez problemu ? Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 siemka! A więc składamy sobie prawie nowy komputer i mam kilka pytań: 1. Mam procesor semprona 2200+ na socekta A no i bodajrze rok temu troche nie udolnie nakładałem pastę termoprzewodzącą i jest jej całkiem sporo poza rdzeniem. Czy może tak zostać? Jeśli nie jak się jej mogę pozbyć? 2. Zastanawiam się nad nowym dyskiem. W grę wchodzi samsung albo barracuda oby 160GB i pod stare łacze (bodajrze ATA się to nazywało) który brać? 3. DVD nagrywarka- jaką brać? obecnie komputer wygloda sobie tak: Asus A7V880, Sempron 2200+, Radeon 9550, 512DDR na modecomie 350W Uciągnie wszystko bez problemu ? Z góry dzięki wszytsko pociagnie nawet 300w;] paste usuń chusteczka higieniczna;] dysk wez barracuda mam obecnie tez na ata i jest bardzo cichy i dvdrw wez jakiegos LG bo sa bardzo ciche wogole ich nie slychac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 probowalem usunac i zawsze trochu zostaje. Przypadkiem tez malutka ilosc pasty na te druciki przeniosla (tera to zauwazylem, ale mulutko) jak wyczyscic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 probowalem usunac i zawsze trochu zostaje. Przypadkiem tez malutka ilosc pasty na te druciki przeniosla (tera to zauwazylem, ale mulutko) jak wyczyscic?hmmm...moze spirytusem...ale nie rob tego;] bo cos popsujesz, wyciagnij procka z socketu i wyczysc pozadnie nic mu sie nie stanie tylko rdzenia nie ukrusz jak masz na cosket A;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Po pierwsze badz bardzo ostrozny - jeden zly ruch i mozesz szukac nowego procka. Ja czyscilem 5-letnia zaschnieta paste z mojego proca patykiem z wata na koncu. Troche wysilku, ale temperatura CPU pare stopni nizsza po nalozeniu nowej pasty. DVD-RW: LG SGA-4167 lub NEC ND-3551 Z tego co slyszalem to wystrzegaj sie Lite-on'ow Zasilka 350W bez problemu uciagnie ten sprzet nawet po o/c. Jesli to Modecom 350GTF lub MC-350 to mozesz byc spokojny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Po pierwsze badz bardzo ostrozny - jeden zly ruch i mozesz szukac nowego procka. Ja czyscilem 5-letnia zaschnieta paste z mojego proca patykiem z wata na koncu. Troche wysilku, ale temperatura CPU pare stopni nizsza po nalozeniu nowej pasty. DVD-RW: LG SGA-4167 lub NEC ND-3551 Z tego co slyszalem to wystrzegaj sie Lite-on'ow Zasilka 350W bez problemu uciagnie ten sprzet nawet po o/c. Jesli to Modecom 350GTF lub MC-350 to mozesz byc spokojny. no lite on jest bardzoooooooooooo glosny wiem bo mam cd-rw lite on, fakt jest mały ale jak cos nagrywam to az slychac na dole jak buczy;] ale juz go prawie nie uzywam wogole nie uzywam napedow;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaretP Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Ja bym dysk to proponowal Samsunga, sam mam 120 Gb i 200 GB tej firmy i nie mam zadnych zastrzezen a co do DVD-RW to bym polecal LiteOn'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dysk samsunga a dvdrw LG, sam mam to wszystko to wiem że dobre i sprawdzone,Dysk szajsunga;] wole Segate Barracuda;] te dobre, hehe moj qumpel mial juz ich 15 a ja juz mam 5 tego i nie narzekam;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Dysk szajsunga;] wole Segate Barracuda;] te dobre, hehe moj qumpel mial juz ich 15 a ja juz mam 5 tego i nie narzekam;]E tam takie gadanie te nowe samsungi "podobno " nie sa takie zle, ale i tak z dyskami to jest loteria jeden kupi niby shit-a a bedzie mu chodzil 10 lat drugi kupi niby jakiegos cool np segate-a i rozleci mu sie po tygodniu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Sorry za offtop, ale 123frytki chyba masz blad w sigu Sempron 2800+ 2000@2400 ??? Ten procek deafaultowo chodzi na 1600 nie na 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Sorry za offtop, ale 123frytki chyba masz blad w sigu Sempron 2800+ 2000@2400 ??? Ten procek deafaultowo chodzi na 1600 nie na 2000. no 2000Mhz@2400Mhz to standardowe takotwanie i po podkreceniu , chyba o to chodzi;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Z nagrywarek polecam BenQ 1650, nic lepszego za tą cenę nie znajdziesz, a jak chcesz z LightScribe'm to 1655. Poczytaj trochę testów, zobaczysz, że LG czy Lite-On'a brać zupełnie nie warto, bo są po prostu kiepskie w porównaniu do 1650/55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 no 2000Mhz@2400Mhz to standardowe takotwanie i po podkreceniu , chyba o to chodzi;]Tak - o to chodzi. Tylko "raczej ciezko" znalezc Semprona 2800+ ktory ma standardowe taktowanie 2000MHz !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Tak - o to chodzi. Tylko "raczej ciezko" znalezc Semprona 2800+ ktory ma standardowe taktowanie 2000MHz !!!Serio? No coś Ty :lol: http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?TowarId=10575 http://www.techwarelabs.com/reviews/processors/sempron/ Edytowane 4 Marca 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Serio? No coś Ty :lol: http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?TowarId=10575 http://www.techwarelabs.com/reviews/processors/sempron/ Netes hehe pewnie strasznie dlugo szukales tych link-ów hehe :D a do kolegi Gwynbleidd wyjasnienie semp 2800 ma taktowanie 2000Mhz tak samo jak semp 3000 róznica jest tylko w cache-u 256 a w 3000 - 512 pozdrawiam :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt1401 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Tak - o to chodzi. Tylko "raczej ciezko" znalezc Semprona 2800+ ktory ma standardowe taktowanie 2000MHz !!!no fakt;;] moze gosciu sie rąbnoł w pisaniu;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 @123Frytki Nie wiem o co Ci chodzi, ale wystarczyło wpisać w Google "Sempron 2800+" ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) @123Frytki Nie wiem o co Ci chodzi, ale wystarczyło wpisać w Google "Sempron 2800+" ;-) Hehe :lol2: no a ja tylko tak zażartowalem hehe :) .relax :D OK Koniec OT :) Edytowane 4 Marca 2006 przez 123Frytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Ja mam Lite-On'a (zewnętrznego) i wbrew pozorom wcale nie jest tak głośno jak mogło by się wydwać. Dysk seagate - polecam kiedyś miałem - umarł zabity przez zasiłke :( :P Edytowane 5 Marca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 co do czyszczenia proca z pasty to pałeczka do uszu i spirytus lub jak tez sie spotkałem z takim sposobem czyszczenie delikatnie szczoteczką i pastą do zębów oczywiście potem trzeba dokładnie opłukac wodą i osuszyc A dysk twardy to jak narazie byłem zadowolony tylko z barracudy a co do małego sporu przedmuwców dotyczącego sempronów to jest tak : socket 754 sempron 2800+ to jest 1600mhz (8x200) socket A(462) sempron 2800+ to jest 2000mhz (12x166) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Przepraszam za zamieszanie z taktowaniem semprona, ale bylem przekonany ze chodzi o wersje socket 754 :oops: ktora ma 1600MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Przepraszam za zamieszanie z taktowaniem semprona, ale bylem przekonany ze chodzi o wersje socket 754 :oops: ktora ma 1600MHz Hehe, No ale Epox 8RDA3 na soc 754 raczeje nie ma :razz: . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrog Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 miałem w starym komputerze i dysk samsunga i seagate na ata i z jednym i drugim nie bylo problemów, wiec wez tego ktory jest tanszy : ) co do dvdrw to mam benq 1650 i szczerze polecam ;] b.dobra korekcja bledow no i nie jest glosny jak lajtony ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...