Skocz do zawartości
raist007

MemoryBandwidth Benchmark w Sandrze 2003 na A7N8X (Dual DDR)

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmmm, mam malutki dylemat bo posiadam plyte A7N8X (nForce2) i 2x256 333 (Knigston) i w tym wlasnie tescie cos cieniutko mi to wypada (2000 MB/s z groszami). Pamieci mam obsadzone w 1 i 3 slocie. Moze ktos ma podobna konfiguracje. Jaka macie przepustowosc pamieci w tym tescie ??? Kiedys wlasnie widzialem gdzies na jakis stronce te wlasnie testy i nForece2 wymiatal ale jakos nie pamietam gdzie, stad te moje obawy. Bo z tego co porownywalem to 2000 MB/s to wyciga KT333 na DDR333.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sandra nie jest w stanie przetestować samego podsystemu pamięci, a jak już wspomniano dużego efektu DualDDR nie daje.

Najciekawiej byłoby ustawić wyższą szynę dla proca mniej dla pamięci i wtedy sprawdzić czy zostanie wykorzystane DualDDR.

Np.

FSB=200 (3200MB/s)

DualDDR=133(2100*2=4200)

i czy wtedy wykorzysta te 3200?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym sobie najnowsza Sandre sciagnal , bo moze jest jakis Bug w pomiarach. Pozatym zapodaj wieksze FSB :) .

A i chyba wczoraj nowy Bios wyszedl do tego Asusa .

POzatym mysle ze jakbys zapodal 200 FSB to wynik przekroczylby 3000 spokojnie . Na witrynach maja podobne wyniki do ciebie ;) na defoultowych ustwieniach .

http://www.ocworkbench.com/2002/asus/a7n8x/a7n8xp8.htm a tu to co potrafi Nforce 2 najlepiej szkoda tylko ze taki niski zegar proca .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...