securite Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Gdybyś odezwał się wcześniej że masz ten wentyl,nie proponował bym ci zakupu innego,ten by wystarczył.Jednak dziwne ,że jest słyszalny jak wspominałeś wcześniej,komputer trochę głośniej chodzi czy coś w tym stylu.Musisz mieć krateczkę wąską. Twój zapewne trwalszy będzie,z wyliczeń wynika ponad 11 lat,ale nie wierzył bym w te dane,ważne jest również po jakim czasie zacznie wyć. Poza tym te wentylatory się zbyt różnią,żeby je porównywać. Cenowo wiadomo który przegrywa,a jak wentyl wytrzyma 4 czy 5 lat to jest OK,bo i tak kompa pozbywamy się raczej po tym czasie;a po co nam w nowym kompie jakiś stary wentylator? Ten za 7 zeta ma regulację i to jest jego plus,niektórzy biorą na stałe obroty wentyle,ja myślę jednak że jeżeli wzrasta temperatura to należy przeciwdziałać temu tego typu wentylami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManSpy Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Gdybyś odezwał się wcześniej że masz ten wentyl,nie proponował bym ci zakupu innego,ten by wystarczył.Jednak dziwne ,że jest słyszalny jak wspominałeś wcześniej,komputer trochę głośniej chodzi czy coś w tym stylu.Musisz mieć krateczkę wąską. Twój zapewne trwalszy będzie,z wyliczeń wynika ponad 11 lat,ale nie wierzył bym w te dane,ważne jest również po jakim czasie zacznie wyć. Poza tym te wentylatory się zbyt różnią,żeby je porównywać. Cenowo wiadomo który przegrywa,a jak wentyl wytrzyma 4 czy 5 lat to jest OK,bo i tak kompa pozbywamy się raczej po tym czasie;a po co nam w nowym kompie jakiś stary wentylator? Ten za 7 zeta ma regulację i to jest jego plus,niektórzy biorą na stałe obroty wentyle,ja myślę jednak że jeżeli wzrasta temperatura to należy przeciwdziałać temu tego typu wentylami. Zaden problem. Juz mam "kupca". Poszedlem na prosta umowe (kolega z klasy). On dostaje ten co mam (kupilem go za 25 zl) a on mi zamowil ten z allegro + koszt przesylki i wymieniamy sie. Strata ok 5zl ale chyba warto?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...