kalmi Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 hej mam wielką prośbe. potrzebuje przerobić GF4MX440 Ultra made by Prolink na wersje quadro szperałem kilka dni po necie ale nie znalazłem nic na temat gf4mx interesuje mnie jakis schemat do zadziałania sprzetowo, typu co gdzie przelutować napisany po polsku bo z koreańskiej, duńskiej czy innej suahili strony niewiele zakumam, ewentualnie jakiś pewny myk software, wogóle jak najwięcej informacji na ten temat. może ktoś ma akurat tą kartę przerobioną na quadro bardzo prosiłbym o kontakt gg 360363, (prawie cały czas online, mimo że jestem zaraz wracam). zależy mi na tym bo już idzie walnąć bańką o biurko lub inną ściane kiedy LightWave generuje obrazek 15h. wiem że jest szukaj ale o gf4 i quadro nie ma wiele a w zasadzie nic pozdrówka z góry wielkie THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnichuu Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Z tego co wiem nie opłaca się przerabiać karty na Quadro, kiedyś były aplikacje, które z tym współpracowały i dawalo to kopa do 30% ale jak teraz z tym jest to nie wiem :? pozdrawiam mnichuu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 poszukaj coś na www.dzikie.net i tam quadro, ale nie wiem czy do GF 4 tez coś tam jest... Można przerobic: - przeróbka softwerowa (np. Riva tuner) - przelutownie odp. rezystora odp. za identyfikacje karty i zmiana biosu Jesli nie pracujesz w programach CAD-oskich to nie warto, chyba że dla prestigu :) Przerobiłem CLAPa na quadro hardwerowo i ogolnie jeste zadowolony choć teraz juz tego nie wykorzystuję (kiedys robiłem sporo projektów w CADzie), i zastanawiam się czy nie wrócić do GF..(gry itp...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 mam 2-3 gry w które gram :) (jk2, cs, nfs hp2) i do tego styknie mi taki power jaki mam bez dodatkowych zabiegów także wydajnością sie nie martwię, natomiast quadro daje duzy wykop w lightwave i na tym mi zależy. przeglądałem dzikie i jest tak sporo kart do których jest opis co przelutowac ale nie ma wśród nich akurat tej mojej może ktoś wie coś na temat softu o którym mówił mnichuu?? byłbym wdzięczny za każde info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 ::hejka:))))))) znajdz sobie softquadro (wpadlem na pomysl, moze zadziala heh)..... rob wszystko tak jak tam to opisuja na dzikie podkrecanie i sprobuj wczytac stery od twojej grafy lecz nie jestem pewien czy sa tam ustawienia jakies spreparowane pod katem gef2mx/gef/gef pro.....moze wtedy nie zadzialac bo nie ma dodatkowych plikow ale sam pokombinuj moze najpierw z softquadro podmieniajac pliki, nmoze sie myle ale nie mam przed soba tego progsa:)))) posdrofki - big friend:: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 mam 2-3 gry w które gram :) (jk2, cs, nfs hp2) i do tego styknie mi taki power jaki mam bez dodatkowych zabiegów także wydajnością sie nie martwię, natomiast quadro daje duzy wykop w lightwave i na tym mi zależy. przeglądałem dzikie i jest tak sporo kart do których jest opis co przelutowac ale nie ma wśród nich akurat tej mojej może ktoś wie coś na temat softu o którym mówił mnichuu?? byłbym wdzięczny za każde info A sprawdzałes RIVA TUNER (nowsza wersja) tak jak pisałem?? Jest tam zakładka z opcją quadro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 spox.. spróbowałem .. a jakże, sciągnąłem stery referencyjne nvidii 25.81 odpaliłem riva tuner zmieniłem softquadro rozpakowane stery, instalnąłem, reset i .... blue screen wróciłem do poprzednich ustawień i wypróbowałem każdą opcje jaka była efekt za każdym razem ten sam, no chyba tylko w przykadku gf3 czyli DCC komp zawiesił sie pod koniec ładowania windy a nie w połowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Hej.. kurcze panowie... Nikt nic nie wie??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 kalmi - Zawsze możesz text wrzucic do babel na altaviscie to Ci przetłumaczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 pomysł niewąski :) chociaż interpretacji takich progsów do tłumaczenia pewnie i tak żaden trzeźwy nie zajarzy... hej no... licze na waszą pomoc... w zamian jak mi nic nie wybuchnie, wrzuce pare liczb i testów z profesjonalnego softu 3D, typu czas renderu klatki przed i po i inne dane które generalnie niewtajemniczeni i tak zignorują bo nie zrozumieją ale pewnej grupie osób napewno się przydadzą. no i moze znajdzie sie odpowiedz na czeste jak zauważyłem pytanie ile quadro daje w grach :D i dla kogo i po co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 http://www.vr-zone.com/guides/NVIDIA/Quadro4Mod/ Podobno zacznie polepsza sie jakość obrazu prawie do poziomu Kyro. Jeszcze mógłbyś usunąć filtry na karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 http://www.vr-zone.com/guides/NVIDIA/Quadro4Mod/ Podobno zacznie polepsza sie jakość obrazu prawie do poziomu Kyro. Jeszcze mógłbyś usunąć filtry na karcie. Duuuuże piwo u mnie :))) THX może ktoś cos jeszcze znalazł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 może ktoś cos jeszcze znalazł? to masz (wrzucalem niedawno) http://www.tweakup.dk/HTML/trinfortrin/qs.htm a co do Quadro (nie wiem jak w przypadku GF4MX) to u mnie na GF3 Ti200 po zrobieniu z niej Quadro DCC jak bawie sie anty-aliasingiem to nie widze spadku wydajnosci - przynajmniej w Q3 (lub moze minimalny) :) ktos powie ze niby mozna go zastapic przejsciem w wyzsza rozdzialke ale po co skoro w wyzszych zazwyczaj mamy nizsze odswierzanie monitora a filtry karty powoduja rozmazanie obrazu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 a moze to ktoś przetłumaczyć, bo ja taki światowy nie jestem a duńskiego w szkole nie uczą, przynajmiej w mojej nie uczyli :) Hjælp wiem tylko co to znaczy, chyba wtedy jak sie coś zepsuje Kontakter - a ty mozna zwalić wine na kogoś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ::yo bojs:))...kalmi daj znac na jakiej animacji bedziesz robil test to sie przylacze do ciebie i wrzuce takze kilka takowych testow na moim sprzecie, przerobie na quadro takze i zobaczymy z czym sie to je:)))....a tak na marginesie jakiegos logosa bede musial wymalowac w "lajcie":)))...bedzie napewno zabawny rotfl...posdro:: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ::yo bojs:))...kalmi daj znac na jakiej animacji bedziesz robil test to sie przylacze do ciebie i wrzuce takze kilka takowych testow na moim sprzecie, przerobie na quadro takze i zobaczymy z czym sie to je:)))....a tak na marginesie jakiegos logosa bede musial wymalowac w "lajcie":)))...bedzie napewno zabawny rotfl...posdro:: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 No i szczena mi opadła.... I to nie od wydajności w Quadro Patrząc na te linki i na tego Winfasta nabrałem juz ochoty na znecanie sie na swoją kartą a tu zonk...:( GeForce 2MX jak i ten winfast mają rezystory generalnie wielkości ze kazyd elektronik da sobie z nimi radę natomiast u mnie ten rezystor to takie małe <span style="color:red;">[ciach!]</span>o że go prawie nie widać, sam na pewno nie wylutuje go bo nie mam mikroskopu:) a i nie znam elektronika który mialby sprzęt do takiej wielkości popierdułek TO COŚ JEST SZEROKOŚĆI ŚCIEŻKI I TAK MAŁE ŻE PALCEM LEDWO MOŻNA WYCZUĆ ŻE NAD NIĄ WYSTAJE. no i to by było na tyle, chyba że ktoś ma jakiś pewny pomysł softwarowy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ... TO COŚ JEST SZEROKOŚĆI ŚCIEŻKI I TAK MAŁE ŻE PALCEM LEDWO MOŻNA WYCZUĆ ŻE NAD NIĄ WYSTAJE. ...( szukaj wsrod znajomych gostkow takich ktorzy maja dostep do lutownic na gorace powietrze i bawia sie w modowanie "komorczakow" (znaczy sie telefonow) :) a dlaczego znajomych bo jak zajdziesz do firmy uslugowej to zaspiewaja Tobie tyle ze sie odechce zabawy :( a pomysl softwareo'wy to sobie mozna wsadzic w najbledsza czesc ludzkiego organizmu - chyba ze ktos jest nudysta to juz nie jest najbledsza :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 w braniewie, tam gdzie mieszkam nie znam nikogo kto by czymś takim dysponował... może po prostu jak upoluje jakąś karte co by miała wieksze to coś to może wymienie chociaz szkoda mi tego prolinka bo nieżle sie kreci z defaultowych 290/440 poszło na 340/490 bez radiatorów na pamieciach i bez wymiany wiatraczka (jest ten standartowy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...