yatering Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Czesc, wyjechalem z polski jak tysiace innych ponad rok temu sprzedajac moje cacko athlon 2600 z gf4ti4200 na asrocku k7s8x ?? nie pamietam dokladnie (ale tania wypasiona plyta)... i od tamtego czasu nie bylo czasu i mozliwosci na nowego kompa ... w przeszlym tyg przyjezdza mnie odwiedzic znajomy i wymyslilem sobie ze przywiezie mi procek mobo i grafe - a reszte dokupie sobie tutaj no moze ewentualnie chlodzenie mam 4 dni a nie wiem nawet pozadnie co to sephron (porazka :) 3 dni to troche malo zeby kupic najlepszy sprzet za najlepsza cene z taka luka w glowie ;/ wiec ja wymyslilem tak : AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Venice (moze byc wyzszy jesli cena nie duzo sie rozni ) element zawiera: wentylator procesora Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI element zawiera: karta muzyczna, karta sieciowa Kingston DDR 2 x 512MB PC-400 CL3 (ram pewnie kiepski wybor wiec zazuccie cos wiecej ) Maxtor DiamondMax 10 200 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) Radeon X800GTO2 Sapphire 256MB DVI + TV liteBOX (PCI-E) ( czy moze full box jaka jest roznica bo w porownaniy na stronie zadna- i nie bede az tak duzo gral ale chce cos co mi na dluzej starczy jesli mnie ochota najdzie moze byc taniej ale nie wiecej niz 1000 za karte,troche po krece ale nie za duzo ) razem to ok 2900zl i to mnie boli juz nie chodzi tak bardzo o kase ale o przeplaceniu wszyscy wiemy ze mozna pewnie zlozyc podobno wydajny sprzet za nizsza cene ale ja nie mam sie do czego odnosic ost (rok temu ) siedzialem tydzien i szperalem wiec wyciagnalem super sprzet za 2000 zl z buda i wszystkim , dzieki za cierpliwosc nudnego tematu i za info thx :) Edytowane 6 Marca 2006 przez yatering Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 od pytań co, gdzie i jak kupić jest odpowiedni dział: Co kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Mobo: DFI Infinity NF4 - 325zł Alternatywa: Asus A8N-E - 357zł, Epox 9NPA+ Ultra - 343zł CPU: Athlon 64 3000+ OEM Venice - 564zł + Arctic-Cooling Freezer 64 Pro - 75zł RAM: 2x512MB DDR400 Patriot KH - 349zł HDD: Samsung 200GB SATAII NCQ - 315zł Alternatywa: Seagate 200GB SATAII NCQ - 319zł GPU: PowerColor Radeon X800GTO16 - 757zł Alternatywa: Leadtek GeForce 6800GS - 760zł DVD-RW: BenQ DW1650 - 144zł Alternatywa: NEC ND-3550A - 149zł, LG GSA-4167 - 157zł FDD: Alps - 29zł Buda: I-Box Lynx 228 SG - 117zł PSU: Neotec Maximus 380W - 229zł Alternatywa: Tagan 380W - 249zł Wszystkie ceny z Apollo, chyba, że jest link. Razem wychodzi 2904zł, ale podane ceny są najniższymi jakie znalazłem. Faktyczny koszt takiego zestawu wraz z przesylka powinien wynieść ~3000zł. Edytowane 5 Marca 2006 przez Gwynbleidd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 A64 3000+ Venice + AF 64PRO Epox 9NPAJ/+Ultra 2x 512MB patriot KH MSI 6800GS seagate 160gb 7200.9 benq 1650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yatering Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Przepraszam(moim usprawiedliwieniem glupota ;) i dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 a nie taniej kupic na miejscu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yatering Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Dzieki wlasnie o tym myslalem czy to mozna przeniesc ... a jesli chodzi kupic taniej na miejscu to nie bardzo w londynie nie ma az tak duzo specjalizujacych sie sklepow z czesciami wiekszosc to potezne firmy typu dixon ktore sami skladaja takie gowna ze mala bania ... ;/ i ciezko jest dyskutowac czy mozna cos zmienic bo wiekszosc ludzi ma mniejsze pojecie o kompach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 W UK są sklepy internetowy sprzedajace sprzet komputerowy, jednak wybór w nich w porównaniu np. do komputronika jest śmieszny. Sam wiem bo składałem komputery dwóm anglikom. A co do ich znajomosci komputerów to jest znikoma (jeden chciał wmontowac celka na płyte na s939 :) ) Ale akurat to co chcesz ty kupic to dostaniesz wszystko popatrz tu:http://www.microdirect.co.uk/. chyba bedzie tylko problem z epoxem. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yatering Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 genialny pomysl z tym sklepem tutaj powiem szczerze ze spodziewalem sie ze bedzie drozej niz u nas patrzac na ceny samych zestawow ale sie mylilem i nawet jest odrobinke tanie nie mowiac juz o gwarancji z ktora bedzie latwiej ... ale wciaz mam pare pytan po pierwsze bo dosyc malo ludzi odpowiedzialo (chyba musze zmienic topic :))) grafa rozumien ze gto16potokowa powerlinka -tej niestety nie moge znalesc tutaj na necie ale napewno gdzies jest ? czy jednak gf czy ktos moze mi w skrocie napisac jaka jest roznica bo co ja na necie widze to rozne wynikow testow raz na korzysc jednej a 2 na 2 ...no i czy bedzie lepsza 16 potokowa 256 czy gto2 512 bo podobne ceny tuttaj sa (ale domyslam sie ze ta 1???) a co z tym asrockiem sata2 czy raczej jest to ryzykowne posuniecie ?czemu epox myslalem ze abit i asus nadal gora ??> a i czy moze byc a64 3200 venice bo podobna cena rownierz??? z gory dzieki wielkie za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 genialny pomysl z tym sklepem tutaj powiem szczerze ze spodziewalem sie ze bedzie drozej niz u nas patrzac na ceny samych zestawow ale sie mylilem i nawet jest odrobinke tanie nie mowiac juz o gwarancji z ktora bedzie latwiej ... ale wciaz mam pare pytan po pierwsze bo dosyc malo ludzi odpowiedzialo (chyba musze zmienic topic :))) grafa rozumien ze gto16potokowa powerlinka -tej niestety nie moge znalesc tutaj na necie ale napewno gdzies jest ? czy jednak gf czy ktos moze mi w skrocie napisac jaka jest roznica bo co ja na necie widze to rozne wynikow testow raz na korzysc jednej a 2 na 2 ...no i czy bedzie lepsza 16 potokowa 256 czy gto2 512 bo podobne ceny tuttaj sa (ale domyslam sie ze ta 1???) a co z tym asrockiem sata2 czy raczej jest to ryzykowne posuniecie ?czemu epox myslalem ze abit i asus nadal gora ??> a i czy moze byc a64 3200 venice bo podobna cena rownierz??? z gory dzieki wielkie za odpowiedz pozdrawiam Bierz X800GTO16. Nie sadze, aby tej karcie bylo potrzebne te 512MB - chwyt marketingowy. Mobo nie bierz z SLI - szkoda kasy, nie oplaca sie. Jak grafa np. za rok okaze sie za slaba to lepiej sprzedac i kupic nowa. Ten Epox podobno takie drugie DFI do o/c. Jasne ze moze byc 3200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Nie wiem czy patrzyłes po innych sklepach bo w tym chyba nie dostaniesz epoxów. X800 GTO2 256MB bedzie najlepszym wyborem. NO i do tego A64 3200 najlepiej na rdzeniu manchester. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yatering Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) no z epoxem mam pewne problemy znalazlem ale jest drozej plus koszty wysylki no nieciekawie jeszcze poszperam z ramem tez mam problem bo nie moge znalesc patriota ale to mi kumpel przywiezie to sie nie powinno zepsuc ... zastanawiam sie jak by bylo z epoxem jak bym kupil w polsce a chcial zareklamowc tutaj ... ale co mnie najbardziej martwi to moj znajomy zaczal mi wkrecac ze przy takim sprzecie min zasilka to 400 w ja myslalem ze nawet 350 ale firmowa np tagana starczy i ze chlodzenie jak mowiliscie ac freezer 64 pro tez styka a on mowi ze bez dodatkowych dwoch wiatraczkow sie nie obejdzie poczesci moge zrozumiec nowsze sprzety wiecej energi bardziej sie grzeja ale nadal mnie to dziwi jak mozesz to cos podpowiedz :) ale w ogole dzieki za info bardzo pomocne i zycze wszystkim powodzenia dzieki ps aaa i nie moge znalesc 3200 manchester tylko venice ? znaczaca roznica ??? ;P pozdro Edytowane 9 Marca 2006 przez yatering Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Kalkulator mocy <= tutaj sobie policz. A to takie moje wyliczenie na oko: Mobo ~25W Procek po o/c ~100W Grafa po o/c ~50W RAM 2 kości ~20W HDD ~25W DVD-RW ~25W FDD ~5W RAZEM: 250W Mysle ze prawdziwe 350W wystarczy z zapasem. AC Freezer 64 Pro wystarczy. Hmm... tyle co wiem, to ze Manchester jest nowszy, ale jak z wydajnoscia i o/c ? Edytowane 9 Marca 2006 przez Gwynbleidd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yatering Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) sorki ze cie z nowu mecze ale nie mam sily google mnie chyba nie lubia probuje znalesc rownie dobry sklep w londynie i nic nie moge znalesc znasz cos innego z porownywalnym asortymentem >>?? i porownajcie te linki http://www.cclonline.com/product-info.asp?...nufacturer_id=0 i http://www.microdirect.co.uk/productinfo.a...productID=12506 co o tym sadzicie ??? bedzie roznica adekwatnie do ceny ? Edytowane 9 Marca 2006 przez yatering Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Ten GTO2 ma GPU490MHz a GTO16 tylko 400MHz. Różnica 4 funtów = ~25zł. Moim zdaniem warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...