loue Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Mam urządzenie Linksys WRT54GSv4 i jest jeden problem. Nie wiem czy jest zepsuty czy tak już ma? Czy mozna wpisać adres routera inny niż 192.168.1.1. Jeżeli chcę wpisać 192.168.0.1 lub 192.168.2.1 "ginie" i nie ma go nigdzie na żadnym z powyższych adresów. Trzeba go resetować. Jeżeli ktoś zna odpowiedź proszę o pomoc :mur: pozdrawiam Loue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 zobacz czy inne zakresy tez "gubi" napisz jak to robisz albo daj screena jak juz nic sie nie wymyski to moze pomoc nowy firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loue Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Jeżeli zmieniam 3 pozycje jest dramat - router ginie Natomiast jeżeli zmienie tylko 4 pozycje tzn np. zamiast 1 dam 100 lub cokolwoek innego jest ok. Nie można również zadać adesu z puli 10.0.0.0 - 10.255.255.255 Mam sieć osiedlową, która postawiona jest na adresach 192.168.1.xxx i dlatego potrzebuję jakiś inny IP. pozdrawim loue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 wylacz DHCP ( masz dane od admina czy DHCP? ) P.S. zmien time zone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loue Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Mam DHCP. Z time zone nie ma problemu. W ogóle dzięki za zainterecowanie. Loue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cayos Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 a sproboj wylaczyc dhcp i ustawic adres ip na statyczny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert101 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Ja też mam podobny problem z wrt54gc :? Zmieniłem adres routera i teraz nie mogę zresetować go :cry: Niech chce mi powrócić do standardowych ustawień:/ Wogóle jak chce uruchomić ten soft z płyty dostarczonej z linksysem to mi nie wykrywa routera a co lepsze net jest na kompach, tylko szkoda ze zadnych ustawien nie moge zmienic. Wie ktoś o co może biegać? Edytowane 7 Marca 2006 przez hubert101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...