geminix Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 witam ostatnio zainstalowałem xp pro sp2, wcześniej miałem sp1 i teraz pojawiły się problemy, otóż w sp1 podłączałem irdę pod usb, win wyswietlał w trayu, że znalazł nowy sprzęt i sam automatycznie instalował wszystko i nie było żadnych problemów, a teraz gdy podłączę irdę wyskakuje kreator znajdywania nowego sprzętu i trzeba wybierać tak jak przy instalacji np. karty sieciowej, mało tego, gdy już zainstaluje, wyciągnę irdę i podłączę do innego gniazda, znów wyskakuje ten kreator. poza tym, gdy irda już działa i chcę podłączyć telefon przez podczerwień oczywiście znów pojawia się kreator, i gdy zainstaluje wszystko, nie jest tak jak ma być. w sp1 wyswietlało info, że w pobliżu jest inny komputer i pojawiała się ikona na pulpicie "wyślij pliki" czy coś podobnego i bez problemu można było wysyłać w obydwie strony, a teraz gdy juz zainstaluje, jest napisane, że sprzęt jest gotowy do użycia, ale nie można wysłać ani z telefonu, ani z komputera, bo nawet nie zauważa, że w pobliżu jest inny komp, tak jak to było w przypadku sp1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 witam ostatnio zainstalowałem xp pro sp2, wcześniej miałem sp1 i teraz pojawiły się problemy, otóż w sp1 podłączałem irdę pod usb, win wyswietlał w trayu, że znalazł nowy sprzęt i sam automatycznie instalował wszystko i nie było żadnych problemów, a teraz gdy podłączę irdę wyskakuje kreator znajdywania nowego sprzętu i trzeba wybierać tak jak przy instalacji np. karty sieciowej, mało tego, gdy już zainstaluje, wyciągnę irdę i podłączę do innego gniazda, znów wyskakuje ten kreator. poza tym, gdy irda już działa i chcę podłączyć telefon przez podczerwień oczywiście znów pojawia się kreator, i gdy zainstaluje wszystko, nie jest tak jak ma być. w sp1 wyswietlało info, że w pobliżu jest inny komputer i pojawiała się ikona na pulpicie "wyślij pliki" czy coś podobnego i bez problemu można było wysyłać w obydwie strony, a teraz gdy juz zainstaluje, jest napisane, że sprzęt jest gotowy do użycia, ale nie można wysłać ani z telefonu, ani z komputera, bo nawet nie zauważa, że w pobliżu jest inny komp, tak jak to było w przypadku sp1 konfiguracja urządzenia jest przypisana do portu USB do którego zostało podłączone sprawdź czy odpowiednia usługa dział (Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Usługi), wszystko da sie zrobić w ustawieniach IrDA w Panelu sterowania więc poszukaj a na pewno znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...