kucyyk87 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Witam, z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc... Posiadam dwa kompy (oba WIN XP PRO) Połączyłem po przez skrętkę (skrosowaną) dwa kompy. Przydzieliłem obu IP: 192.168.0.1 i 192.168.0.2 i oczywiście tę samą bramę 255.255.255.0. Zainstalowałem także protokoły TCP/IP oraz IPX/SPX. Brak jakichkolwiek firewalle'ów oraz Antywir... Udostępnione konta gościa oraz drukarki i dyski. ------------------------------------------------------------- Po tych czynnościach kompy się wzajemnie widzą i łączą, wymieniają danymi bez problemu. Lecz kiedy chcem zagrać w jakąkolwiek grę na Lanie to nie widzą się. Ustawiam na jedym z kompów server a na drugim kompie szukam wcześniej utworzonego (na tym pierwszym) severa. Nic nie ma... Nie widzi go. Nawet na odwrót czyli na 2. kompie server na 1. podłanczanie. Straciłem na to 7 godzin. Proszę o pomoc... Ponownie z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario128 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Napewno brakuje co jakiegos patha do gry lub coś źle utawiasz. Ja miałem tak z call of duty 2 musiałem proprostu pogrzebać w ustawieniach gierki. To żeby się nie dało grać to chyba nie możliwe gdy kompy sie widzą i wymieniaja dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyyk87 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Napewno brakuje co jakiegos patha do gry lub coś źle utawiasz. Ja miałem tak z call of duty 2 musiałem proprostu pogrzebać w ustawieniach gierki. To żeby się nie dało grać to chyba nie możliwe gdy kompy sie widzą i wymieniaja dane.Ale nawet nie działa w najprostszych grach: Liero, Jack Jettrabbit 2, oraz najlepszych: Battlefield 2... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...