Skocz do zawartości
Bielmo

Chłodzenie Wodą Vs. Wiatraki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam się poważnie nad zakupem i zamontowaniem do mojego nowego komputera chłodzenia wodnego. Mam jedno ważne pytanie...

-Czy dzięki (powiedzmy całkiem dobremu, licząc około hmm 800 zł) chłodzeniu wodnemu będe w wstanie lepiej podkręcić i uzyskać niższe temperatury niż w konwencjonalnych metodach chłodzenia wiatrakami ?

Prosz o rady i opinie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Cie proszę, żebyś się choć trochę wysilił i poczytał. Tematy typu WC vs. AC już były nie jeden raz na tym forum. Poza tym odpowiedź jest oczywista, skoro masz tak duży budżet na WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem że ktoś mnie o to opierniczy ale...

A tak szczerze to szukałem i nie doszukałem sie...

Co do WC to nie wiem czy to dużo czy mało... tak po prostu sobie wyliczyłem, że tyle mniej więcej będe mógł na to przeznaczyć. Chodzi mi raczej o to czy jest aż taka przewaga chłodzenia wodnego nad wiatrakiem ? Bo nie ukrywajmy, roboty jest troche wiecej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem że ktoś mnie o to opierniczy ale...

A tak szczerze to szukałem i nie doszukałem sie...

Co do WC to nie wiem czy to dużo czy mało... tak po prostu sobie wyliczyłem, że tyle mniej więcej będe mógł na to przeznaczyć. Chodzi mi raczej o to czy jest aż taka przewaga chłodzenia wodnego nad wiatrakiem ? Bo nie ukrywajmy, roboty jest troche wiecej...

Roboty duzo wiecej nie ma... Na poczatklu troche poskladac... ale potem to normalne sciaganie i zakladanie bez odpinania wezy :)

ja majac WC testuje grafiki i jakos kompletnie mi to nie przeszkadza.

A co dow ydajnosci to... jest duza roznica... mozna spokojnie jechac na wyzszych napieciach i nie przejmowac sie tymz e cos sie ugotuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...