DaRoN Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Witajcie! Zamierzam zmodować- wyciszyć tego wyjca- ModeComa 350GTF. Pewien forumowicz podsunął pomysł założenia drugiego wentyla od 'góry'. Tak też zrobię. Jednak potrzebuję do tego jakichś narzędzi. I teraz najlepsza wg mnie byłaby odwiertnica czy jak to się tam nazywa. Widziałem taki staf raz na oczy i nie wiem skąd go wytrzasnąć. Od razu mówię, dremelki i inne wiertełka odpadają -> to ma jakoś wyglądać a nie tylko być otworem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 otwornice głównie śa do drewna dużo lepiej zrobisz jak kupisz multiszlifierke napewno bedzie lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Za otwornice do metalu wybulisz gruba kase. Nie oplaca sie. Lepiej wiertło dobre i cienkie i otworki na okręgu. jak sie postarasz to wyjdzie ;) Edytowane 5 Marca 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Kłopot w tym, że nie miałem nigdy multi w łapach a nie chcę spieprzyć budy FSP :mur: Ale kij, nawet jakbym miał ją zepsuć to otwornica do drewna da rade na jeden otwór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Kłopot w tym, że nie miałem nigdy multi w łapach a nie chcę spieprzyć budy FSP :mur: Ale kij, nawet jakbym miał ją zepsuć to otwornica do drewna da rade na jeden otwór? zależy ale blacha w np. mojim zasilaczu jest dość gruba i raczej wątpie albo rób jak kolega wyżej napisał ale jednak zastanów sie nad szlifierką - nie ma sie czego bać bez problemu manewrujesz nią i nie spiepszysz zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Problem w tym ze te modecomy by FSP to twarde sztuki (dosłownie). Taka do drewna by pewnie codegenowi dala rade ale z FSP to troche watpie... Chociaz jesli dobra otwornica... ale tu znowu koszty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Jeszcze wylukam sprawę u nas w szkole. Mamy dosyć pokaźne zaplecze warsztatowe. Sądzę, że i odpowiednie narzędzia by się mogły tam znaleźć. Ojciec mówił coś o tokarce albo czymś takim... Blacha tam nie jest w sumie gruba, ale twarda jest. Podobna do tej z CD-ROMów i flopów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Multiszlifierką i tarczami spokojnie - tylko kwadratowy otwór - z okrągłym ciężko sobie poradzić, zeby to ładnie wygladało. Musisz rogi obrobić po skosie, żeby było jak zrobić otworki na śruby mocujące wiatrak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Multiszlifierką i tarczami spokojnie - tylko kwadratowy otwór - z okrągłym ciężko sobie poradzić, zeby to ładnie wygladało. Musisz rogi obrobić po skosie, żeby było jak zrobić otworki na śruby mocujące wiatrak.bez problemu da sie okrągły otwór zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ostatnio byłem w Castoramie. Otwornica do metalu 82mm kosztowała 35pln, więc w takich sklepach szukaj. Ale dla mnie to raczej bez sensu. Zgadzam sie z przedmowcami ze lepiej kupić multiszlifiere za 60pln i ciac jak sie chce. Bardzo szybko nabiera sie wprawy, a efekt jest o wiele bardziej zadowalajacy i latwiejszy do osiagniecia niz meczenie sie z wiertelkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Zastanowię się nad tąmulti, ale w takich układach prędzej zrobię to na zasadzie wiertła + pilnik półokrągły + papier ścierny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...