Skocz do zawartości
DaRoN

Wywiertnice (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Zamierzam zmodować- wyciszyć tego wyjca- ModeComa 350GTF.

Pewien forumowicz podsunął pomysł założenia drugiego wentyla od 'góry'. Tak też zrobię. Jednak potrzebuję do tego jakichś narzędzi. I teraz najlepsza wg mnie byłaby odwiertnica czy jak to się tam nazywa. Widziałem taki staf raz na oczy i nie wiem skąd go wytrzasnąć.

Od razu mówię, dremelki i inne wiertełka odpadają -> to ma jakoś wyglądać a nie tylko być otworem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kłopot w tym, że nie miałem nigdy multi w łapach a nie chcę spieprzyć budy FSP :mur:

Ale kij, nawet jakbym miał ją zepsuć to otwornica do drewna da rade na jeden otwór?

zależy ale blacha w np. mojim zasilaczu jest dość gruba i raczej wątpie albo rób jak kolega wyżej napisał ale jednak zastanów sie nad szlifierką - nie ma sie czego bać bez problemu manewrujesz nią i nie spiepszysz zasilacza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze wylukam sprawę u nas w szkole. Mamy dosyć pokaźne zaplecze warsztatowe. Sądzę, że i odpowiednie narzędzia by się mogły tam znaleźć. Ojciec mówił coś o tokarce albo czymś takim... Blacha tam nie jest w sumie gruba, ale twarda jest. Podobna do tej z CD-ROMów i flopów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multiszlifierką i tarczami spokojnie - tylko kwadratowy otwór - z okrągłym ciężko sobie poradzić, zeby to ładnie wygladało. Musisz rogi obrobić po skosie, żeby było jak zrobić otworki na śruby mocujące wiatrak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multiszlifierką i tarczami spokojnie - tylko kwadratowy otwór - z okrągłym ciężko sobie poradzić, zeby to ładnie wygladało. Musisz rogi obrobić po skosie, żeby było jak zrobić otworki na śruby mocujące wiatrak.

bez problemu da sie okrągły otwór zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio byłem w Castoramie. Otwornica do metalu 82mm kosztowała 35pln, więc w takich sklepach szukaj.

Ale dla mnie to raczej bez sensu. Zgadzam sie z przedmowcami ze lepiej kupić multiszlifiere za 60pln i ciac jak sie chce.

Bardzo szybko nabiera sie wprawy, a efekt jest o wiele bardziej zadowalajacy i latwiejszy do osiagniecia niz meczenie sie z wiertelkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi