DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Mam zamiar kupic x800gto w najblizszym czasie i chcialbym sie zapytac jakies firmy karte polecacie?? Raczej nie bede sie bawil w odblokowanie potokow, tylko w normalne podkrecanie. znalazlem takie cos http://www.allegro.pl/item90182628_connect...gapromocja.html albo http://www.allegro.pl/item90381365__x800_1...silencer4_.html co poradzicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 1996476[/snapback] http://www.allegro.pl/item90381365__x800_1...silencer4_.html To nie jest X800GTO, tylko zwykły X800, cena nienajgorsza, ale tego silencera bym nie zakładał, a sprzedał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 to jakiego gto polecasz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) to jakiego gto polecasz??Może to http://www.allegro.pl/item90379356_radeon_..._fireblade.html Zapytaj się, czy jest gwarancja. Chłodzenie tego GTO jest głośne, za to ma dobre pamięci. Albo zwróć uwagę na tą aukcję: http://www.allegro.pl/item90169695_connect...arancja_oc.html 700zł to juz niemało, ale możesz poprosić o wysyłkę już z biosem 16 potoków i wraz z dobrym OC masz praktycznie X850XT. Za około 630zł zdażały sie używane X800XL na allegro, teraz takiej nie ma akurat. Edytowane 5 Marca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 niestety 700zl nie bede mial i chodzi mi o nowke sztuke, ale zeby sie dobrze podkrecala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Najlepszą według mnie byłaby grafika firmy Sapphire - ok.600zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 bierz tego fireblade http://www.allegro.pl/item90379356_radeon_..._fireblade.html co proponowal WDK kumpel ostatnio taka zmodowala na 16p :wink: ale nawet jak ci nie pojdzisz to bedziesz mial ladne OC a i cena fajowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Tylko że to jest licytacja... a będzie wołał więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) no nie wiem ten kolo nie wyglada na zaufanego sprzedawce :/ wolalbym nowke sztuke do 600zl , ktora bedzie sie dobrze podkrecala. A i mam jeszcze jedno pytanie. Co lepiej kupic by uzyskac lepsza wydajnosc w grach, wlasnie tego GTO czy kupic 2x512mb ramu patriot?? a moze byc tylko pokazana karta ta ktora sie podkreca dobrze i jest w granicach 600-650zl bo moge ja kupic na gieldzie warszawskiej a tam jest troche taniej niz na allegro :) Edytowane 5 Marca 2006 przez DonCapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 no nie wiem ten kolo nie wyglada na zaufanego sprzedawce :/ wolalbym nowke sztuke do 600zl , ktora bedzie sie dobrze podkrecala.Tu może być problem, bo X800GTO już sie kończą i wstawiają chipy jakie popadnie, kupując nową nie wiadomo co otrzymasz. Przeczytaj kilka ostatnich stron przyklejonego topiku o x800gto w dziale karty ati. Co lepiej kupic by uzyskac lepsza wydajnosc w grach, wlasnie tego GTO czy kupic 2x512mb ramu patriot??Zdecydowanie lepiej mieć 9700Pro i 1GB, niz x800gto i 512MB. Na x800gto z 512MB będzie więcej klatek, ale gry będą co jakiś czas przycinać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 tylko wiesz niedlugo za jakis miesiac moglbym sobie dokupic 512 moich twinsmosow i wtedy to juz by bylo dobrze. grafy raczej juz sobie pozniej nie kupie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 to jak jakiego GTO mam kupic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 http://www.allegro.pl/item90379356_radeon_..._fireblade.html Ten jest dobrą propozycją... ale faktycznie, myślę że gość go za te 530zł nie puści choć bym powalczył:) Co do tego X800, to może być ciekawa propozycja, a i może na ram coś zostanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Ja jestem za tym żebyś kupił java script:OpenWindow('Detail','yes','do_cmd_win.php?mod=store&grp=21&cmd=show_detail&id=18852',0); Cena niezła i chyba nigdzie taniej nie znajdziesz. Pozdrawiam No coż, szkoda że nie wyszedł ale śmialo mozesz go skopiować do przeglądarki i na pewno sie połączy :-) Edytowane 5 Marca 2006 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja jestem za tym żebyś kupił java script:OpenWindow('Detail','yes','do_cmd_win.php?mod=store&grp=21&cmd=show_detail&id=18852',0); Cena niezła i chyba nigdzie taniej nie znajdziesz. Pozdrawiam Coś Ci linek nie wyszedł [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Uwazam, że tamten w.w. fireblade jest do kupienia na luzie do 580zł. Zobaczcie na to: http://www.allegro.pl/item88910453_radeon_..._fireblade.html Jak wystawił za 580, to nie było chętnych. Edytowane 5 Marca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) poszukaj zwykłych szafirków x800GTO 12pot z pam. 2ns tylko wybieraj jak najnowsze - ładują w nie tera R423 i R430 więc modują sie na 16pot R480 skończyło sie już :) już nie są produkowane takie karty :) nawet GTO2 jest na r430 :) ale te connecty też są oK Edytowane 5 Marca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 ale te connecty też są oKTylko czy obecność rdzenia R430 daje 100% gwarancję na 16 potoków? Wcześniej ten sprzedawca pisał, że są modowalne na 16p., teraz nie i są tańsze, sam na początku myślałem o nich, a póżniej zwątpiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 nie weim jak to jest w przypadku conektów ale w szafirkach jest modowalny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) kurcze to juz nie wiem :( moglby mi ktos podac konkretny link albo model karty jaki sie najbardziej oplaca kupic?? a moze jakas inna karte do 600zl bo z tymi GTO to jest ostatnio wilekie zamieszanie. EDIT: wpadlem na inny pomysl :) moze kupil bym jakiegos 6600GT albo GE i dokupil jeszcze 512mb ramiku?? ten GTO jest duzo wydajniejszy od 6600GT?? Edytowane 5 Marca 2006 przez DonCapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To weź tą X800 za 499 skoro nie chcesz się bawić w odblokowywanie potoków. Tylko nie zakładaj tego silencera, a go sprzedaj i ewentualnie wstaw zalmana lub pentagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 czy ten normalny x800 jest slabszy od GTO albo od 6600GT?? a ten silencer jest zly?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) To weź tą X800 za 499 skoro nie chcesz się bawić w odblokowywanie potoków. Tylko nie zakładaj tego silencera, a go sprzedaj i ewentualnie wstaw zalmana lub pentagrama. Dokładnie, za Silencera dostaniesz ze 40-50zł, kupisz coś takiego - http://www.allegro.pl/item88507208_pentagr...ati_nvidia.html i wszystko [; Ten X800 ma tylko niższe taktowania ;] Ma 12 potoków, więc połyka 66GT :P Edytowane 5 Marca 2006 przez Mac4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 kurde juz sam nie wiem. mam malo kasy i chce ja wykorzystac jak najlepiej bo w najblizszym czasie nie bede wstanie nic modernizowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) kurde juz sam nie wiem. mam malo kasy i chce ja wykorzystac jak najlepiej bo w najblizszym czasie nie bede wstanie nic modernizowac. Ten X800 wyjdzie Cie 450zł, po sprzedaży Silencera. Możesz też poczekać, pozbierać kase, aż będziesz mógł kupić modowalny GTO :) Edytowane 5 Marca 2006 przez Mac4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) co powiesz na to http://www.allegro.pl/item88876525_gigacub...56mb_nowa_.html albo poczekam troche i kupie 7600gt albo gs?? Edytowane 6 Marca 2006 przez DonCapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 co powiesz na to http://www.allegro.pl/item88876525_gigacub...56mb_nowa_.html albo poczekam troche i kupie 7600gt albo gs?? Hehe, ten x1600 to moim zdaniem porażka [; On nie ma "potoków" a 12 ps. :P Możesz czekać na 7600GT, ale za sumę 600zł jej napewno nie kupisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 A może pomyśl nad tą grafą lub GF6600GE i 512Mb ramu. Bo jak masz 512Mb to będzie wąskim gardłem dla X800GTO :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 ten GE to 6600GT??? o ile % taki GE jest slabszy od x800gto albo normalnego x800(moge kupic za 450zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Ten GE się świetnie podkręca. Chyba, ze wolisz kupić Radeona x800GTO a za miesiąc czy dwa 512MB Ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...