karolkomp Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Potrzebuję nagrywarki do ok 300zł która nagrywa na płytkach wielu producentów, obsługuje dl i jest w miarę bezproblemowa. Nie musi mieć light scribe. Tylko nie polecajcie liteona bo tego mam dwa lata i same z nim problemy. Niedość że nagrywa tylko na TDK rw+, to tylko z prędkością 4x i nie pomaga żadne czyszczenie , zmiana biosów czy epromów z innych nagrywarek (sony, teac itp.) Ale wracając do tematu, może znacie jakąś dobrą stronę z testami nagrywarek? Dzięki z góry za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja mam Lite-Ona i nie narzekam. Trafilem na tego z dobrej serii. Jednak po moich kolegach Ci go nie polecam. Przez cały czas serwis. Teraz podobno dobry jest NEC, ale nie wiem jaki model. Nie ma z nim problemów i nie jest wybredny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Benq DW1650 ok. 150zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja polecę Benq'a Dw-1640, cena ok. 150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 NEC 3551A, bardzo cichy i masz labelflash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja polecam Pioneera albo Plextorka (dołożysz pare zł i jest si). Na pioneerach pracuję już na paru kompach, są ciche, nie psują płytek i co najważniejsze bardzo dobrze nagrywają filmy na dvd. Tez mialem kiedyś litka, nawet 2 litki i to była totalna klapa. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) ja polece benq dw 1640 :) nagralam juz na nim (UWAGA!!!) ponad 700 plyt dvd w ciagu 6 miesiecy i w tym moze max 5 blednie nagranych :) jestem z niej bardzo zadowolona :) Edytowane 5 Marca 2006 przez Katarzynka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Benq 1640/50/55, albo jakiś LG, zdala od lite-on'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Tylko i wylacznie Benq - jaki wybierzesz model - 1655/1650 to juz nie ma wiekszego znacznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 NEC 3551A, bardzo cichy i masz labelflash też właśnie się zastanawiam nad nagrywarką no i myślę że wybiorę tę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Osobiście mam teraz LG GSA 4167b i teraz się już na nią nie skarżę... więc powiem że jest super. Miałem na początku jakąś z serii NEC i po 2 tygodniach mi sie zepsuła a że miałem to po znajomości to sprzedawca wymienił mi na model LG, na który na samym początku narzekałem niezmiernie... Największym błędem było to że nie wypalało masy nośników szczególnie minusów, jednak kolejno wychodzące biosy naprawiły sprawę... i w ten sposób nagrywarka ta spisuje się wręcz idealnie. Wypaliłem na niej już grubo ponad 100 płytek i żadnej nie spaliła. Oczywiście nie wliczam tych na poprzednich biosach bo nie nagrywała ani TDK- ani Sony- ani wielw wiele innych. Teraz mogę ją śmiało polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 pioneer 110 (bez d) i bedzie gwarancja solidnego nagrywania przez dlugi, dlugi czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...