Skocz do zawartości
koti

Skok Temperatur

Rekomendowane odpowiedzi

Mam p4 2000mhz na socket 423 oraz zalmana 5100 cu

(taki jak ten http://allegro.pl/item89874685__nowy_wenty...lcu_tanio_.html tylko miedziany)

i ostatnio zaczął się mój problem z temperaturą. W tej chwili przy zdjętej obudowie w idle mam 43 stopnie , gdy zawsze było to 30-33. Gdy dam minimalne obroty dochodzi do 48 stopni w idle , a zawsze miałem ok. 37 (i to z obudową). Odkurzyłem przed chwilą kompa , nałożyłem na nowo pastę (arctic silver 5) i bez zmian , dalej to samo. Problem ten mam od srody , a w ten sam dzien przyszli monterzy założyć mi neta (nie mialem juz od 4 miesiecy). Nic przy kompie nie majstrowali , caly czas bylem przy nich. Zalozyli mi sieciowke d link dwl 520 + (moze sie przyda :P) i poszli. To raczej nie ma wpływu , więc dlaczego mam takie temp ? ;/

edit: 54 stopnie przy siedzeniu w biosie :|

Edytowane przez koti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu nie?? wykrec cooler wloz czujnik przykrec cooler;] i zobacz

chyba nie wiesz o czym mowisz! takie wlozenie czujnika spowoduje jeszcze wiekszy wzrost temeratury, radiator nie bedzie przylegal na calej powierzchni do procesora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość matt1401

chyba nie wiesz o czym mowisz! takie wlozenie czujnika spowoduje jeszcze wiekszy wzrost temeratury, radiator nie bedzie przylegal na calej powierzchni do procesora

wiem;] wlasnie sie tak zastanowialem jak pisalem;] no to obok pprocka albo z 2 strony plyty glownej emperarturki powinny byc zblozone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość matt1401

Z 2 strony zblizone ? Przeciez oddziela je socket i plyta , obok tez nie ma zblizonych.

jeazuu nigdy nie dotykalad plyty glownej od tylu od procka ?? przy odlaonym kompie?? jak nie to sobie wcyagnij plyte itp i zobacz jak bedzie ciepla to wiadomo ze te temperarurki sa dobre;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnial mi sie fakt. Dzien przed przyjsciem monterow moj brat (9 lat) siedzial przy kompie. Jak wylaczal to zamiast wylacz dal uruchom ponownie , a ze nie chcialo mu sie czekac to pstryknal O na zasilaczu , pozniej znow na I. Wracam komp sie nie wlacza , ale wyciagnalem wtyczke od zasilki na plycie glownej , wsadzilem na nowo i poszlo. Zasilka jak w sigu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi