Skocz do zawartości
szymon4417

Pierwsza Strona Www

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niedawno zrobiłem stronę WWW. Wszystko było ok dopuki nie zainstalowałem firefoxa, kiedy w firefoxie otwieram tę stronkę wyświetla mi tylko kod HTML. Co moge z tym zrobić? Zabardzo nie znam się na tworzeniu WWW stronkę zrobiłem we Front Page. Co mam zrobić aby zaczęła działac w fire foxie. W IE jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe...

Po pierwsze .. nie robimy stron w wordzie i front page'u.. bedą działać TYLKO z jedną przeglądarką, która łamie wszelkie standardy html i wszelkie normy i przechodzi granice zdrowego rozsądku...

Moja rada taka... Użyj chociażby darmowego NVU do robienia strony.. Sprawdzaj na firefoxie (operze).. jeśli będzie na nim działać to masz praktycznie 99% pewnośc że zrobiłeś stronę zgodnie ze standardami...

Jeśli zrobisz stronę pod IE to masz mizerne szanse że bedzie działać na innych przeglądarkach....

Ja robiąc swoją stronę... 30% czasu poświeciłem na to aby działała ona pod IE tak jak działa pod FireFoxem czy Operą... IE to nie jest przeglądarka.. ani wersja 6 ani 7.... Ona nawet toleruje w linkach slasze jak i bakslasze.... co jest już kary godne...

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi