bryken Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 moim skromnym zdaniem nie ma sensu narazie robić z igły widły i trzeba stwierdzić czy to była ta jedna sztuka czy kilka bo jak jedna to tylko reklamacja i wymiana na nową jak kilka zadyma na zagranicznych forach niech się nauczą, że Polacy w UE potrafią walczyć o swoje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 @bryken, zgadza się, tez tak uwazam. Nie wywolalem jeszcze afery na zagranicznych (niemieckich) forach, poniewaz nie mam jeszcze pewnosci, co to jest, no i nie uzyskalismy jeszczes oficjalnej odpowiedzi (tak, Demek?)... Ale co do liczby, to chyba kilka innych osob tez mialo zasyfione tak, wiec to juz chyba wiadomo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 prosze spojzec na zdjecia z trzeciego zamowienia i odpowiedziec sobie na zadawane pytania czy to jedna sztuka czy wiele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Dokładnie to sobie nie odpowiemy, ale samo spojżenie na gwinty już nie napawa optymizmem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 mnie sie wydaje co innego ale niech ocenia jeszcze inni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Lakier i owszem błyszczy się jak psu ..... , ale przez gwinty widać w co niektórych lekki s..... Pytacie się nas co widzimy, ale Wy(czyli dla mnie atek np.) macie z nimi styczność w realu i to Wy powinniście obiektywnie napisać jak jest w realu, to jest wszystko OK czy jednak lecą w c..... szkopy z nami. Jak dla mnie fajna chłodnica ale! jak na wykonanie germańskie to nie powala. Nie zdziwił bym się jak to do nich przychodzi z Chin od skośnego co za ryż lutuje te blaszki do siebie i sprawdza je tą samą wodą na której gotował ten ryż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) moim zdaniem to nie tylko w tych chłodnicach jest taki nalot na króćcach np. Edytowane 12 Marca 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Chciałem coś powiedzieć! Zamawiałem Nexxosa Extreme 3 w PIERWSZYM zamowieniu i po otrzymaniu przesylki patrzalem do srodka i w zyciu nie mialem takiego obrzydliwego kamienia...powiem jedno FUJ To jest obrzydliwe... Akurat sklada sie tak dobrze ze robie zmiane platformy wiec mam rozebrane wc... jak dorwe aparat zrobie foto!!!... u mnie nic takiego nie ma i nie bylo :/ NO i to tyle z mojej strony... moze ktorys z innych uzytkownikow wypowie sie jeszcze :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) mój BIX2(nexxxos) z pierwszego zamowienia w środku był czysty tzn w polu widzenia przez gwint kroćca :) Edytowane 12 Marca 2006 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 mój BIX2(nexxxos) z pierwszego zamowienia w środku był czysty tzn w polu widzenia przez gwint kroćca :) Czyli dokladnie jak moj... hmmm ale te ostatnie foty paskudnie wygladaja... ja wlasnie patrze kolejny i kolejny raz i w polu widzenia przez krocca nic nie widac bialego/szarego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 skladalem uklad 3 dni, ale chyba z tych nerwow go rozbiore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 To ludzie z 4 zamówienia niech się wypowiedzą co przez dziurkę na gwint :) widzą. Ładnie lśniącą miedź czy osad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 To ludzie z 4 zamówienia niech się wypowiedzą co przez dziurkę na gwint :) widzą. Ładnie lśniącą miedź czy osad. Ja mam nagrzewnice z 4 zamówienia i jak już pisałem przez otworki nie widać miedzi lśniącej tylko jakiś szarawy osad. Wlałem do niej gorącego octu i pozostawiłem na cały dzień na kaloryferze w domciu. Po wylaniu octu miedz się zrobiła miedziana tam gdzie ją było widać wcześniej a tam gdzie był szary syf to syf pozostał. Po drugie z nagrzewnicy wyleciało dużo jakiś czarnych paprochów małych. Kolor wylewanego octu nie wskazywał, że był kamień bo ocet jest przeźroczysty jak woda. Więc sam już nie wiem co oni tam w niemczech robią z tymi nagrzewnicami i z czego oni je mają. Jak bym jej nie przepłukał ocetm to po zamontowaniu do wc w obiegu by pływały jakieś swiństwa. Prawde powiedziawszy to jestem w[ciach!]iony tym, że płacąc tak dużo kasy dostałem nienowy sprzęt. To co nagrzewnice za 50E ze sklepu mam czyścić cały tydzień tak jak kadeta kiedyś za 30zł ze szrotu ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) A ten typ Nexxxos-a jakiś inny Jak ten się ma do zamawianych przez Nas-Was? Pieron wie czy to słowacy czy czesi :lol: Click Edytowane 12 Marca 2006 przez Zwykły User Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Nie ma nitow, tylko normalne sruby, ma zatkane otwory no i troche inny stosunek shrouda do zbiornikow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Zatkane, zeby nie było widać syfu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 No, więc tak. Po przeprowadzeniu testów na starym poldku stwierdziłem, że zalutowywanie kanałów tak blisko krawędzi zbiorniczka to porażka, wiec postanowiłem zalać to klejem. Nic innego nie przyszło mi do głowy. Epoxy dragon metal trzyma od lipca pękniętą głowice forda sierry wiec i tu postanowiłem go użyć. Trzyma jak zarazie bdb. Schnie (kanały nieczyszczone) Zbiorniki po renowacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 @muciek, teraz tylko czekam na odeslanie chlodnicy, podziele sie wrazeniami :D No i ciekawe, jak temperaturki sie zmienią w stosunku do BIPa2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ciekawostka: mam właśnie w rękach Alphacool NexXxoS Xtreme II dokładnie taka jak na zdjęciach w sklepie Alphacool, tylko .... wymairy inne. Na stronce: Dimensions (L x W x H): 315 x 135 x 46mm moja ma : 273 x 121 x 45 mm, czyli długość podobna jak w NexXxoS Pro II co do syfu - zaznaczam ze moja kupiona z drugiej ręki, ponoć przywieziona z Francji, ponoć nowa. Cóż - niewiele, ale JEST. Ale nazwałbym to śladami używania a nie syfem/kamieniem. Czy inni uzytkownicy Xtreme II mogą podać jej długość / szerokość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Ja prawię skończyłem, ale fotki pokaze jak już ostatecznie będzie przed wysyłką, bo małe problemy z aparatem mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ciekawostka: mam właśnie w rękach Alphacool NexXxoS Xtreme II dokładnie taka jak na zdjęciach w sklepie Alphacool, tylko .... wymairy inne. Na stronce: Dimensions (L x W x H): 315 x 135 x 46mm moja ma : 273 x 121 x 45 mm, czyli długość podobna jak w NexXxoS Pro II co do syfu - zaznaczam ze moja kupiona z drugiej ręki, ponoć przywieziona z Francji, ponoć nowa. Cóż - niewiele, ale JEST. Ale nazwałbym to śladami używania a nie syfem/kamieniem. Czy inni uzytkownicy Xtreme II mogą podać jej długość / szerokość ? WYMIARY masz dobre... tak powinno byc to na stronie jest BLAD... pomysl 2 wiatraki maja +- 240mm to zostaje Tobie 33mm na zbiorniczki z przodu i tylu... Przy wartosci 315 to te zbiorniczki bylyby calkiem sporych wymiarow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ciekawostka: mam właśnie w rękach Alphacool NexXxoS Xtreme II dokładnie taka jak na zdjęciach w sklepie Alphacool, tylko .... wymairy inne. Na stronce: Dimensions (L x W x H): 315 x 135 x 46mm moja ma : 273 x 121 x 45 mm, czyli długość podobna jak w NexXxoS Pro II co do syfu - zaznaczam ze moja kupiona z drugiej ręki, ponoć przywieziona z Francji, ponoć nowa. Cóż - niewiele, ale JEST. Ale nazwałbym to śladami używania a nie syfem/kamieniem. Czy inni uzytkownicy Xtreme II mogą podać jej długość / szerokość ? myślę że wymiary masz ok, sam miałem wątpliwości czy kumpel który mi to kupował nie spier.... sprawy i nie kupił mi bip2. Ale tak jak sector19 pisze wymiary są ok, i myślę że na stronce alphacoola jest błąd, najważniejsza różnica pomiędzy bip2 a bix2 to jej grubośc na korzyść bix2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 cooltek dual w swietle dziennym sprobuje zrobic lepsze foto takze jak widac na wszsytkich chlodniczkach jet cos takeigo .. chlodncia jest nowa .. z wtyczkami zabezpieczajcymi wloty ... nie uzywana,.. brak jakichkolwiek odpryskow lakieru itp ... kumpel majacy black ice pro potwierdza ze u niego w srodku idento ... takze imho przesadzacie ... bo w waszym mniemaniu wszystkie sa zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) W poldku przerabianym wlasnorecznie (nie ma mowy o jakims przekrecie) mam taki sam nalot. Jest to wynik polaczenia pozostalosci pasty (jakichs srodkow chemicznych) po lutowaniu, z jakims czynnikem (woda destylowana + koncetrat, albo powietrze). Dwie fotki po okresie 2 lub 3 miesiecy w ukladzie: 1. Czyste wnetrze, dookola lutowanych kanalow brak jakiegokolwiek osadu. Jednak powierzchnie te byly czyszczone z pozostalosci po pascie lutowniczej przed przylutowaniem pokrywki (dekla) 2. Widoczny osad (nalot). Gwint wlutowany na koncu (dekle przylutowane juz do rdzenia). Nie wyczyscilem tego (pozostalosci po pascie lutowniczej), nie bylo za bardzo mozliwosci. update poprawiony link, Edytowane 27 Marca 2006 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Śledzę ten temat od samego początku i bez zbędnych emocji :) Sam zastanawiam sie czy nie dołączyć do kolejnego zamówienia - o ile takie będzie. Zwróć jednak uwagę na fotki na str. 2 tego topicu. To już niestety nie osad! Ja przynajmniej nie potrafie tego wytłumaczyc pozostałościami po lutowaniu itp. Powiem szczerze: nie widze powodu by robić halo z powodu jakiegoś osadu w nagrzewnicy. Przepłukać wodą czy nawet octem to dla mnie żaden problem. Jednak fotki Mućka to inna para kaloszy. Wg mnie to te złogi w nagrzewnicy to ewidentnie kamień i nie wyobrażam sobie, że ktoś mógłby tak niechlujnie zlutować nową nagrzewnice i tak paskudną woda przepłukać, żeby powstało coś takiego. Mam tylko nadzieje, że był to jednostkowy przypadek. Nie można w końcu wykluczyć, że był to jakiś zwrot lub reklamacja jakiegoś klienta i po naprawie puszczona w obieg. To są dość czeste niestety praktyki. Edytowane 27 Marca 2006 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 eh robicie panike, chaos probuje zapobiec chaosowi, ale mu sie to nie udaje :lol: jak one sa czyszczone jakas zasyfiałą woda na tajwanie czy niewiadomo gdzie i potem leza z nia kilka miechow to syf zostanie, moze jest go troszke za duzo, komu by sie oplacało sprzedawac uzywane chlodnice. Oni maja tyle zamowien ze nie mieli by czasu i ochoty na zajmowanie sie chlodnicami po gwarancji. To jest kompletnie teoria bez sensu. moj bix byl czysty, zadnych nalotow. rozlutujcie inna chlodnice i zobaczcie co to, jak dla mnie to kazda chlodnica ma troche syfy w srodku, jestem ciekaw jaki rzeczywisty wplyw na wydajnosc to ma. robienie afery na forach to imo bezsensu bo rozpowrzechnie sie opinia ze poacy maja problem ze soba, bo ja bym tak to zrozumial. zreszta na inny\h forach ludzie sa bardziej tolerancyjnie, bo u nas wez cos tu napisz to zaraz cie wszsycy przeleca w kazda strone. przyklady: Stonka na ekstremalnym, a zreszta co daleko szukac: w tym temacie muciek. Uwazam ze na tweak od jekiegos czasu robi sie niezdrowa atmosferta... i to bardzo.... no i forum schodzi na psy prez co chwile pojawaiajce tematy, jak gdzie co kupic, czy "ekstreme" na ekstremanym.. ehh refleksja mnie naszła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 niestety, musze ze smutkiem potwierdzić, że w mojej nówce blaszce Alphacool NexXxoS Xtreme II to jest konkretny osad. Niestety nie mam cyfraka, ale w weekend obiecuje zrobić zdjęcia! Następnie - chłodnice zwracam, a sam albo wracam do kadeta albo kupuje Freezera. Z tego co mi się obiło o uszy to różnica pomiędzy grubością 30 i 45 mm nie jest olbrzymia, więc zadowolę się http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=410 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jak duża jest różnica wydajności między BIE2 a Cooltekiem Dual extream? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Jak duża jest różnica wydajności między BIE2 a Cooltekiem Dual extream?cooltek lepszy http://www.xtremesystems.org/forums/showth...536#post1337536 ;] na miejscu w polsce .. i za 175 zl :) btw .. dzis podlaczylem go do ukldau .. woda czysta jak lza .. takze nie róbcie juz wody z mózgu tym co chca kupowac Edytowane 27 Marca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 A ja myślałem że jednak BIX będzie lepszy... W takim razie zostaje przy dotychczasowym wyborze ;) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...