Misyo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Mam Radeona 9500 128bit 64MB zapuszczonego na 8 potoków driverami Omega. Na procku mam założony blok wodny. Do tej pory nie było gry (a gram bardzo żadko i nigdy w quaki itp) która by mi się cieła przy sensownych ale nie maxymalnych ustawieniach. Dzisiaj odpaliłem NFS Most Wanted i niestety gra się tnie. Nie wiem czy to wina systemu (ogólnie coś mi komp przymula, blokuje sie momentami itd) czy po prostu czas pomyśleć nad grafą. I tak sobie przeglądam karty w rozdąsnej cenie.. I nie wiem czy jest sens wymieniać!!! I po to piszę tego posta. Swoją karte wystawiam na allegro za jakieś 150zł. Dorzucam max 300... i co dalej? Czy jest jakaś karta, w cenie ~450zł dla której warto się ścierać? Przeglądam cenniki, wszystkie karty po 4 potoki.. fopiero wydając 550zł wydaje się być dużo lepiej... Czy wymiana karty to sztuka dla sztuki? Czy jest sens sprzedawać Radka za 150zł? A może warto pomyśleć nad zmianą całych bebechów? Mój konfig: Atxlon XP2500 puszczony na XP3200, 512 w dualu, ABIT NF7-s..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michi Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja zakupiłem sobie GeForce 6600 GigaByte 256MB 128b GV-NX66256DP2 kosztował on 453zł zamówiony na apollo.pl do sprzetu athlon 64 3000+ asusa a8n-e 512 ram na dualu i powiem ci ze nfs mw na maxymalnych ustawieniach lekko zwalnie w niektorych momentachi czsami haknie. tak to spoko :) mozesz sie skusic na nowa grafe... a może sobie byś dozbierał troche kasy i kupił wiecej bebechów??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 za swoja stara karte powinienes dostac cos okolo 200zl za 500 z malym haczkiem znajdziez gf6600gt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hillek Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 sprawdz ceny x700 8 potokowego , albo x800gt - niektore sie moduja na 12potokow :D http://www.allegro.pl/item89440553_sapphir..._8_pot_agp.html np takie cos juz calkiem konkretna grafa ale dobrze by bylo jak bys reszte sprzetu podal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Ja wyrwałem na allegro Leadteka 6600 GT za 439 zł. Jeśli koniecznie chcesz nowke ze sklepu to w Sirrusie mozesz za 480 zł nabyć Galaxy 6600 GE. Edytowane 5 Marca 2006 przez moreno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Mam Radeona 9500 128bit 64MB zapuszczonego na 8 potoków driverami Omega. (...) I tak sobie przeglądam karty w rozdąsnej cenie.. I nie wiem czy jest sens wymieniać!!! Miałem identyczną kartę i mimo słabszego konfigu, wymieniłem na GF6600GT za 550zł i różnica jest naprawdę widoczna, smarki skoczyły dwu-trzy krotnie, gry dostały naprawdę potężnego kopa, doszła obsługa DX9c i efektów typu HDR, jak narazie karta mnie nie zawiodła poza kiepskim oc pamięci (uważaj na infineony), gry śmigają aż miło. Co do NFS: MW to ta gra ma skopany silnik i przycina na każdym sprzęcie, u mnie mimo całkiem ładnego feamerate 30-60FPS (1024x... wszystko poza cieniami na full) gra potrafiła przyciąć :angry: Z tańszych kart faktycznie GF6600GE jest całkiem fajnym rozwiązaniem, choć tą stówkę na wersję GT z pamięciami 1,6ns lub choć samsungami myślę że opłaca się dopłacić. Edytowane 6 Marca 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Sprawdz na innych grach bo z tego co się orientuje to NFSMW ma spierniczony silnik i nawet na bardzo mocnych konfiguracjach się tnie czasami ,, U mnie raz na bardzo długi czas też sie tnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 A ja bym dorzucil jeszcze 512MB ramu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) dobrze prawi, ja tez bym na Twoim miejscu dokupil 512 ram. A co do karty, to mysle ze warto dozbierac 6800, 6800GS bo juz jest na agp, albo x800gto - wszystkie ~800 pln teraz, powinny staniec :) Zalezy, czy Ci zalezy na shaderach 3.0 :) [ a 6800 albo x800gto mozesz dostac modowalne na 16 potokow :P ] Edytowane 8 Marca 2006 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sturmovnik Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 ja polece x700 agp ktore uzywke jak dobrze poszukasz kupisz za 350 zeta!! poza tym jaki jest sens na sile wymieniac grafike bo w max-sie sie tnie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Ja też bym dołożył 512MB ramu. A z grafik kupił 6600GE i potem ją podkręcił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 ja polece x700 agp ktore uzywke jak dobrze poszukasz kupisz za 350 zeta!! poza tym jaki jest sens na sile wymieniac grafike bo w max-sie sie tnie? ;)Mozesz powiedziec po co odkopales tego "mlodego dinozaura" :? Wiem ze chcesz duzo pisac ,ale tutaj liczy sie jakosc a nie ilosc :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sturmovnik Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 czyli rozumiem ze jestes NVIDIA fan? x700 to dobra karta, SM3 nie jest jeszcze tak popularne a dx9b ma duzo mozliwosci niewykorzystanych jeszcze, moze bedziesz chcial polecic karte typu 6600? to nie wiem w czym widzisz jakosc jak wlaczysz wszystkie fajerwerki graficzne z SM3 a framerate bedziesz mial takie jak na pokazie slajdow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Nie zrozumiales mojego posta no trodno :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...