Skocz do zawartości
Deks

Co Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Zależy do czego, gry-amd, praca w programach wymagających to intel.

EDIT: pajak28 ;]

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lepiej zainwestuj w... AMD ;)

[nie wierze ze to napisałem :P]

dobrze zrobiles jak do gry to amd :wink: ja bede zmienial teraz w miesiacu kompa i rowniez biore amd bo tansze a nie garm :):) INTEL jest lepszy do internetu obrobki itp :wink: (nie wierze ze to napisalem :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie wszyscy polecają amd ale dlaczego jest wydajniejszy (pentium ma o 1G wyższy zegar)

Podaje link do testu w którym widać że troche wydajniejszy jest Pentium.

http://benchmark.pl/artykuly/testy/przegla...5/strona-1.html

W niektórych aplikacjach wygrywa P4 a w innych Amd, wydaje mi sie że jednak z przewagą dla P4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POZA TEMATEM:

Ja gram, ale wole Intela. Mogę robić kilka rzeczy naraz, tj. słuchać muzyki, kopiować coś i grać. Gdyby takie obciązenie dać AMD-kowi to koniec.

A W TEMACIE:

Tobie polecam AMD-ka (nie wiem czemu to napisałem :huh:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chce się robić wiele rzeczy na raz to najlepsze do tego są procesory dwujajowe :wink:. A w grach spisuje się lepiej AMD i taka jest prawda B) .

Znowu bedzie wojna AMD vs. Intel to już prawie "Święta Wojna" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Wam bardzo za pomoc ale czy link do benchmarku który dałem powyżej nie jest wiarygodny?

AMD lepszy w grach (moim zdaniem tylko troszeczkę), a Intel lepszy w programach ;)

Wojna Intel vs. AMD się rozkręca ;)

Ja też chyba zmieniam niedlugo kompa, ale biorę Intela ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czemu ale ostatnimi czasy ciagnie mnie w strone intela bo jak kupywałem kompa to z nastawieniem na gry wię brałem AMD ale czas leci i już mało gram(ale mam zamiar dalej grać bo nie poto dawalem tyle kasy na grafe co w sigu heh) no i brakuje tego mi HT w normalnym uzytkowaniu kompa,bracik ma pentaka 530j HT i w windzie jest o wiele lepiej niż na moim venice w grach róznic kolosalnych tez nie ma a on ma 7800GT wiec hmmm... bierz intela ;) // boshe co ja pisze//

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi