Deks Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Jaki procesor wybrać Pentium4 630 3GHz czy AMD Athlon 3200+ ? Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Zależy do czego, gry-amd, praca w programach wymagających to intel. EDIT: pajak28 ;] Edytowane 5 Marca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Napisz do czego będziesz używał kompa. Nie jesteśmy jasnowidzami. EDIT: Drugi byłem :( ;) Edytowane 5 Marca 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deks Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Internet,muzyka,filmy,gry. Z wymienionych największym wyzwaniem dla komputera będą oczywiście gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To AMD jak gry :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To lepiej zainwestuj w... AMD ;) [nie wierze ze to napisałem :P] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To zdecydowanie bierz athlona, sprawdzi sie w tym wyśmienicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To lepiej zainwestuj w... AMD ;) [nie wierze ze to napisałem :P] dobrze zrobiles jak do gry to amd :wink: ja bede zmienial teraz w miesiacu kompa i rowniez biore amd bo tansze a nie garm :):) INTEL jest lepszy do internetu obrobki itp :wink: (nie wierze ze to napisalem :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deks Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 No właśnie wszyscy polecają amd ale dlaczego jest wydajniejszy (pentium ma o 1G wyższy zegar) Podaje link do testu w którym widać że troche wydajniejszy jest Pentium. http://benchmark.pl/artykuly/testy/przegla...5/strona-1.html W niektórych aplikacjach wygrywa P4 a w innych Amd, wydaje mi sie że jednak z przewagą dla P4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 INTEL'E maja troszke puste mhz :):):) :wink: (bez obrazy zec zjasn adla fanatykow INTELA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 POZA TEMATEM: Ja gram, ale wole Intela. Mogę robić kilka rzeczy naraz, tj. słuchać muzyki, kopiować coś i grać. Gdyby takie obciązenie dać AMD-kowi to koniec. A W TEMACIE: Tobie polecam AMD-ka (nie wiem czemu to napisałem :huh:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Jak chce się robić wiele rzeczy na raz to najlepsze do tego są procesory dwujajowe :wink:. A w grach spisuje się lepiej AMD i taka jest prawda B) . Znowu bedzie wojna AMD vs. Intel to już prawie "Święta Wojna" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deks Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Dzieki Wam bardzo za pomoc ale czy link do benchmarku który dałem powyżej nie jest wiarygodny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 j ai tak wezme amd jakos mnie przekonal kazdy go chwali :):) chcoaiz ze intel epcze mu po pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Dzieki Wam bardzo za pomoc ale czy link do benchmarku który dałem powyżej nie jest wiarygodny? AMD lepszy w grach (moim zdaniem tylko troszeczkę), a Intel lepszy w programach ;) Wojna Intel vs. AMD się rozkręca ;) Ja też chyba zmieniam niedlugo kompa, ale biorę Intela ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 ja zmieniam w tym miesiacu na s.754 :wink: i biore amd :):)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Rózniece są nie sa strasznie duzy i na intelu mozna grac i na amdeku pracowac. Ale autorowi bym polecił athlona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deks Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To nie patrzeć na benchmarki ? Macie może linki do testów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 To nie patrzeć na benchmarki ? Macie może linki do testów?Eee tam benche! Bierz Intela B) Google... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) nie wiem czemu ale ostatnimi czasy ciagnie mnie w strone intela bo jak kupywałem kompa to z nastawieniem na gry wię brałem AMD ale czas leci i już mało gram(ale mam zamiar dalej grać bo nie poto dawalem tyle kasy na grafe co w sigu heh) no i brakuje tego mi HT w normalnym uzytkowaniu kompa,bracik ma pentaka 530j HT i w windzie jest o wiele lepiej niż na moim venice w grach róznic kolosalnych tez nie ma a on ma 7800GT wiec hmmm... bierz intela ;) // boshe co ja pisze// Edytowane 5 Marca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 bierz amd AMD górą!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Co do tego testu na benchmarku, nie rozśmieszaj nas :lol: Mało wiarygodny serwis, nadal obstawiam amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...