ra-v Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Zna ktos może profesionalny skrypt do wysyłania maili ze stronki ? Jak tam to byłbym wdzięczny za pomoc, lub pomoc, bo nie działą mi funkcja Reply to: :/ Dziękuje z góry i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 yyy tylko php :P + serwer twoj pop, nie wiem o co dokladnie ci chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 no czy ktos ma profesionalny skrypt do wysyłania maili ze strony za pomocą pp of course ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 20 sekudn w goglach... http://www.strefaphp.net/artykul25.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 to ja tez znalazłem, ale mi chodzi o takie, gdzie pobiera sie dane z formularza Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Poszukaj sobie jeszcze artukułu opisującego przekazywanie danych z formularza do skryptu(jest duzo przykładow w sieci). Po tym juz nie powinienes miec problemów ze zrobieniem tego co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 przesyłanie danych pomiedzy stronami to chyba najbardziej kluczowy element w PHP... dodam tylko żebyś używał metody POST.. a na docelowej stornie odbierał to poprzez zmienna1=$_POST['nazwa_zmiennej']; To an wypadek jakbyś znalazł jakies stare tutoriale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 ok więc jest tak napisałem powiedzmy "coś własnego" korzystając z tego co mam no i oto kod pliki: kontakt.html <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="40%" id="AutoNumber2"> <form method="post" action="plik.php"> <tr> <td width="41%" align="left"><span class="style11">Imię i Nazwisko :</span></td> <td width="59%" align="left"><input name="imie" type:"text></td> </tr> <tr> <td width="41%" align="left"><span class="style11">Adres E-mail :</span></td> <td width="59%" align="left"><span class="style12"><input type="text" name"email"></span></td> </tr> <tr> <td width="41%" align="left"><span class="style11">Temat :</span></td> <td width="59%" align="left"><span class="style12"><input type="text" name="temat"></span></td> </tr> <tr> <td height="23" colspan="2" align="left"><span class="style11">Treść wiadomości :</span></td> </tr> <tr> <td align="right" colspan="2"><center> <textarea name="tresc" rows=6 cols=35> </textarea> <br> <input type="submit" name="wyslij" VALUE="Wyslij"></center></td> </tr> </table> plik.php <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /><title>Untitled Document</title></head><body><? //zawsze musisz zaczac$temat=$_POST['temat'];$tresc=$_POST['tresc'];$email=$_POST['email'];$email = urldecode($QUERY_STRING);$email = str_replace("&","\n\n",$email);$email = str_replace("=",": ",$email);$email = str_replace("@","_AT_",$email);$tresc=$tresc."\n\nO odpowiedz prosze na adres:".$email;$moj_mail="rafcio1991_21@o2.pl";mail($moj_mail, $temat, $tresc, "Reply-to: $email");//tutaj cos zeby wrócil do strony formularza albo link. przekierowanie robi sie funkcja:header("Location: kontakt.html");//musisz tez zakonczyc skrypt?></body></html> Można go przetestować tutaj http://www.members.lycos.co.uk/cmsample/kontakt.html Niby wszystko działać tylko w mailu który dostaje nie ma adresu e-mail nadawcy który podajemy w formularzu PS. wszystkie maile ida do mnie więc prosze o nie wysyłanie ich zbyt dużo... :) Bede wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Bylby jakbys nie zrobił błędu przy nazwie w formularzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Poprawiłem ten błąd ale niestety dalej to samo :/ Kurcze ma ktos jeszcze jakiś pomysł co tu porpawić ? Pozdrawiam Edytowane 7 Marca 2006 przez ra-v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 poza tym header("Location: kontakt.html"); jeśli chcesz użyć musi to się pojawić zanim wyślesz cokolwiek do przeglądarki.. a wcześniej wysłałeś juz nagłówek strony.... Nawet jeśli to działa to jest niezgodne z zasadami i kiedyś może nie zadziałać :) sprawdź za pomoca echo $email co zawiera ta zmienna.. o tylu prekształceniach być może że nic z niej nie zostało i masz pustego stringa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) heh dzięki zrobiłem tak jak kazałeś i teraz DZIAŁA !!! Jestem bardzo wdzięczny Pozdrawiam EDIT Chciałem sie jeszcze spytać jaką funkcją sprawdza sie czy formularz nie jest pusty ? EDIT 2 Juz sie uporałem... z tym Edytowane 8 Marca 2006 przez ra-v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...