TwoFace Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Witam wszystkich, mam problem, klient przyniósł mi komputer do renowacji :] (stara paść) i chciałby sobie dołożyć lepsza karte graficzna. On ma płyte BVC3A Procomp'a i tutaj się rodzi moje pytanie, z Tego co wiem to jest to AGP jedynka, czy mogę włożyć do tego kompa karte na AGP 8 ?? wiem ze do płyty która ma AGP 2 można tak zrobić, ale gdzieś kiedyś słyszałem, że w AGP 1 są już inne napięcia i że można coś spalić. Z Góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 NIE, karty z AGP x8 nie mozesz włozyc poniewaz na agp x8 napiecie jest chyba 1,5V a na agp x1 3,3V czy jakos tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Taka karta nie jest kompatybilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sturmovnik Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 hehe, to dobre sobie referencje wyrabiasz o swoim serwisie skoro tego nie wiesz, to nie prawda ze nie mozna uzywac nowej karty na starym sprzecie, trzeba poczytac specyfikacje techniczne, z tego co pamietam to nawet wiekszosc r9800 pro bedzie dzialal na agp x2 bo ATI ma karty universal AGP i dzialaja na 3,3 i 1,5v musisz sobie poszukac co do konkretnej karty, 9550 to samo, na 100% NVIDIA sie krzaczy na starych plytach, ale zacznijmy w ogole od tego, jaki jest sens wkladac 9600 do celerona 500 albo cos w podobie ? nawet nie chodzi o wydajnosc tylko o to ze cena kompa to 50% ceny VGA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...