RyPeR Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Cze Czy musze zwiekszac napiecie zeby celeron 1.2tualatin chodzil stabilnie na 133fsb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Dziwne pytanie ale jak chodzi stabilnie to po co zwiekszac? A jak sie przekonac? Puścic na 133mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Dziwne pytanie ale jak chodzi stabilnie to po co zwiekszac? A jak sie przekonac? Puścic na 133mhz.Chcialem sie dowiedziec tego bo mam zamiar procesor zmienic i niewiem czy jak kupie tego celka i zakrece do 133fsb to czy bedzie on stabilnie chodzil bo niemam niestety mozliwosci zmieniania napiecia procka :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Tak, jeszcze sie nie spotkalem z magistrala 133 przy tym celku bez zwiekszenia napiecia. Co innego FSB 125 - przy takiej magistrali to mozna nawet zmniejszac napiecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nius Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Bez zmiany napięcia większą szanse na FSB 133 bedziesz miał z Tualatinem 1,0 bądź 1,1, choć pewności nigdy niema. Zawsze zostaje możliwość połączenia odpowiednich nóżek procka co daje +0,2V (niezależnie od płyty gł.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 He, w sumie to nie wiadomo z tym celkiem. Kupiliśmy takiego z kumplem i ni **** nie biegał na 133, nawet przy zwiększonym napięciu. Cóż, pech to pech. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 zalezy od chlodzenia jak masz 10*C to moze ruszy bez zmiany napiecia ale jest to watpliwe - jak juz ktos wspomnial mozna latwo przestawic napiecie default na wyzsz - specyfikacja TULIPANA ze strony intela sie klania i drutowanie i masz wyzsze Vcore... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ja jak go mialem to mi elegancko chodzil na FSB133 i normalnym napieciu, ale mialem beznadziejna mobo i nie moglem zmienic napiecia, po 3 miechach zaczal sie wieszac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesperus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Cze Mój Celeron chodzi stabilnie na 1.6GHz przy standardowym napięciu (1,5V) i przy BOX-owym chłodzeniu (2800 RPM) ma 39 stopni. W lecie odpale dodatkowe chłodzenie AC :? Procek chodzi mi stabilnie przy tym dosc cienkim chlodzeniu do 1.69GHz, ciekawe ile by poszedl przy dobrym radiatorze albo WC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Cze Mój Celeron chodzi stabilnie na 1.6GHz przy standardowym napięciu (1,5V) i przy BOX-owym chłodzeniu (2800 RPM) ma 39 stopni. W lecie odpale dodatkowe chłodzenie AC :? Procek chodzi mi stabilnie przy tym dosc cienkim chlodzeniu do 1.69GHz, ciekawe ile by poszedl przy dobrym radiatorze albo WC :) to albo masz proca z bardzo dobrej serii albo walisz smuty i tyle :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesperus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Cze, oto zrzut ekranu (przycięty żeby zmniejszyc rozmiar) Wentyl na CPU jest błędnie pokazywany jako z obudowy ale kręci ok.2800 Pozdrawiam @ll Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesperus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Przy włączeniu dodatkowego wentylowania obudowy (2 wentyle 7.5cm, 1 wentyl 12cm) temperatura spada do 32.5 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xentor Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 to albo masz proca z bardzo dobrej serii albo walisz smuty i tyle :D nie wali smutow, pierwsze co zrobil to przyniosl proca do mnie bo nie mial jeszcze plyty i puscilismy go od razu na fsb 133 i bylem w wielkim szoku, moj cel 1.3 moze tylko pomarzyc o tak bezproblemowym kreceniu, gul mi skoczyl niemilosiernie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesperus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Cze, Sorki, ale nie wiem jak sie obrazki wstawia. Poniżej jest link z shotem: http://strony.wp.pl/wp/vesperus5/ Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 ja mam 1.3 i go wlasnie wygrzewam - moze na nominalnym napieciu tez pujdzie na 1.6GHz tu nie chodzi o fsb ale o megaherce to one decyduja o stabilnosci.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Hmm, wiem że to durne pytanie, ale DLACZEGO MÓJ NIE CHCE DZIAŁAĆ NA 1600??!!! Buuu, ale mnie dołujecie... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 bo masz amd?!?!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 No mój Celek to od nowości chodzi na FSB133 przy ok 40°C w stress. Napięcie default. Niedługo postaram się nieco więcej wyciągnąć z niego, narazie nie mam czasu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Mi idzie na FSB 133 jezeli temp. proca nie przekracza okolo 25`C. Ale nie mam takiego chlodzenia wiec mam tyle ile mam :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Mi idzie na FSB 133 jezeli temp. proca nie przekracza okolo 25`C. Ale nie mam takiego chlodzenia wiec mam tyle ile mam :-/ u mnie mniej wiecej tez to tak wyglada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...