Mr.Martin Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Witam Posiadam zapasowy dysk na ktorym chce zainstalwac kilka systemow operacyjnych - wsrod nich bedzie linux (Mandriva lub SUSE lub Fedora). Dla kazdego systemu przydziele okolo 10GB przestrzeni dyskowej - dla linuksa tez Powiedcie mi jakie partycje na tych 10GB wolnego miejsca zalozyc dla Linuxa bo jak dobrze wiem linux zaklada ich kilka podczas instalacji (poniewaz dysk dysk jest duzy a ja chce aby linuks zajmowal max 10GB musze sam pozakladac partycje - automatyczny podzial na partycje nie wchodzi w gre). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 bylo, szukaj Na sam poczatek moze byc jedynie jedna - glowna "/" Mozesz tez podzielic "dokladniej" np: / /etc /home /usr /var /tmp Do woli... Mysle ze sam rozwiejesz Swoje watpliwosci jak poczytasz w ogole o strukturze katalogow pod linuksem i ich roli w systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...