Skocz do zawartości
elh

1x 1gb Do Semprona

Rekomendowane odpowiedzi

Mam teraz 2x256 Hynixa i mi mało, niestety na plycie (ASrock) sa tylko dwa gniazda. Sempron i tak nie ma Dual Channel wiec mysle aby sprzedac te Hynixy za jakies grosze i kupic 1x1GB.

Jaka kość kupić?

Nie bede szalał z FSB, bo w obudowie i tak cieplo, wiec przydalyby sie dobre timingi przy FSB ok. 210MHz. Jak bedzie za droga to tez nie kupie :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami cos na micronach jest 5b d/g - przeszły mi przez ręce 3 sztuki cruacil value na 5b g i na 3-3-3-8@2,8V dochodziły ponad 245mhz w dualu, w singlu może pójdą jeszcze lepiej :D z trasem sie mozna tez pobawic - chyba szly ok na 3-3-3-7 a nawet na 3-3-3-2 :lol: ale to dla sportu bardziej bo żeby to było wydajniejsze jakoś powalająco to nie zauważyłem ;)

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami cos na micronach jest 5b d/g - przeszły mi przez ręce 3 sztuki cruacil value na 5b g i na 3-3-3-8@2,8V dochodziły ponad 245mhz w dualu, w singlu może pójdą jeszcze lepiej :D z trasem sie mozna tez pobawic - chyba szly ok na 3-3-3-7 a nawet na 3-3-3-2 :lol: ale to dla sportu bardziej bo żeby to było wydajniejsze jakoś powalająco to nie zauważyłem ;)

pozdr

Jak już pisałem wysokie FSB mnie srednio interesuje... przy 240 ugotuje mi sie chipset i proc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry oczywiście nie przecztałem od początku :D

jak dobre timingi to raczej jakaś kość na infineonach CE-5, CE-6, bodajze 2-3-2-5 w zasięgu, oczywiście w pamięciach value może być gorzej, poza tym na infineonach moduły 1-gb pojawiają się najrzadziej :(

a samsung jakie ma timingi przy fsb~200 to nie mam pojęcia ale pewnie też nienajgorsze :)

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi