Skocz do zawartości
jakubwi

Problemy Z Odpalaniem Niektórych Filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, który pojawia się ostatnio coraz częściej. Przy próbie odpalenia niektórych filmów wyskakuje taki błąd

Dołączona grafika

Jeśli z danym filmem jest problem to nie pomaga: zmiana odtwarzacza, divfix, zmiana systemu. Nie działający u mnie film działa na innych kompach.

Mam zainstalowanego avasta i dosyć często opalam adaware.

Miał ktoś z tym jakieś doczynienia?? Jak można temu zaradzić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może masz jakieś niedozwolone znaki w nazwie filmu?

nie, znaków niedozwolonych nie ma. zmiana nazwy pliku tez nie pomaga, ponadto gdy opalam ten sam plik na innym kompie, ale z mojego dysku, to wszystko jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe ze coś w rejestrze, coś z codekami się pokickało.

Najlepiej :] :

-format

-windows instal

-kl codec pack

-scan spyware itp itd

i już :]

Masz coś namieszane w rejestrze i kodekach, tak mi sięprzynajmniej wydaje.......................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to pomoże?

Prosty program umożliwiający uzyskanie z plików wideo MPEG1/MPEG2 informacji o kodekach, które wymagane są do ich odtworzenia. Dostarcza on informacji zarówno na temat potrzebnych dekoderów wideo, jak i audio. W najnowszej wersji poprawiono wiele drobnych błędów, w tym obsługę kodeków XviD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiązany!!!

Okazało się, że mam dwukrotnie zainstalowany kodek MPEG layer 3. Po odinstalowaniu codec 7,7i wszystko działa poprawnie, filmy przy których występował błąd zaczęły działać. Ciekawe tylko co przestanie :P

Dzięki wszystkim za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi