krasi Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 witam mam problem z klawiatura USB genius SlimStar (wykrywa jako abbahome). otoz początkowo nie chciała współparcować z linuksem, ale za to w lilo nie było problemów. W pingwinie zadziałała od momentu wyłączenia w jądrze Drivers->Usb->Enable full suport for HID i włączeniu partialy support from BIOS. Zaczeła od tego czasu dzialać, ale po jakimś czasie (twardy reset fluxboxa) przestała reagowac w lilo. Co ciekawe, działa po przełączeniu do innego portu usb, ale po wiem szczerze rozwiązanie to nie jest optymalne:P korzystam ze slacka na 2.6.15.4 w Biosie mam enable USB keyboard support ( w nim działa:P) Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Imo sobie kup przejściówke USB/PS2 i problem powinien zniknąć. Kumpel miał podobny z klawiaturą lodzitecha ;d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) przejściówke mam :) ale to tylko pół-środek:] pozatym jak działa na ps/2 to ma dziwne tendencje do zwieszania się, np. ciąglę myśli że jest włączony alt i inne przykre historie:] Edytowane 7 Marca 2006 przez krasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...