Horrigan Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Kupiłem niedawno nowe części do komputera, a są to: -Athlon 3200+ s.754 -Gigabyte K8NE -Sapphire Radeon X800 GTO FireBlade -zasilacz Chieftec GPS-400AA-101A Dysk WD Caviar SATA 80GB i 512MB ramu Kingmax już miałem. Wszystko podłączyłem (moim zdaniem) jak trzeba, włączam komputer i nic. Mam czarny ekran; wszystkie wiatraki pracują, chip MoBo sie nagrzewa, tak samo jak dysk, procesor, pamięć i karta graficzna. Nie mam pojęcia co może być przyczyną owego niedziałania. Po raz pierwszy składam sam nowy komputer i nie wiem, czy nie trzeba na "świerzych" częściach coś przestawić żeby działało. :/ Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 A podpioles dodatkowe zasilanie do plyty?? Takie co sie kolo procka podpina?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus5ooo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 jakim by sie specem nie było, zawsze przy złożeniu kompa przewertować książeczkę od płyty głównej z opisem wszystkich dżamperków/zworek/przełączniczków, no i oczywiście wtyczek zasilających 4pin/20pin/24pin :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Upewnij się najpierw czy wszystko jest wpięte dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horrigan Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Właśnie o to chodzi że sprawdzałem już wszystko z 15 razy i wszystko jest podpięte - 4-pinowe złacze koło procka też. Co do zasilania MoBo: na 4 pinach była zaślepka, ściągnąłem ją i podpiąłem zała 24-pinową wtyczke z zasilacza. Apropo dysku - Mam 3 wejścia, 1 do sata, jedno zasilanie sata i jeden molex - czy ten molex też mam podpiąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Witam. Czy komp daje jakieś sygnały z głośniczka? Co do dysku to albo molex albo zasilanie SATA -NIGDY nie podłączać obu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horrigan Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Nic nie słychać - wciskam przycisk, wszystko się włącza i to tyle - czarny ekran (a dioda monitora sygnalizuje brak wysyłanego sygnału), wiatraczki się kręca, a podzespoły się grzeją. Mam wrażenie że coś jest nie tak z kartą graficzną, ale czekałem 3 tygodnie na nią, gdyż poprzednia wersja została wycofana ze sprzedaży ze względu na jakąś fabryczną wadę (tak mi w sklepie powiedzieli). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...