Efyr Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Witam wszystkich Zwracam się do Was z niecodziennym problemem Chce kupić dodatkową sieciówke do kompa, ale będzie ona musiała siedzieć blisko grafiki, tzn. pomiędzy grafiką a sieciówką będzie tylko jedno wolne gniazdo PCI. I teraz pytanie: Jakie znacie karty sieciowe 100MB aby miały zgrabny laminat, który nie zasłoni dopływu powietrza do grafiki (bo ta grzeje się już teraz do ponad 70*C)? Najlepiej też aby sieciówka miała dwie diody: połączenia i przesyłąnia danych. Jak już coś takiego było, to nie bijcie tylko dajcie linka, bo szukałem i nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 :google: W sklepach jest masa niskoprofilowych kart sieciowych <_< Szukanie nie boli ! P.S. Nie 100 MB, tylko 100 Mbps. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Np. coś takiego: http://www.sklep.sck.com.pl/product_info.p...roducts_id=1025 Miałem też malutkie sieciówki na SMC (też z sck). Szukaj na allegro. Na zdjęciu zobaczysz jaka jest wielkość laminatu w stosunku do śledzia i będziesz wiedział czy Ci to pasuje czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Dzięki piotrcz Jak na razie znalazłem z najniższym laminatem realteka - czyli takie jakie mam, i chyba niższej nie znajde. Zastanawiałem się nad tym wynalazkiem sieciówki na USB na allegro, ale to działa tylko na USB 1.1, a ja będe przesyłał duże pliki. Połączenie tylko za pomocą USB, też odpada, bo w drugim kompie tylko stare USB :-| Więc wygląda na to, że zostane przy realtekach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 http://allegro.pl/item89345154_planet_enw_...10_100mbps.html mniejszych raczej nie ma :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...