vojt Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Jak zainstalować dysk ATA 133 ? Podłączyłem dysk Samsung SP 80GB ATA 133 do płyty Asus-a P5LD2. Jak zaczyna instalkę systemu to wywala komunikat że błąd konfiguracji dysku i kończy. W BIOS-ie w zakładce MAIN widzi tylko napędy optyczne ale jak wejdę do zakładki BOOT to jest widoczny dysk Samsung SP. Zrzuciłem sterowniki do ITE na dyskietkę (z płyty od Asusa) i podczas startu instalki -> F6 i pokazuję dyskietkę z na której widzi stery do ITExxxx i podczas wskazania KTóREGOKOLWIEK wywala taki komunikat: Plik\WINXP\iteatapi.sys wywołał niespodziewany błąd <18> w wierszu 2113 w d:\xpsprtm\base\boot\setup\oemdisk.c Jak zainstalować dysk ATA 133 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Problem leżał po stronie skopanych sterowników ITE na dyskietce, ściągnąłem nowe ze strony producenta i po problemie. Można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...