Canti Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 niestety nie slyszalem twojego modelu ale ogolnie w porownaniu do senn (mocna detalicznosc i duza "masa" basu) grado sr60 maja dzwiek trudny do opisania taki co wciaga, powoduje ciarki na plecach ma bas rodem z angielskich monitorków - nie za mocny, ale na miejscu i potrafiacy przywalic jak trzeba, napewno nie do umcyk-umcyk detaliczonsc przy tym nie kuleje, jest dosc duza, bardzo duzo jak na ta cene (sr80 wyciagaja wiecej detali ale sa mniej mniej muzykalne) dzwiek poprostu plytnie, wciaga cie a sluchawki sa tak wygodne ze nie chce sie przestac sluchac, na dodatek strasznie latwo jest wysterowac, wiekszosc zrodel przenosnych nawet z cienkim zasilaniem je zasili oprocz tego mi osobiscie sie bardzo podobaja palak ze skroy itp :) i sa wygadne w mojej opini pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (sr80 wyciagaja wiecej detali ale sa mniej mniej muzykalne) nie zgodze sie do konca sr80 są dokladnie tak samo muzykalne - posiadaja w stosunku do sr60 lepszą, bardziej otwartą scenę dzwiekową oraz nizej schodzący lepiej kontrolowany bas (inna konstrukcja gąbek itp oraz inne okablowanie ) -ciut inaczej na wysokich tonach -bardziej dosłowne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jot_Er_Ka Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 co myslicie o sennkach HD490 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 bartezjusz mowimy o bardzo subiektywnych roznicach :) moze zle sie wyrazilem nie mniej muzykalne ale mnie przynajmniej mniej wciagaja w muzyke :) Jot_Er_Ka mialem je na glowie baaaardzo wygodne ale pod wzgledem dzwieku kuleja wedlug mnie, basu jest za duzo i bardzo znieksztalcony, srednica przymulona gora ujdzie ale napewno nie sa to najlepsze sluchawki spod znaku sennheisera najlepiej przejdz sie do jakiegos sklepu hifi i posluchaj sobie ! :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Witam wszystkich serdecznie. Czytam wypowiedzi i musze powiedzieć, że bardzo mnie to wszystko wciągnęło, co piszecie, tak bardzo, że sam się zastanawiam czy nie wymienić moich Technics RP-F800 http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/284432 . Jak je kupowałem, a było to bardzo dawno temu, to zrobiły na mnie podobne wrażenie jak, na co niektórych tutaj osobach inne słuchawki. Graja dalej dobrze, lecz już tak nie piorunują jak na samym początku. Wszystko podłączone do Audigy 2ZS, bądź do Yamahay RX-V496, oczywiście na ampitunerze grają o niebo lepiej. Jedno jest pewne RP-F800 są bardzo niewygodne. Właściwie najczęściej używam słuchawek do grania. Gorąco polecacie Sennheiser PC160 SK GAMING, do muzyki i nie tylko Sennheiser HD595, bądź Sony MDR-V700. Jak pojadę do MM to posłucham jak to gra, sam jestem ciekaw czy lepiej od moich, jedno wiem z góry na pewno będą wygodniejsze. Tylko się zastanawiam czy jest sens wymieniać moje słuchaweczki? Może mi cos doradzicie? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Gorąco polecacie Sennheiser PC160 SK GAMING, do muzyki i nie tylko Sennheiser HD595, bądź Sony MDR-V700. jesli o mnie chodzi to ja nie polecę zadnej z w/w :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 No ja z kolei moge ci smialo polecic V700. Sa niesamowite. Sam na wlasnosc mam v500 ze wzgledow budzetowych ale jak tylko sie dorobie to sprawie sobie czym predzej v700. Dla mnie najlepsze sluchawki na rynku za ta cene. To taka moja subiektywan opinia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Nigdy za Sony nie przepadałem, jednak kiedyś zakupiłem do MP3 Creativa słuchawczki Sony MDR-EX51LP i od tamtej pory zmieniłem zdanie. Na pewno nie zapomnę jak będą w MM obadać V700. Mam nadzieje ze usłyszę różnice i cos nowego sobie kupie. Pozdro Edytowane 16 Maja 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jot_Er_Ka Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 nobo akurat posiadam takowe, dostalem na urodzinki :P tylko ubolewam ze na moim zintegorwanym realteku cicho grają troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 No ja mam ex71 :D w polaczeniu z mdikiem poprostu wymiataja. No ale wracajac, jak bedziesz w MM testowal to na jakims dobrym sprzecie bo mysle wiesz jak potrafia grac nawet swietne sluchawki na kiepskim wzmacniaczu. Aha no i jeszcze najlepiej jakbys mial probke rodzaju muzy ktorej przewaznie sluchasz, to tez istotne imho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Jak tylko będzie taka możliwośc, będę nalegał na takie właśnie warunki odsłuchowe, może też wezmę ze sobą swoje stare słuchawki i porównam. Obym tylko miał czas w piątek. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 nobo akurat posiadam takowe, dostalem na urodzinki :P tylko ubolewam ze na moim zintegorwanym realteku cicho grają troche przyjdz do mnie to zobaczymy co potrafia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Worms14 sa dwie mozliwosci: -kupisz sluchawki do grania (z mikrofonem wbudowanym) jednak takie sluchawki zazwyczaj nie stawiaja mocno na jakosc dzwieku - kupisz zwykle sluchawki i dokupisz mikrofon stacjonarny za 10zl ja tez tych co wymieniles bym nie polecil predzej cos z oferty koss/senn/grado najlepiej przejdz sie i posluchaj, ale jesli nie jestes melomanem i wystarcza ci w miare sluchawki do grania raczej to przejdz sie do jakiegos sklepu i szukaj raczej czegos co jest tanie i dobrze siedzi na glowie dobrze byloby tez kupic sluchawki o odpowiedniej impendancji (32ohmy np: grado, info o tym znajdziesz z tylu opakowania) aby nie graly ci cicho przy slabszych zrodlach np. idziesz do kumpla/kafeji i wzmaka nie wzmiesz nie? osobiscie polecam ci grado sr60 chociaz to chyba zbyt duza cena ~300zł (nie podales jaki masz pulap cenowy na mysli) tu masz test jakby co http://gear.ign.com/articles/306/306294p1.html pozdro Edytowane 16 Maja 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Worms14 sa dwie mozliwosci: -kupisz sluchawki do grania (z mikrofonem wbudowanym) jednak takie sluchawki zazwyczaj nie stawiaja mocno na jakosc dzwieku - kupisz zwykle sluchawki i dokupisz mikrofon stacjonarny za 10zl ja tez tych co wymieniles bym nie polecil predzej cos z oferty koss/senn/grado najlepiej przejdz sie i posluchaj, ale jesli nie jestes melomanem i wystarcza ci w miare sluchawki do grania raczej to przejdz sie do jakiegos sklepu i szukaj raczej czegos co jest tanie i dobrze siedzi na glowie dobrze byloby tez kupic sluchawki o odpowiedniej impendancji (32ohmy np: grado, info o tym znajdziesz z tylu opakowania) aby nie graly ci cicho przy slabszych zrodlach np. idziesz do kumpla/kafeji i wzmaka nie wzmiesz nie? osobiscie polecam ci grado sr60 chociaz to chyba zbyt duza cena ~300zł (nie podales jaki masz pulap cenowy na mysli) tu masz test jakby co http://gear.ign.com/articles/306/306294p1.html pozdro Dzieki za linka do testu grado, ale nie znam angielskiego i nic z tego nie wyciągne. Na dzień dzisiejszy nie zamierzam zmieniac słuchawek, jade z czystej ciekawości posłuchać, czy wymyślono lepsze od moich w rozsądnej cenie do 400zł(jak by naprawde było coś super to do 700), jednak ogólnie wolę tej kasy mimo wszystko nie wydawać. Ostatnio moje słuchawki porównywaliśmy z kumplem do jego KOSS UR29, z 2 lata temu, jego nówki sztuki moje już kilku letnie. Mimo wszystko każdy swoje chwalił, koss wtedy mnie nie użekł. W tej chwili mam mikrofon osobno i jestem z tego rozwiązania zadowolony, wiec bardziej będę jeżeli już skupiał sie na profesionalnych słuchawkach do muzyki. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) z takim budzetem to w swoim czasie jak juz bedziesz chcial wydac kase radze ci isc do sklepu hifi i posluchac w dobrych warunkach jak juz bedziesz sluchal to poszukaj bayerdynamic pozdro Edytowane 16 Maja 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 jak juz bedziesz sluchal to poszukaj bayerdynamic oo tak dt 880 to przedmiot mojego porządania - jedyne słuchawy które imo nie mają wad - wzmak sł. obowiazkowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 kupisz sluchawki do grania (z mikrofonem wbudowanym) jednak takie sluchawki zazwyczaj nie stawiaja mocno na jakosc dzwieku ja znam duzo modeli stawiajacych na jakosc lepiej grajacych np niz twoje grado... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 cos stefan upierd.y jestes zwykles wyrażac opinie o sprzecie Ci nieznanym z własnego doswiadczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) ja przynajmniej sie nie podniecam tak jak wy tymi grado i wskaznikiem ceny do jakosci... a co ja przesluchalem w swoim zyciu moja sprawa i nie musisz wszytkiego wiedziec a oszczerstwo piszesz na mnie bezpodstawnie to ty nie potrafisz polemizowac jak zreszta niektorzy na temat dzwieku wtym topiku tylko wychodzisz zterkstami a sluchales a to a tamto nie ma lepszych sluchawek w tej cenie niz grado itd... i negujecie subiektywna opinie innych ale ty wiesz najlepiej bertezjusz Osobiscie grado so bardzo dobrze brzemioniowo dla mnie :) ale jak piszecie co to piszecie to musze byc upierdliwy ;P No offence Edytowane 17 Maja 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 ste3an klamiesz - nie posiadam zadnych sluchawek grado ale sluchalem i zbieram na nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Mam sie zdenerwowac i dac Wam odpoczynek do Dnia Dziecka?! :mad: Wiec albo przestaniecie sie klocic albo bedziecie ogladac forum z konta Gość :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 to ja wrzuce jakies oftop, jest taki gościu co tworzy wzmaki do sluchawek wysokoomowych i wystawia je na alegro (Holdegron), sprawdzal moze ktos jak sprawuje sie taki wzmak wlasnie z bayerdynamicami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 to ja wrzuce jakies oftop, jest taki gościu co tworzy wzmaki do sluchawek wysokoomowych i wystawia je na alegro (Holdegron), sprawdzal moze ktos jak sprawuje sie taki wzmak wlasnie z bayerdynamicami ? bardzo dobry wzmak- w tych $$ bezkonkurencyjny ====== stefan- mnie sie tłumaczyc nie musisz mnie nic do tego co tam masz lubisz itp polemizowac? a o czym - napisałem 2 słowa o swoich odczuciach dot. słuchawek (kategoria -cena/jakosc) , wchodzisz i cos tam wrzucasz niespecjalnie trzymajace sie ładu i składu zeby była jasnosc- ja uwazam ze w tej klasie cenowej to b. dobry wybór co nie znaczy ze są to najlepsze słuchawki w kategoriach bezwzglednych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 i niech tak bedzie PEACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Piątek się zbliża, wręcz się nie mogę doczekać. BEYERDYNAMIC DT 880 kosztują ponad 800zł, więc to jest stanowczo za dużo. Więc bardzo proszę osób życzliwych o wypisanie, marek oraz konkretnych modeli, na jakich warto się skupić w czasie odsłuchu, oraz na co warto zwrócić uwagę(dB, itd.)? Do ilu ohmów powinna mi bez wzmacniacza pociągnąć karta graficzna? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Do ilu ohmów powinna mi bez wzmacniacza pociągnąć karta graficzna? karta muzyczna :wink: ... powinna pociągnac nawet 600 łomów, tylko bedzie baaarodzo cicho na co warto zwrócić uwagę(dB, itd.)? przedewszystkim na to jak grają, czy sie podoba czy nie, długość kabla, wygode, a parametry wypisane na pudełkach mogą być czasami złudne, co z tego że bedzie basik od 5Hz skoro bedzie trzeszczał jak zawiasy od starych drzwi pozdra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 600om? bez przesady to nie bedzie gralo skupiaj sie najlepiej na czyms do 100omow jezeli nie bedziesz uzywac wzmaka sluchawkowego do czego bardzo zachecam bo co z tego ze bedzie cicho gralo skoro sluchawki nie beda graly tak jak powinny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 karta muzyczna :wink: ... powinna pociągnac nawet 600 łomów, tylko bedzie baaarodzo cicho :lol: to bedzie 1 wielki jęk rozpaczy pod k.myzyczną to max 50ohm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Sugerujecie, że najlepiej kupić słuchawki z wzmaczniaczem słuchawkowym? Jeżeli tak to jakiej firmy, no i oczywiście żeby nie był zadrogi? Prosze jeszcze raz o wypisanie konkretnych modeli do kwoty 400zł i powiedzmy do kwoty 700zł? Zgadza się mogę wpaśc do slepu i patrzeć na ceny, ale może jest też tak że nie warto na niektóre słuchawki zwracać uwagi bo nie są warte swej ceny? Jak już powiedzieliście opisy nie są szczere. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 nadmienie tylko ze grado sr60 mozna uzywac bez wzmacniacza sluchawkowego (32om) ludzie uzywaja ich nawet do sprzetu przenosnego cena okolo 300~ wedlug mnie nie zawiedziesz sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...