slasher Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 550 teoretycznie(czyli tabliczka) ma 16Ohm, a 500 32, więc 500 bedą grały głośniej To czy słuchawki zagrają głośniej zależy nie tylko od oporu(pozatym z tego co piszesz to 550 powinny głośniej grać, bo maja mniejszy opór), głośność zależy tez od sprawności słuchawek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 To czy słuchawki zagrają głośniej zależy nie tylko od oporu(pozatym z tego co piszesz to 550 powinny głośniej grać, bo maja mniejszy opór), głośność zależy tez od sprawności słuchawek.Faktycznie :mur: Mój błąd- zaspany musiałem być... btw - dobrze wiedzieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) No to stanęło na: HD555 - 365zł i i Beyerdynamic DXT 900 - 321zł w związku i tak z NIEMOŻLIWOŚCIĄ wygrzania przed zakupem ( :D ) jakies rady? na co zwracac uwagę? Muzycznie to rock, metal, jazz ps może tym razem się uda :) Edytowane 30 Stycznia 2007 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Rada ktora na niewiele Ci sie zda : kup Beyerdynamic DXT 900 , mam juz dosc polecania HD555 :blurp: , badz orginalny ! p.s. mialem "senki" na glowe, sa dosc plytkie co mi przeszkadzalo a nie mam uszu jak pan Urban. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 do takiej muzy to lepsze beda te hd555 wg mnie ;) sam jedna kupil bym dla siebie beyerdynamic'a - lubie ta definicje dzwieku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Rada ktora na niewiele Ci sie zda : kup Beyerdynamic DXT 900 , mam juz dosc polecania HD555 , badz orginalny ! p.s. mialem "senki" na glowe, sa dosc plytkie co mi przeszkadzalo a nie mam uszu jak pan Urban. heh,ale faktycznie slysze czesto ze BD dobrze sie spisuja z szybką muzą i mają dobra 'przestrzeń', a o Senkach że raczej preferują wolniejszą, spokojnieszą muzę :) do takiej muzy to lepsze beda te hd555 wg mnie sam jedna kupil bym dla siebie beyerdynamic'a - lubie ta definicje dzwieku a czego sluchasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 przewaznie cos z dancehall, elektro, oczywiscie hiphop/rap na pograniczu z raggaa itp ogolnie zwracam uwage na dolne pasmo najbardziej i ono mi sie podobalo z beyerdynamic'u ale co czlowiek to inny gust ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 przewaznie cos z dancehall, elektro, oczywiscie hiphop/rap na pograniczu z raggaa itp ogolnie zwracam uwage na dolne pasmo najbardziej i ono mi sie podobalo z beyerdynamic'u ale co czlowiek to inny gust ;) no ja wole albo dynamicznie albo spokojnie, ale myśle ze i te i te będą sie dobrze sprawowały. wygodniesze mogą być BD ale solidniej na foto wyglądaja Senki - BD jakies takie plastikowe się wydają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) zwróć uwage w senkach czy ci nie urywa głowy przy głośnym słuchaniu ogolnie to wzialbym grado sr60 ;) Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 zwróć uwage w senkach czy ci nie urywa głowy przy głośnym słuchaniu ogolnie to wzialbym grado sr60 ;) hehe, grado, ale coś jakos wygląd mnie nie przekonuje ;) w sumie coś najmniej ważnego ale ... wybaczcie ;) doszedł chyba nowy zawodnik beyerdynamic DT 440 za 400zł ma to sens? czy zostac przy typach nr1 i nr2? ps Canti 1) słuchałes ktoryś z tych sluchawek? 2) jak twoje KEFy ? Czytalem na as.pl ze chwaliłeś. polecił bys do pokoju 11m2 ktory za jakies 10miesięcy będzie zamieniony na 25m2? W tym drugim poradzą sobie? Czy inwetować juz w podlogowe iQ5? Podlogówki sa raczej nie polecane do małych pomieszczeń ale chyba sobie poradzą i sie nie zadusza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) bys uslyszla grado to bys zmienil zdanie :D sennkow sluchalem ale na jakims kiepowatym zrodle - jakis dvd i mi swiszczalo i leb urywalo ha akurat mialem kefy w 10m^2 i przenioslem sie na 24m^2 w mniejszym pokoju poprostu marzenie w wiekszym - trudnosci mialem z ustawieniem poniewaz musialem postawic przy dluzszej scianie ogolnie trudniej jest je ustawic wydaje mi sie ze w podlogowki dobrze by bylo zainwestowac ale lepiej posluchac wczesniej i porownac iq3 z iq5 w 24m^2 czuc troche niedobory basu czasami w porownaniu do 3-4 droznych podlogowek ale to normalne iq3 to tylko 2 drozne monitory zalecam odsluch przed kupnem poniewaz kefy maja dosc specyficzne brzmienie i moze nie kazdemu pasowac podobnie jak paradigm czy jbl Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 bys uslyszla grado to bys zmienil zdanie :D sennkow sluchalem ale na jakims kiepowatym zrodle - jakis dvd i mi swiszczalo i leb urywalo ha akurat mialem kefy w 10m^2 i przenioslem sie na 24m^2 w mniejszym pokoju poprostu marzenie w wiekszym - trudnosci mialem z ustawieniem poniewaz musialem postawic przy dluzszej scianie ogolnie trudniej jest je ustawic wydaje mi sie ze w podlogowki dobrze by bylo zainwestowac ale lepiej posluchac wczesniej i porownac iq3 z iq5 w 24m^2 czuc troche niedobory basu czasami w porownaniu do 3-4 droznych podlogowek ale to normalne iq3 to tylko 2 drozne monitory zalecam odsluch przed kupnem poniewaz kefy maja dosc specyficzne brzmienie i moze nie kazdemu pasowac podobnie jak paradigm czy jbl dzęki za rady :) kusicie mnie tymi Grado :) najgorsze jest z tym że wygrzanie jest bardzo ważne :/ dokładnie mam zamiar posłuchać, czytałem i wiele osob na brak basu w KEFach, te Q5 kuszą ale jak na razie z podłogówek faworytami są: ACOUSTIC ENERGY EVOLUTION THREE Paradigm 7v4 lub 7v5 ceny około 2500 ps albo ushery 520 jak większość <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 jedni uwazaja ze malo basu inni mowia innaczej to zalezy od pokoju wzmaka i wygrzania jak ktos sluchal swieze w sklepie na sprzecie ktorego nie zna to nie dziwie sie widze ze masz dobry budzet :) ja mialem pod 2000 i podstawkowce musialem brac oraz nie planowalem przeniesienia do wiekszego pokoju dlatego iq3 brzmialo najlepiej ze wszystkich monitorow jakie sluchalem w podobnym przedziale cenowym na ca 640a v2 posluchaj tych paradigmow/acousticow i jesli beda kefow i sie zdecydujesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 jedni uwazaja ze malo basu inni mowia innaczej to zalezy od pokoju wzmaka i wygrzania jak ktos sluchal swieze w sklepie na sprzecie ktorego nie zna to nie dziwie sie widze ze masz dobry budzet :) ja mialem pod 2000 i podstawkowce musialem brac oraz nie planowalem przeniesienia do wiekszego pokoju dlatego iq3 brzmialo najlepiej ze wszystkich monitorow jakie sluchalem w podobnym przedziale cenowym na ca 640a v2 posluchaj tych paradigmow/acousticow i jesli beda kefow i sie zdecydujesz :) tak też zamierzam uczynić ;) ps 640 v2 to będzie mój nowy wznak ;) no chyba że NAD C352 jeszcze - obydwa grają dynamizcnie wiec rock i metal OK, jazzik tez będzie hasał :) ps i te nieszczesne słuchaki - chyba losowanie zrobie :D ps2 jak na razie: klasyfikacja DT440, DX900, sr60, :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 bardzo polecam ci odsluchac kefy z ca te dwie firmy sie BARDZO lubią oprocz tego nad c352 to baaardzo dobry wzmak tez polecam posluchac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 bardzo polecam ci odsluchac kefy z ca te dwie firmy sie BARDZO lubią oprocz tego nad c352 to baaardzo dobry wzmak tez polecam posluchac czyli sugerujesz że w dobrą stronę ide ;) :D ps dobre opinie ma jeszcze EVO creeka (około 2500) ale tu cena raczej jest zaporowa ;) ps z monitorków kusza mnie jesli juz jeszcze RS1, chwalone dość ostro (2000zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 potrzebuję słuchawek do mp-grajki :] co polecicie taniego? tradycyjnie allegro odpada :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 W jakich ramach cenowych?? Tradycyjnie polecam Creative EP-630 oraz serię Sennheisera MX-x00. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Jak chcesz dobre i tanie do szukaj cresynów od irivera ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 no cóż te od creativa są tak ze 2x droższe niż planowałem wydać :] coś do 40zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Sennheiser MX 300 lub jeśli uda ci się dorwać MX400. Lub tak jak radzi Piter6576 Cresyny od Irivera. Edytowane 3 Lutego 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 majac ep-630 nawet sekundy bym sie nie zastanawaiał co kupic drugi raz ... TYLKO ep-630 lub coś wyżej ;) będe kupował je dziewczynie ... na poczatku sceptyczna teraz zachwycona ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 a co byście powiedzieli o: http://proline.pl/shop.php?prodid=CT+EP-180 http://proline.pl/shop.php?prodid=CT+EP-190 http://proline.pl/shop.php?prodid=LOG+980376-0914 bardzo mi się podoba numer 2 ale logitechy też są interesujące :] ale te pierwsze najtańsze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Wszystkie są sporo gorsze od tego co podawałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 jednak chciałbym zaznaczyć że nie jestem audiofilem i nie mam słuchu jak nietoperze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja bym brał póki jeszcze są: klik. Najlepsze słuchawki tego typu jakie miałem w uszach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Dokładnie. To byłby najlepszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 gdyby nie to że wg. mnie allegro to szajs... ale nie będę tworzył offtopa... zapodawajcie linki do sklepów jakichś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Za 53zł są MX300, ludzie je sobie chwalą. Do cieższego brzmienia to soniacze mogą się nadać. Słuchałem je u kolegi i tak je zapamiętałem, ale byłem ostro wstawiony więc wiecie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) No ja mam MX300 w MM 50zł kosztują, ale to sprzęt wyraźnie gorszy od cresynów. btw. o co chodzi z tym allegro? Przecież dla 40zł nikt nie będzie Cię oszukiwał... Edytowane 4 Lutego 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...