s0named Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Jakie słuchawki do 60zł proponujecie? Sluchawki maja sluzyc do gier. Jest mi obojetne czy bedzie w nich mikrofon czy tez nie, poniewaz mam swoj, a liczy sie dla mnie jakosc dzwieku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 oczekuje od tych sluchawek szczegółowosci w grach jak i mocnego miesitego basuu w muzie. Nie ma takich słuchawek na rynku. Za 60 zł jakość dźwięku będzie raczej marna. W tym przedziale najlepsze bedom Philipsy HP200 lub HP2000. Tak powiedzmy od 100 zł jest pare modeli jakie moze spełnić twoje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 nie kierowalbym sie testami w gazetach a jesli juz chcesz sie kierowac to ten pioneer niby zmiata tego senna Nie mam, nie testowałem, ale czytałem, że ten Pioneer to bardzo ciekawy model słuchawek porównywalny z Philipsami HP8900, które bardzo ładnie również brzmią. Przydałby się jakiś posiadacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkub Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Jakie słuchawki do 60zł proponujecie? Sluchawki maja sluzyc do gier. Jest mi obojetne czy bedzie w nich mikrofon czy tez nie, poniewaz mam swoj, a liczy sie dla mnie jakosc dzwieku :) http://www.cyfrowyswiat.net.pl/product_inf...roducts_id=1385 Sam mam i mozna powiedziec ze sa jak na ta cene b.dobre . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Na Allegro można je kupić troszkę taniej. Też mogę je polecić. Do posłuchania są chyba w każdym MM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Do 60zl to jest najlpeszy wybor rebuge akg k55/k66 Gatt Edytowane 2 Marca 2007 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Doradzicie coś ;) żeby spełniły te wymagania: - wygodne - aby nie wypadały z uszu (jeżdżę dużo na rowerze) - do 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Witam Wie ktos gdzie dostac oraz posluchac sluchawki koss 40 oraz grado s60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Odnoscie Grado , moze tu beda mieli :Warszawa: STUDIO PRO, ul. Waliców 20, tel. (0-22) 624-06-48, http://www.studiopro-hifi.pl A tu mapa "dilerow" : LINK p.s. google nie gryzie. Edytowane 3 Marca 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Doradzicie coś ;) żeby spełniły te wymagania: - wygodne - aby nie wypadały z uszu (jeżdżę dużo na rowerze) - do 50zł Nie bierz dokanałowych - jazda na rowerze to samobójstwo. Mnie na mieście już by kilka razy auto potrąciło. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Odnoscie Grado , moze tu beda mieli :Warszawa: STUDIO PRO, ul. Waliców 20, tel. (0-22) 624-06-48, http://www.studiopro-hifi.pl A tu mapa "dilerow" : LINK p.s. google nie gryzie. dzieki mogl bys mi napisac cos o tych sluchawkach... porównywales do czgos i czy są wygodne nawet po kilku godzinnym odsluchu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Pilne pytanko. Potrzebuję słuchawki do giercowania (mało mi jeszcze strachu w oblivionie:). Kasa na słuchawki to ok. 100zl. Powiem że jeśli chodzi o słuchawki to jestem zielony więc napiszcie parę modeli dla orientacji i je sobie sprawdzę. Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Sennheiser HD201 AKG K24P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Sennheiser HD201 AKG K24P Czy na tych słuchawkach mogę osiągnąć efekt 3d? Oczywiście przy odpowiednich kodekach (np X-fi)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Siemka panowie. Chciałbym się zwrócić z pytaniem do poasiadaczy takich słuchawek : http://allegro.pl/item171564878_mega_sluch...at_siberia.html Mianowicie chodzi mi o to czy to dobrze gra, tzn czy do css się nadają czy lepiej nabyć jakies zwykłe stereo ?? Kusi mnie to, że być może na takich słuchaweczkach słychać dokładnie czy przód czy tył ktoś tam tupta itp. Jeśli nie te to proszę jakiegoś specteknika o doradzenie . A może jednak te http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...43&katid=12 Edytowane 4 Marca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Siberia ssie. Już trochę o tym było. Pozbyłem się ich póki jeszcze były na gwarancji na Rzecz Sennheiser hd201. Recenzje tego badziewia są chyba sponsorowane - siberie to jedna wielka zamuła i g na nich słychać, przesiadłem się na hd201 - to jak zmiana malucha na mercedesa. Odradzam. Co do dźwiękówki z siberii... To nie lepiej kupić jakieś audigy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Byłem dziś w mediamarkcie i przesłuchałem parę słuchawek. Spśród różnych tam dostępnych najlepiej wypadły dla mnie Pioneer SE-M285TV... specyfikacja: http://www.pioneer.eu/eur/products/42/67/2...M280/index.html i obrazki: http://www.pioneer.eu/eur/products/42/67/S...85TV/media.html Czy ktoś ma coś podobnego i może sie wypowiedzieć? Z ego co zauważyłem to wręcz idealnie leżą na głowie i na uszach, co najważniejsze, same się dopasowują :). Mam stare Philipsy HP200 i tak pomyślałem czy by ich nie wymienić. Pioneery bas mają zacny (jak zwolumowałem do końca to mi sie zaczęły ruszać na głowie :D ), przynajmniej na tych piosnkach których uraczyłem w mediamarkcie, brakowało mi trochę wysokich tonów, ale pewnie da się to nadrobić korektorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radio_mix Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Czy na tych słuchawkach mogę osiągnąć efekt 3d? Oczywiście przy odpowiednich kodekach (np X-fi)? efekt 3d masz w hq2300d dzieki dekoderowi ktory uprzestrzennia dzwiek. dobrze sie w nich pocina w gierki lub w nocy oglada filmy na dvd. co prawda nie dorobilem sie ich, ale pre rzy mialem na glowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Siberia ssie. Już trochę o tym było. Pozbyłem się ich póki jeszcze były na gwarancji na Rzecz Sennheiser hd201. Recenzje tego badziewia są chyba sponsorowane - siberie to jedna wielka zamuła i g na nich słychać, przesiadłem się na hd201 - to jak zmiana malucha na mercedesa. Odradzam. Co do dźwiękówki z siberii... To nie lepiej kupić jakieś audigy ? Patrz mój podpis - audigy się już pasie ze 3 lata , ale podłączone jest do amplitunera, jednakże w nocy na takim sprzęcie (5x100W) - rodzice nie zasną potrzebuję więc słuchaweczek i dałem jeszcze linka do creativów i nie wiem czy jest sens pakować tyle kasy w coś takiego, bo syberia jak powiadasz kiszka więc chciałbym jeszcze zapoznać się z opinią userów na temat tych creativów ;). Kolega radio mix zachwala aczkolwiek nie ma ich na stałe tylko jak pisze przetestował więc może jakiś człek , który ma cos takiego ;). Edytowane 4 Marca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolder Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Patrz mój podpis - audigy się już pasie ze 3 lata , ale podłączone jest do amplitunera, jednakże w nocy na takim sprzęcie (5x100W) - rodzice nie zasną potrzebuję więc słuchaweczek i dałem jeszcze linka do creativów i nie wiem czy jest sens pakować tyle kasy w coś takiego, bo syberia jak powiadasz kiszka więc chciałbym jeszcze zapoznać się z opinią userów na temat tych creativów ;). Creativy maja kilka zalet, juz po godzinie sluchania wiemcy za co zaplacilismy. Dobrym rozwiazaniem sa dwa wyjscia z dekodera, dzieki temu mona podpiac drugie sluchawki i co prawda na innych moze nie byc juz takiego efektu, ale zawsze razniej we dwoje. Cena jest duza i moze odstraszac, ale creative zastrzegega sobie, ze sa to juz sluchawki z wysokiej pulki i faktycznie graja niezle. Przedewszystkim to musisz postarac sie ich wczesniej posluchac, przymierzyc bys byl w pelni szczesliwy, choc teraz zawsze mozna oddac, jak sie kupi w dobrym sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 efekt 3d masz w hq2300d dzieki dekoderowi ktory uprzestrzennia dzwiek. dobrze sie w nich pocina w gierki lub w nocy oglada filmy na dvd. co prawda nie dorobilem sie ich, ale pre rzy mialem na glowie. A czy istnieje jakiś programowy dekoder, który (choć w niewielkim stopniu) potrafi zrobić dźwięk przestrzenny na słuchawkach stereo i integrze c-media cm6501? Wiem, że to dno jeśli chodzi o dźwięk, ale póki kupię SB X-fi to może da się to jakoś zrobić/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Teraz mam zagwozdke nie wiem na jakie sluchawki sie zdecydowac. Czekam z niecierpliwoscia na recenzje odsłuchu MaD_LU z HD595 ale niestety sa dla mnei za drogie zastanawiam sie nad HD555 lub własnie tymi Pioneer Se A1000 maja słuzyc głownie do grania jak i mp3 oczekuje od tych sluchawek szczegółowosci w grach jak i mocnego miesitego basuu w muzie. Troche to ciezko pogodzic gdyz sluchawki dla graczy bass maja raczej slaby gdyz najwazniejszy srodek i gora.Ale mysle ze te sluchawki z wyzszej polki pogodza te dwie sprawy czyli dynamika mocny soczysty bass i mase szczegolow w wyzszych partiach dzwieku ktore sa tak potzrebne w grach komputerowych. Co o tym myslicie mmoze ktos ma HD555 lub Pioneer Se A1000 i wykozystuje je do sluchania muzy jak i grania. To prosze o info jak sie sprawuja . Obiecałem cos napisać o Hd 595. A wiec dokupiłem do nich wzmacniacz słuchawkowy „holdegron” wygrzałem kolo 100 godzin i uzależniłem się od muzyki :P. Brzmią świetnie do tego stopnia ze jestem na etapie wymiany plików mp3 na .flac ape i Cd audio (cdda) bo mp3 nie dało się słuchać. Wygoda jest taka jak trzeba nie uwiera nie dusi nie męczy. Jeśli chodzi o grę CS:S to wraz z karta SB X-FI i oczywiście odpowiednim skonfigurowaniu configu gry oraz sterownika mamy 3d jakiego jeszcze nie uświadczyłem nawet na głośnikach 5.1 (przeciwnik cię nie zaskoczy dokładnie wiesz gdzie się znajduje z precyzją chirurga)oczywiście trzeba do gry skonfigurować sobie EQ by wyciągnąć na 1 plan interesujące nas częstotliwości (500hz 1khz i 2khz najważniejsze w nich zawierają się kroki przeciwnika i strzały) ale ciągle to badam bo słuchawki bajecznie reagują na zmianę ustawień EQ . Nie żałuje tych 649pln (ani xxx na wzmacniacz) bo efekt końcowy był na tyle pozytywny że kolega nie mógł się powstrzymać i zakupił x-fi fatality +hd595 i jest równie zadowolony ale może i on sam cos napisze :] POZDRAWIAM !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) Tak szukałem słuchawek i znalazłem CREATIVE EP-190 co o nich sądzicie nadają się? Edytowane 5 Marca 2007 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Napisz jeszcze do czego potrzebujesz, ale nie znam żadnych dobrych pchełek creative'a. Chyba mógłbyś znaleźć coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Pisałem już wyżej: Doradzicie coś icon_wink2.gif żeby spełniły te wymagania: - wygodne - aby nie wypadały z uszu (jeżdżę dużo na rowerze) - do 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Dołóż ~20zł i kup Creative EP630. Te co podałeś to szmelc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 MX300, cresyn Akurat to 50zł to jest taki nieszczęsny budżet, bo za 15zł więcej można mieć dużo lepsze MX500. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Nie no to jak ma mieć lepsze to dołożę i kupie te MX500 lub EP630 :-) teraz tylko które :-) z tych dwóch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 EPki tak łatwo nie wypadają z uszu - to są dokanałówki, więc mocno się trzymają. Jeśli chodzi o dźwięk to Sennki mają sporo mniej basu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zamowilem wlasnie HD 555, karte mam x-fi gamer, zobaczymy jak bedzie dzialac. Uzywam praktycznie tylko do grania- Red Orchestra, czasem CS- zobaczymy jak cmss3d sobie poradzi. Na razie mam hd 437 i dzwiek mam ustawiony na 15% najwyzej- wiec sadze ze te 50 ohm z 555 nie powinno byc problemem. Jedno pytanie co do wygrzewania- starczy ich po prostu uzywac normalnie i po jakims czasie osiagaja swoje wlasciwe parametry- czy rzezywiscie trzeba zostawic je wlaczone do czegos na bite paredziesiat godzin ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...