Skocz do zawartości
[Dante]

Słuchawki Do Muzyki - Temat Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem że te Creativy:

http://www.allegro.pl/item208042994_nowe_e...30_okazja_.html

to nie są oryginały? Innych na allegro chyba nie znajdę..

generalnie jesli widzisz cos w tym stylu

Na słuchawki udzielam dwutygodniowej gwarancji rozruchowej
to mozesz byc pewien ze sa to podrobki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!!

Mógłby mi ktoś pomódz w wyborze słuchawek do laptopa Toshiba A200, bede ich urzywał głównie do muzyki grania i filmów, planuje gdzies przeznaczyć na nie około 150zł.

Z góry dzieki za pomoc :lol2:

Edytowane przez @rtex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allergo w tej chwili nie ma oryginalnych oO.

No własnie Beyer dynamic dt 770 promnie interesuje. Na allegro 599 w sklepie 699. Jęsli miałbym trafić na podróbe to chybaby mnie krew zalała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie Beyer dynamic dt 770 promnie interesuje. Na allegro 599 w sklepie 699. Jęsli miałbym trafić na podróbe to chybaby mnie krew zalała.

Mysle ze chodzilo o podrobki roznorakich pchelek i tym podobnych... Watpie zeby ktos podrabial Beyery :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Holdegron zrobił nowego wzmaka słuchawkowego z zasilaniem bateryjnym ,cena 660zł ale to już jest high-end B-) ciekawe ile by wyszło zrobienie samemu czegoś takiego ?.

http://holdegron.fm.interia.pl/fotografie.htm#BATTERY

http://holdegron.fm.interia.pl/modele.htm

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Full Metal Body (FMB) - bazowy, metalowa obudowa, wewnętrzny zasilacz. 420zł" ehehee... lekko przegina. Układowo prawie taki sam jest mój wzmacniacz, a nie mam tak wygórowanej ceny... jedynie obudowę oferuję gorszą... Hehe, no trochę się uśmiechnąłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

220zł w obudowie jak poniżej, wersja podstawowa (jeśli Holdi nie zmienił elementów, to u mnie wersja podstawowa ma trochę lepsze jakościowo), ewentualnie dodatki/usprawnienia ustalam indywidualnie ;)

Dołączona grafika (tylko teraz mam na odwrót front panel)

Swoją drogą, szukam osoby która ma możliwość obróbki (i dostępu do) stali nierdzewnej 3-4mm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukacie dobrego sprzętu za przyzwoite pieniądze? Polecę mój zestawik. Słuchawki Beyerdynamic DT 150(589zł allegro) + wzmacniacz Holdegron (300zł po upuście) + dzwiękówka Audiotrak Prodigy HiFi z wymienionym front opkiem na opa2107ap(349 + kilkadziesiąt złotych na opka, polecam poszukać na amerykańskim ebay'u).

Gra to wszystko naprawdę przyzwoicie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

1) do fanów metalu

przeczytałem ten temat i mam pytanie do użytkowników słuchawek KOSS UR-40, jak brzmi na nich muzyka metalowa - ta lekka, ta średnia i ta rzeźnicka (cannibal corpse, cryptopsy, deeds of flesh, dying fetus, visceral bleednig), przymierzam się do zakupu słuchawek do słuchania głównie tej ciężkiego metalu (black, death, grind), czy "metalowcy" używający innych słuchawek mają może kontrpropozycję??? na słuchawki chcę wydać do 200 maksymalnie

2) do graczy (gram tylko w fpp, tpp, sneakery)

używacie może słuchawek SPEED-LINK MEDUSA 5.1 (interesuje mnie dźwięk w formacie właśnie 5.1), jakie są Wasz wrażenia? a może uważacie, że są inne/lepsze słuchawki 5.1 do grania?? na słuchawki chcę wydać do 200 maksymalnie

jakby się ktoś dziwił to mówie tak, jedne słuchawki do muzyki a drugie do grania.

pomocy bo mi dziewczyna kompa wyrzuci - mówi, że od tego strzelania zaraz szału dostanie

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tych klasycznych lekkich odmian jak heavy czy classical, które są praktycznie jak mocniejszy rock / hard rock będą dobre. To sieczek to nie wiem musisz znaleść tego kto to słucha... o_O

Kontr propozycja np Sennheiser PX100, jako sluchawki domowe, do pracy, przenośne jak dla mnie ideał i co najważniejsze otwarte - typowo muzyczne można słuchać godzinami nie męczą, nad dźwiękiem szkoda się rozwodzić bo porownywać można do nich tylko te wyższe modele Sennheisera.

Do FPP to chyba lepiej zwykłe dobre stereo słuchawki. Mam takie zestawienie jak w sygnaturce do FPP HD201 do muzy (bardzo zróżnicowana) PX100 i jest super.

jakby się ktoś dziwił to mówie tak, jedne słuchawki do muzyki a drugie do grania.

To chyba najlepszy wybór, nie ma uniwersalnych słuchawek ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawa to że muszą być zapakowane w firmowy blister i paragon mieć do tego jeśli tak jest to na pewno oryginał. Najlepiej o to popytać sprzedawce.

Gwarancje rozruchową to se mogą wsadzić w .... ;]

Paragon najważniejszy bo gwarancje i tak realizuje sie u dystrybutora a bez niego nie przyjmą.

Różne egzemplarze są czasami zdarzają sie z kradzieży czy kupione za granicą albo co najgorsze jakieś naprawiane kupowane za grosze od producenta... ich cena stoi w okolicach 200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Myślę nad zakupem słuchawek. Sklepy internetowe raczej nie wchodzą w grę po tej fali podróbek :D , więc w opcji mam jedynie supermarkety i fizyczne oddziały sklepów (najlepiej Komputronik, Acris, Sferis i Vobis). Jak rozumiem w grę wchodzą Senki PX100 oraz HD201 (i wyższe). Czym się kierować przy wyborze słuchawek do grania? Otwarte czy zamknięte? Słuchawki "pełne" czy pchełki? I wiele innych...

Cena - myślę do 200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze pelne... i jesli masz cisze w domu [nie potrzebujesz izolacji] to zdecydowanie otwarte. Na allegro jest mnostwo podrobek... ale sluchawek dousznych - poza px100 sluchawek nausznych sie nie podrabia. Wiec nie skreslaj tak od razu zakupu on-line... ;)

Do 200 zl z dobrych sluchawek masz philipsy hp8900 oraz kossy ur-40. Nic innego mi nie przychodzi do glowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze pelne... i jesli masz cisze w domu [nie potrzebujesz izolacji] to zdecydowanie otwarte. Na allegro jest mnostwo podrobek... ale sluchawek dousznych - poza px100 sluchawek nausznych sie nie podrabia. Wiec nie skreslaj tak od razu zakupu on-line... ;)

Do 200 zl z dobrych sluchawek masz philipsy hp8900 oraz kossy ur-40. Nic innego mi nie przychodzi do glowy.

OK - już poprawnie wszystko zinterpretowałem :D

Czyli w końcu co - Kossy UR40 czy Philipsy (S)HP8900? Philipsy dychę droższe (Allegro), ale czy lepsze?

//po krótkiej rozmowie ze sprzedawcą zamówiłem Philipsy - mam nadzieję, że dokonałem właściwego wyboru. Wyszły mnie niecałe dwie bombki z kurierem.

Edytowane przez BiL63JTZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za namową YogiCK'a kupiłem Koss KSC75 - i jestem zadowolony :)

Odsłuch jak narazie przez wieżę Sony i gra ładnie, niskie tony musiałem obniżyć w Winampie bo się nie dało...

Ogólnie polecam.

btw. sklep techmarket.pl także mogę polecić - w poniedziałek przelałem pieniądze, w środę wysłali, dziś rano je dostałem.

Jako bonus otrzymałem też smycz firmową :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli ktoś gra ostro i chce słuchawki 5.1:

- tu Medusa gamer pro

http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879366079

- tu Everglide s-500

http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879405886

a tu ma coś o słuchawkach stereo - wg mnie bardzo przydatne opinie i spostrzeżenia użytkowników:

http://www.audiostereo.pl/Koss_porta_Pro_s...-51-219-15.html

http://www.audiostereo.pl/Philips_HP890_sl...160-715-15.html

http://www.audiostereo.pl/Koss_UR40_slucha...51-1402-15.html

Pp przewertowaniu wielu stron byłem zdecydowany w 90% na koss ur-40, a te wypowiedzi mnie przekonały do końca.

miłego czytania

Edytowane przez SWENOR27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te ich opinie mozna sobie o kant [gluteus maximus] rozbic ;) jak sie zapatrujesz na sluchawki ktore polowa osob ocenila bardzo dobrze a druga miernie? wyciagasz srednia? pozatym, domyslam sie ze te philipsy hp980 wziales jako zamiennik shp8900 :lol: , zgadza sie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.ostatnio zauwazylem w dolaczonych do h10 juniorka cresynach takie dziwne drapanie w lewej sluchawce ktore nasila sie jak podbije basy i prawie ustaje jak ustawiam basy na 0 .

po prostu sluchawki powlo odmawiaja posluszenstwa ;) wiec mam dylemat jakie nowe sluchawki sobie sprawic

nie obchodzi mnie to czy to beda pchelki dokanalowki zamkniete otwarte aby jakosc dzwieku na iriverze byla sory za wyrazenie ******sta :)bo na cresynach nie byla zla ale jakos nie na taka jakosc liczylem wydajac te 400 zl

oprocz jakosci dzwieku zalazy mi na wygodzie, wyglad nie jest wazny bede sluchal glownie w domu jak do szkoly bede dojezdzal to bede uzywal cresynow z zestawu

cena to jakies razem z przesylka max 250 zeta

pozdrawiam i licze na Wasza pomoc w dobraniu Najlepszych sluchawek wa tej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre będą Sennheiser PX100 ;]

Za niecałe 200 zł masz najlepsze przenośne słuchawki, ale żeby nie było niedomówień do domu nadają się równie dobrze. Pod względem komfortu noszenia miażdżą konkurencje.

Dźwięk jest bardzo naturalny i co najważniejsze nadają się do każdego rodzaju muzyki. Bas jest szybki i dobrze kontrolowany. Tam gdzie potrzeba potrafi mocno zagrzmieć. Wysokie absolutnie nie kują w uszy.

Oczywiście to wszystko jest na ustawieniu normal, bo nie trzeba nić w nich Equalizerem zmieniać.

Z iriverem współpracują doskonale ;]

Wiem bo mam :P

Warunek to kupić oryginały ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokie nie kluja uszu bo ich za wiele nie ma :) Przynajmniej z przenoszeniem tych najwyzszych dzwiekow [>10khz] sluchawki te maja pewnie problemy. Ale faktycznie - sa to najlepsze sluchawki przenosne jakie slyszalem. Porownywalem je w sklepie z Kossami Porta pro, Akg k24p, Akg k26p i nie ma o czym mowic - px100 zmiazdzyly wszystko. Co ciekawe zmiazdzyly nawet px200 - ktore sa ponoc wyzszym modelem.

Tylko cena... hmm... mi szkoda by bylo wydac 200 zl na sluchawki do mp3 :wink:

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi