chemiczny_ali Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Dlaczego chcę zamknięte? Hmm nie wiem :D W sumie to chyba dlatego, aby podczas słuchania kompletnie się odizolować :wink: No i myślałem, że takie konstrukcje lepiej grają niż jakieś otwarte :? Ale skoro są jakieś wybitne słuchawki otwarte w tej cenie to może rozważę zakup :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Dlaczego chcę zamknięte? Hmm nie wiem :D W sumie to chyba dlatego, aby podczas słuchania kompletnie się odizolować :wink: No i myślałem, że takie konstrukcje lepiej grają niż jakieś otwarte :? Ale skoro są jakieś wybitne słuchawki otwarte w tej cenie to może rozważę zakup :wink: pzdrroznicy w dzwieku nie ma, gdyby byla to najdrozsze sluchawki bylyby zamkniete a sa raczej otwarte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Witam, czytam jakis czas o sluchawkach (interesuja mnie dokanalowe)... czy za 60 zl Creative'y ep-630 beda najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 A mówiłem, że burak :mur: Dopiero teraz mnie olśniło ocb z tym, że słuchawki są otwarte :D W sumie to nie ma znaczenia jakie będą ważne żeby dobrze grały :wink: A te hd555 to dobre są? W sumie są prawie dwa razy droższe niż te kossy i zastanawiam się czy warto :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 A mówiłem, że burak :mur: Dopiero teraz mnie olśniło ocb z tym, że słuchawki są otwarte :D W sumie to nie ma znaczenia jakie będą ważne żeby dobrze grały :wink: A te hd555 to dobre są? W sumie są prawie dwa razy droższe niż te kossy i zastanawiam się czy warto :? pzdr chcialem je kupowac wiec sie nimi duzo interesowalem i skrobałem rozne forum. doszedlem do wniosku, ze nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Szczególnie, że krążą opinie o tym, że grają zbliżenie do dużo tańszych HP8900... Szkoda, że nie znam nikogo z HD555 - z chęcią bym to sprawdził. Natomiast przez chwilę słuchałem niedawno UR40 i raczej mnie nie zachwyciły. Teraz rozważam Pioneery SE A1000 - może za jakiś czas kupię i napiszę coś o nich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 ja jak kupie prodigy HD2 to tez cos napisze o tym pioneerach bo je mam. @chemiczny_ali: faktycznie, dobrym rozwiazaniem sa słuchawki Philips HP8900 sam fakt ze esh0 je ma powinien wystarczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 ja jak kupie prodigy HD2 to tez cos napisze o tym pioneerach bo je mam. @chemiczny_ali: faktycznie, dobrym rozwiazaniem sa słuchawki Philips HP8900 sam fakt ze esh0 je ma powinien wystarczyc :) Fakt, sa niezle jak na cene. Niedawno mialem przyjemnosc uzywania ich mojego znajomego ze szkoly, zagraly calkiem milo nawet podlaczone do dosc kiepskiej karty muzycznej [jakis bardzo stary SB live! 2 kanalowy] Moze mi sie uda je pozyczyc na weekend, to zrobie testy na moim systemie :P Wtedy napisze cos wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Bardzo chętnie tylko gdzie ja je kupie na wyspach :blink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Kup sobie Goldringi DR-150 jak jestes na wyspach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) Tylko z tego co lukam po stronach to koszt £60 :? btw. a co możesz powiedzieć o tańszych modelach, bo w sumie 50'tki cenowo odpowiadają UR40 :unsure: pzdr Edytowane 15 Października 2007 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 po przeczytaniu całego tematu pogubiłem się. proste pytanie cx300 czy creative za 60zł te ep jakies:) nie mam możliwości sprawdzenia sprzętu przed kupnem (i narazie nie zmieni sie to) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 CX300 będą lepsze, tylko koszt oryginalnych to przynajmniej ~150zł. A podróbki grają beznadziejnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 o to mi chodzilo;) ok, kupilem od tego sprzedawcy za 175zł dzieki:) a je trzeba wygrzewać? hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan1899 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 witam, kupilem sennheiserki hd 202 na allegro, jutro powinna dotrzec paczka i mysle, czy sa to aby na pewno sluchawki oryginalne. Nie widzialem tego modelu w tym pudelku: http://allegro.pl/item256513196_sennheiser_hd_202.html Co o tym sadzicie? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Jakbyś pokusił się o poczytanie tego tematu, to wiedziałbyś jakie mamy zdanie... Ogólnie to lipa te słuchawki. Już lepsze od nich są Philipsy HP2700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 A co polecicie do sluchania w domu w cenie do 150zl. Zastanawiam sie nad Philipsami SHP 8500 i Koss UR-40. eventualnie cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Doloz lepiej do hp8900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Czy to są oryginalne Ep630? http://allegro.pl/item256912699_oryginalne...ej_u_mnie_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Dziwne, że ten sam sprzedawca ma taką aukcję, linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Jest sprawa... ;) Mam sobie Senki MX500 i słucham na nich w połączeniu z iRvierem H10. Wszystko super, słuchaweczki pod względem jakości są naprawdę ekstra ale... wypadają mi z uszu :/ O ile jak sobie siedzę, to wszystko jest okej, to jak zaczynam łazić to zaraz wypadają... Tu pojawia się pytanie - co kupić, aby zagrało co najmniej tak dobrze (tzn. taki sam charakter brzmienia) ale żeby nie wypadało z uszu - czyli: - douszne (dokanałowe odpadają) - z pałąkiem na karka lub zawieszką na ucho Rozmyślam nad PMX70 - jednak tutaj były tylko opinie, że są wygodne, ale nic o dźwięku - ktoś mógłby coś napisać? Ewentualnie jakieś inne, powiedzmy do 150zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Poszukaj info o koss ksc75 lub ksc55, nie wiem czy charakter dzwięku podobny, ale grają bardzo dobrze jak na swoją cenę, ewentualnie philips shs8200, pmx-y inne niż 100, 200 podobno nie grają rewelacyjnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Jeśli mx500 wypadają ci z uszu (o ile mają gąbeczki) to chyba żadne inne pchełki jako takie typowe nie będą się trzymały. Z sensownych propozycji przenośnych słuchaweczek masz: 1. KOSS KSC 75 (inny charakter brzmienia niż PORTA PRO - bardziej wyrównane, chłodniejsze) 2. KOSS PORTA PRO (ogólnie znane - z tego co się orientuję to chyba słuchałeś i nie przypadły ci do gustu :) ) 3. Sennheiser px100 (brat sobie kupił - ogólnie łądnie grają, bardziej wyrównane niż PORTY, ładniejszy bas, szersza scena) I to by chyba było na tyle :) Jeśli nie próbowałeś zakładać gąbeczek na pchełki to zrób to :) Może pomoże :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Mają gąbeczki, bez nich to w ogóle jest masakra. Takie z pałąkiem przez głowę mi nie pasują - to ma być na dwór, a nie do domu ;) Zainteresowały mnie KSC75 - czy ktoś miał je na tyle długo, aby coś o nich powiedzieć? Na forum tylko jedna opinia i to bardzo nikła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Mam taką sprawę: Od jakiegoś czasu rozglądam się za nowymi słuchawkami i wreszcie znalazły się fundusze :) Tyle, że nie chciałbym wywalić kasy w błoto. Interesują mnie następujące modele: 1. Beyerdynamic DT 150 2. Beyerdynamic DT 770 3. Beyerdynamic DT 990 PRO 4. Sennheiser HD 595 5. Sennheiser HD205 :) (tak z niższej półki :) ) 6. AKG K501 7. Philips HP8900 Obecnie studiuję w Krakowie i może znalazłby się wśród forumowiczów ktoś z Krakowa posiadający jakieś z tych słuchaweczek i pozwolił na ich spokojny odsłuch :) Przy okazji pogadałoby się przy piwku czy jakimś innym trunku :) Gdyby przypadkiem znalazłby się ktoś kto mógłby i chciał mi pomóc proszę o PW :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haladdin Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Radziłbym rozważyć również coś z Grado. Już SR60 są bardzo dobre. A SR225 są podobno (sam nie widziałem na oczy nawet) wywalone w kosmos. Możesz też zajrzeć na http://forum.mp3store.pl/. Forum bardzo pomocne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Tamto forum tez przeglądałem i śledzę na bieżąco. Żeby Grado kupić za rozsądne pieniądze trzeba by je ściągać ze stanów :) Co może stanowić dla mnie pewien problem :) Ale jak by się udało to też można posłuchać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Ja mam Steel Sound 5H v2USB i nie narzekam. No może przepuszczają trochę dźwięki z zewnątrz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Na allegro wyszukałem sennheisery HD 202 za 85zł z darmową wysyłką. Aukcja wydaje się podejrzana. http://www.allegro.pl/item261738051_sennheiser_hd_202.html Jak myślicie skąd ten koleś może mieć te słuchawki?? Czy mogą to być podróbki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) sam kiedys polowalem na hd202, na allegro jakis czas temu widzialem najtaniej za ~90zeta. sadze ze mogly zejsc do 85 tym bardziej jak sobie kolo latwi z taniego zrodla... :wink: pozdro edit: szczegolne pozdrowienia dla kanterowcow ;] Edytowane 31 Października 2007 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...