audioholiq Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 ZIBI_PL Rozsądnie do tego podchodzisz wybierz parę egzemplarzy słuchawek które cię interesują znajdź je sklepach obsłuchaj je na ulubionych kawałkach jak będzie duża przebitka cenowa to kup je na allegro satysfakcja gwarantowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Panowie zamierzam kupić słuchawki max do 600zł,najbardziej zależy mi, na basie by był jak najgłebszy mieciutki ,żeby także miały troche przestrzeni. Jeśli chodzi o muzykę której słucham to przeważnie techno,proszę o podanie kilku propozycji co by spełniały moje wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 darok w techniawie to chyba każde słuchawki będą dobrze grały :lol2: , ale jeśli chcesz kupić coś lepszego to rozważ Beyerdynamic DT 770 PRO oraz SONY MDR-V700DJ. Z przewagą 7700Pro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 darok w techniawie to chyba każde słuchawki będą dobrze grały :lol2: , ale jeśli chcesz kupić coś lepszego to rozważ Beyerdynamic DT 770 PRO oraz SONY MDR-V700DJ. Z przewagą 7700Pro :DA tak wychwalane pioniery se-a1000,sprawdzą jesli chodzi o basik także w filmach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 A tak wychwalane pioniery se-a1000,sprawdzą jesli chodzi o basik także w filmachTe słuchawki są stworzone do umca-umca i DVD :D za tą cenę to mistrzostwo świata. Za resztę możesz kupić wzmak i cieszyć się świetnym dźwiękiem w techniawce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Te słuchawki są stworzone do umca-umca i DVD :D za tą cenę to mistrzostwo świata. Za resztę możesz kupić wzmak i cieszyć się świetnym dźwiękiem w techniawce :DW jaki sposób podłacza sie wzmacniacz słuchawkowy,czy jest możliwość do karty dzwiękowej Karta to creative x-fi xtreme gamer fatality pro,a jesli chodzi o wzmacniacz to jaki byś polecał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 W jaki sposób podłacza sie wzmacniacz słuchawkowy,czy jest możliwość do karty dzwiękowej Karta to creative x-fi xtreme gamer fatality pro,a jesli chodzi o wzmacniacz to jaki byś polecał Za pomocą kabla mini jack -> 2x RCA (chinch) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 W jaki sposób podłacza sie wzmacniacz słuchawkowy,czy jest możliwość do karty dzwiękowej Karta to creative x-fi xtreme gamer fatality pro,a jesli chodzi o wzmacniacz to jaki byś polecałW taki, w jaki umożliwi to twórca wzmacniacza i jakie rozwiązania przewidział. Więc może być to jack-jack, jack-cinch, jack-din5, whatever. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Co myslicie o philipsach SHP 2000, kupilem takie za 70zl nowki i jestem zadowolony?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Siema, chciałbym kupić nowe słuchafony do mojego Ipoda,na oryginalne usiadłem i można powiedzieć że już ich nie ma.Mam na ten cel jakieś 70-80zł.Słucham Rocka i Bluesa jeśli ma to znaczenie.Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jakie to mają być słuchawki?? Ze swojej strony polecam VEDIA VP-SRS200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Douszne,zapomniałem napisać sorry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Douszne,zapomniałem napisać sorry.Ale dokanałówki, czy pchełki :?: Jak dokanałówki to może Panasonic RP-HJE200 lub Philips SHE9500/9501. O ile co do 1 mam pewnośc że są lepsze (bardziej naturalny dzwięk i względna równowaga pomiędzy tonami) niż Creative EP-630, to o 2 ludzie piszą też w superlatywach. Creative odradzam bo one bardziej pasują do muzyki w stylu umca-umca :-P przynajmniej jak na mój gust. Panasonica mam od wczoraj non stop grają (albo u mnie w uszach albo na biurku :lol2: ) więc się już w miarę "rozruszały". Z szybkich testów: - na iRiver CLIX 2 - graja bardzo neutralnie, trochę sucho (przy EQ na płasko) i trzeba włączyć ustawienia ROCK, żeby zaczęły grać przyjemniej, - na iRiver T60 - zupełnie inna bajka, od razu cieplutko (przy EQ na płasko) ale słychać te opisywane szumy z elektorniki T60 (w przerwach utworów lub przy głośności poniżej 4) - nie żeby to przeszkadzało w słuchaniu - tylko potwierdzam ten "efekt" :rolleyes: Generalnie za 59.90 PLN (MM/SATURN) całkiem nieźle, na pewno lepiej niż EP-ki których też miałem okazję posłuchać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 ale słychać te opisywane szumy z elektorniki T60 (w przerwach utworów lub przy głośności poniżej 4) - nie żeby to przeszkadzało w słuchaniu - tylko potwierdzam ten "efekt"to za sprawą niskiej impedancji słuchawek. tak mi sie wydaje, bo na tych z wiekszą impedancją nie ma tego szumu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moriv Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Witam, szukam sluchawek tak powiedzmy do 250zl, glowne przeznaczenie to muzyka, filmy i gry. Zastanawialem sie nad sluchawkami 5.1 Aero tylko nie znam sie na tym za bardzo i nie wiem czy oplaca sie kupowac wogole sluchawki 5.1 czy nie lepiej normalne stereo. Fajnie jakby sluchawki mialy tez mikrofon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Słuchawek 5.1 nie opłaca się kupować ponieważ oferują słabą jakość dźwięku jak na swoją cenę (w cenie dwóch głośników (przy stereo) musi się zmieścić 12 :) ). Więc proponuję Philips HP8900 + jakiś mikrofon stojakowy albo doczepiany do kabla ZALMAN ZM-MIC1. Wyjdzie taniej i napewno dźwiękowo lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Witka :) Pytanko na szybko. Potrzebuje jakieś słuchawki do Sansy m240, mam na to około 80 zł. Moje 3 typy: VEDIA VP-SRS200 AKG K 314P Sennheiser MX 550 coś innego ? Słucham praktycznie wszystkiego. (oprócz H&H i Metalu). Będę wdzięczny za odpowiedzi ;) Edytowane 4 Stycznia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Z tych co wymieniłeś to raczej SRS200. No chyba, że doki to Philipsy SHP9500. Sennheisery MX550 odrzuciłbym z uwagi na to, że mają gorszy dźwięk od MX500. Najczęstsze opinie to MX550<MX500<SRS200. O AKG nie wiele wiem ale myślę, że SRS są lepsze. Edytowane 4 Stycznia 2008 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 SRS200 są uważane za najlepsze obecnie pchełki w rozsądnej cenie. Sam posiadam AKG k312p i w porównaniu z senkami mx400 wypadają lepiej. Czy k314p to to samo z dorzuconym regulatorkiem głośności nie wiem. Mx500 również nie słuchałem. Mimo wszystko patrząc na recenzje to chyba najlepszy wybór to Vedia VP SRS200 (chyba tak to sie zwie <_< ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) wczoraj stalem sie szczesliwym posiadaczem EP-630, wczesniej mialem orginalne HPM-70, ale niestety kabel w nich byl zbyt sztywny i po 2 latach uzytkowania po prostu sie "zlamal" w kilku miejscach i lewa sluchawka nie grala, w EP-630 kabel jest wyjatkowo gietki, wiec ten problem raczej nie wystapi sluchawek uzywam tylko z SE W800i; equalizer: mega bass, sluchalem dnb i bass jest dobry, czysty, gleboki, porownywalny z tym w HPMkach, w rocku/metalu (moj najlepszy utwor testowy: Iron Maiden - Brighter Then A Thousand Suns) tez sie bardzo dobrze sprawdzaja, chociaz wg mnie treble sa troche za mocne, albo po prostu przyzwyczailem sie za bardzo do HPM ogolnie jestem zadowolony jak na pierwsze kilka godzin sluchania, dobrze wydane 55zl :) Edytowane 5 Stycznia 2008 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiksw Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 A co powiecie na Philips SHP2000 albo CREATIVE HQ-1400?? Chce kupić jakieś słuchawki nauszne do około 70zł i się nad nimi zastanawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 jako, że żywot moich Koss'ów KSC-55 dobiegł końca trzeba zaopatrzyć się w coś nowego. w sumie to nie wiem czy nie wziąć takich samych (na alledrogo za 65zł) ale mają bardzo sztywny pałąk, który po dłuższym słuchaniu uwiera mnie w okolicach uszu :( znajdę coś do ok. 100zł z podobną jakością dźwięku?? (KSC-55 mają bardzo ładny basik jak dla mnie więc do elektroniki mi bardzo odpowiadały). na razie słuchałem Senn'ków PMX 40 ale brzmienie mi nie odpowiada. najlepiej z pałąkiem na kark, ewentualnie może dokanałowe ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak mały przetwornik może dobrze bas odtwarzać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Może Philips shp 2700? Albo Koss Porta Pro... skoro kossy ci pasują. Jeśli mają być neckbandy to philipsy shs 8200 byłyby dobrą decyzją... Edytowane 9 Stycznia 2008 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) nie dodałem, że to do mp3player'a i w teren. te shp-2700 wydają się duże i raczej do domu a "stacjonarne" już mam. Porta Pro nieco dziwacznie wygląda. poszukam gdzieś tych 8200 i zobaczę jak grają. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Mam około 40zł na nauszne i podobną kwotę na douszne. Czy wybór SHP2000 i EP-630 będzie optymalny? Pech chciał, że prawie jednocześnie siadły mi te i te, a bez słuchawek ciężko się siedzi nocą przy kompie ;] Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 A może lepiej kupić jedną parę słuchawek (np. nauszne przenośne)? Bo za 40zł to nie da się nic nadzwyczajnego kupić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Bo to nic nadzwyczajnego być nie ma. Średnio co 6-8 miesięcy niszczę słuchawki, więc nie planuje w nie wielce inwestować. Zajechanie MX300 zajęło mi chyba 4 miesiące. Ma w miarę grać. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam Od razu mówie,że na słuchawkach się kompletnie nie znam... i trochę żałuje, ale chciałbym was zapytać, jakie mógłbym kupić najlepsze w swojej cenie do 100 zł max. Potrzebuje do pracy i sluchania muzyki na komputerze, nie do odtwarzaczy itd. ;) Będę wdzięczny za pomoc. pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Jakie słuchawki do iRiver T60? Muzyka wszystko oprócz hip-hopu i disco-polo. Takie aby nie przeszkadzały w bieganiu, douszne, mogą być też dokanalikowe (czy jak to się zwie) bo podobno lepiej tłumią dzwięki otoczenia. Cena powiedzmy 150zł brutto, ale ofkors moga kosztować mniej (jakość) Edytowane 10 Stycznia 2008 przez EP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Przy dokanałowych chyba się słyszy bicie serca przy bieganiu... Pchełki raczej wypadają (poza tymi dziwnymi sennheiserami z seri street). Może lepiej coś z nauszych typu KOSS PORTA PRO albo KSC-75 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...