Skocz do zawartości
[Dante]

Słuchawki Do Muzyki - Temat Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

s0czek napisał(a):

Przymierzam się aktualnie do kupienia słuchaweczek Shure SE210. Jakiś specjalny hi-end to nie jest, tym bardziej, że od 310tek już wchodzi 2gi przetwornik ( a raczej 'Tuned Bass Port' ). Niestety 310 dalej trzymają cenę, więc decyzja na zakup 210 praktycznie zapadła.

Jednak naszła mnie taka myśl, że słuchawki będą przez 80% czasu pracować z telefonem komórkowym SE k750i.

Nie zawracałbym głowy, gdyby dało się łatwo znaleźć jakąś specyfikację wyjścia audio w tym telefonie, ale wg mnie takowa nie istnieje ;)

Więc mimo tego, że słuchawki są z wyższej-średniej półki to mam obawy, że nie rozwiną przysłowiowych skrzydeł przy podłączeniu do komórki.

Słuszne obawy, według Was?

I słusznie. Planujesz w przyszłości dokupić za dodatkową kasę playera który je w pełni wykorzysta?Jeżeli niet, to może od razu kupić zamiast tego najtańszy player: T60, Clip... i trochę tańsze słuchawki które dopełnią brzmienie?

Zrobiłem Kramer moda swoich ksc. Yeah, fajny upgrade: mocno się rozjaśniły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czokapik napisał(a):

To by musiało oznaczać, że każda płyta którą posiadam jest nagrana w kiepskim studiu ;) A wątpie żeby tak było... I nie są to stare nagrania, góra 5-letnie.

Być może kwestia źródła albo wrażliwości na ową sybilizację. Ja jestem w tym względzie w miarę tolerancyjny zważywszy, że niektóry z tego powodu skreślają tak dobre słuchawki jak KSC75.

KHOT napisał(a):

Zrobiłem Kramer moda swoich ksc. Yeah, fajny upgrade: mocno się rozjaśniły...

Jak dla mnie one grają w sam raz.. Może dlatego, że podpinam je głównie do Nano 1g ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KHOT napisał(a):

Fake? Na ebaju pełno podróbek ES7, więc czemu nie PRO700...

To jest akurat poważny sprzedawca ,wiele tzw podróbek to wynik eksperymentowania producentów z różnymi fabrykami w chinach a infrastruktura pozostaje itp ,wiele tzw podróbek nie jest podróbkami tylko że nie są po prostu już autoryzowane przez producenta ,różnie to z tym bywa ciężko wyczuć.... są też i dokładne klony albo tylko identyczne z wyglądu ale totalne dziadostwo itp ,ale tak jak wcześniej mówiłem ten sprzedawca raczej shitu nie sprzedaje :wink: .

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam najtańszych przyzwoitych słuchawek bezprzewodowych, które nie rozlecą się po paru dniach, zmieszczą się na głowę i nie będzie trzeba się ich wstydzić. nie jestem żadnym audiofilem, zależy mi na braku kabla. czy możecie coś polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mpeg-4 napisał(a):

To jest akurat poważny sprzedawca ,wiele tzw podróbek to wynik eksperymentowania producentów z różnymi fabrykami w chinach a infrastruktura pozostaje itp ,wiele tzw podróbek nie jest podróbkami tylko że nie są po prostu już autoryzowane przez producenta ,różnie to z tym bywa ciężko wyczuć.... są też i dokładne klony albo tylko identyczne z wyglądu ale totalne dziadostwo itp ,ale tak jak wcześniej mówiłem ten sprzedawca raczej shitu nie sprzedaje :wink: .

Wiesz, nawet jeżeli infrastruktura byłaby pozostawiona przez producenta (w co szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć jeżeli chodzi o ATH), to opinie na Head-Fi nie pozostawiają złudzeń: tylko na zdjęciach wygląda to jak oryginał, a brzmi jak guano. Fakt, że przebicie na cenie słuchawek ATH w Polsce jest duże, ale bez przesady: nie aż takie. 80$ ??!! IMO mało prawdopodobne... :unsure:

...ale gdyby okazało się jednak, że to oryginały, to mógłby być hit na miarę CAL!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KHOT napisał(a):

Wiesz, nawet jeżeli infrastruktura byłaby pozostawiona przez producenta (w co szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć jeżeli chodzi o ATH)............

Jeżeli nie jest to podróbka to być może mamy do czynienia z podobną sytuacją jak w poniższym temacie gdzie chińska fabryka produkująca tunery satelitarne dla uznanych marek sprzedaje je też o wiele taniej na własną rękę ,bo ponoć (?) umożliwiają to chytrze skonstruowane umowy :

Cytat

sami produkuja w chinach sami są sobie winni chcesz w chinach produkowac musisz sie patentem podzielic z rzadem chin czyli sami podpisuja na siebie wyrok

http://www.esat.pl/viewtopic.php?t=14096

A tutaj jest temat o klonach tunerów sat dreamboxa które są nawet lepsze technicznie od oryginałów (DM500)

http://www.esat.pl/viewtopic.php?t=13045

Tak więc możemy mieć doczynienia ze zjawiskami takimi jak :

>sprzedaż przez chińską fabrykę oryginału na własną rękę bez gwarancji i autoryzacji zleceniodawcy ,ale kruczek prawny (być może :wink: ) dopuszcza taką kontrowersyjną sprzedaż .

>klon idealny

>klon wizualny (shit !)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy wątek o podrobionych ATH-700Pro na HeadFi. Podobny wątek o ES7 tutaj.

Edyta: O kurde, faktycznie są usprawnione - małe żółte ludziki dołożyły im mikrofon gratis... :lol2:

Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ( może i Panie ) sprawa przedstawia się tak.. Za czasów integry i słabych głosników creativa dźwiek wydawał się nawet ok po przejściu na dobre głosniki i xonara d2 już pojecie muzyki jest dla mnie zupełnie inne. Po wyciągnieciu z szafy mojej dobrej mp3 ( tak mysle ) jaką jest sansa m240 odpaliłem muzyke i ogromny zonk. TEGO NIE DA SIĘ SŁUCHAĆ! Mówie sobie może to wina słuchawek zmieniłem na też jakieś mało specjalne ( kiedyś wydawały się dla mnie bdb ;p ) i to samo. Dopiero po podłączeniu technisów rpf-290 wiedziałem już że to wina słuchawek bo techniscy grały również dobrze jak pod xonarem. No więc czas zmienić słuchawki i wywalić ten stockowy badziew który dodają do sansy i zastanawiam się nad słuchawkami które nie będą droższe od mojego otwarzacza. Co polecacie? Bo teraz kiedy mam dobrego grajka przy PC jestem wyczulony i chciałbym mieć już dobre słuchawki najlepiej pchełki czy jak im tam bo nie zamierzam nosić słuchawek na rozmiar technisów na głowie.

Pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje z waszej strony bo jestem kompletnie ciemny w tej dziedzinie i nie wiem na co miałbym w ogole patrzyć kupując słuchawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się chciałem pochwalić, że udało mi się w końcu po wielu cierpieniach uzbierać sporą sumkę i kupić porządny wzmacniacz słuchawkowy, dźwięk po prostu bez porównania lepszy niż z wyjścia karty muzycznej - zamówiłem też porządny kabel jack > cinche (Klotz MY206, wtyki Neutrik) żeby czymś w miare dobrym połączyć kartę ze wzmacniaczem. W ciągu najbliższego miesiąca - dwóch kupuje Audigy 2 ZS a jak to będzie za słabe to potem Prodigy HD2.

post-124915-1218658675_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam;)

oplaca sie kupic nieco lepsze sluchawki(+przejsciowka) do sluchania muzyki z telefonu?

mowie o przedziale 50-70zl, "pchełki"

nie wiem jak to bedzie a nie mam zabardzo jak sprawdzic,

jak nie to kupie jakies zwykle nokia za 20pln

pozdr.

http://allegro.pl/item415215327_najtaniej_...cx_300_box.html

http://allegro.pl/item414604865_sluchawki_...2_5mm_oryg.html

B-)

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się, że neo ma sensu inwestować w droższe słuchawki, bo znowuż jakoś mp3 z telefonu nie jest na ogół powalająca (jak dla mnie jest przyzwoita, ale nic więcej), więc dobre słuchawki na niewiele sie tu zdadzą

edit z tych co podałeś, to zdecydowanie te tańsze - wystarcza na 100%

Edytowane przez czekus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz.

a propo tych dwoch linkow. to ten sam model

juz nawet sluchawki podrabiaja;)

czyli sluchawki za 30zl powinny wystarczyc. duzo nie slucham, wiec bedzie ok.

mysle wlasnie zeby kupic te CX300 w promocyjnej cenie:P + przejsciowka

a moze cos innego polecicie? moze na micro jack?

i tylko wtykowe bo mam niewymiarowe ucho,

jak nie, trudno

http://allegro.pl/item414939134_nowe_sluch..._ep_630_gw.html ,hm?

IMO to samo

pozdr.

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cx300 za 30 zł to podróby, tak samo jak te EP-ki. Będą grać w zależności od fabryki która je podrobiła źle, albo tragicznie. ie warto tracić kasy. Najtańsze słuchawki warte kupna to SHE9500 - zdecyduj, czy Ci się opłaca do telefonu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki krótko i na temat :) Czy te słuchawki to podróbki ? AKG K 414 P ? Normalnie kosztują ponad 150 zł, a tu 45 hmm ? Co o tym myślicie, bo to albo promocja albo podróbka, ja się na tym nie znam :P a potrzebuje czegoś taniego do słuchania muzyki. Tak do 50 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego, co mi wiadomo, oryginalne i niekoniecznie z plusa - jest jakieś lewe tanie źródło oryginałów, ale nie znam szczegółów. Jako tanie nauszne podobnież są całkiem niezłe. Tymczasem w końcu po długich bojach z jabenem, dotary do mnie ATH-ON3, są słodkie... :wub:

(chociaż ksc raczej nie zagrożą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi