kfazzi Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 A tylko słuchawki zamknięte cię interesują? Bo otwarte ze względy na konstrukcję lepiej się sprawdzajaprzy dłuższych odsłuchach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) Mi to by bylo obojetne gdyby nie fakt ze nie mieszkam w pokoju sam obecnie dlatego musze zawezic pole poszukiwan do zamknietych i te senki po prostu wydaly mi sie odpowiednio dobre. W sumie za 220zl mozna je juz dostac. Czasem na allegro sie trafia za 190zl. Chyba ze sa jakies o ktorych jeszcze nie slyszalem. EDIT> Sluchawki juz kupione. Jednak zdecydowalem sie na model AKG K-512. Przymierzylem w MM K-514 i od razu sie zakochalem w wygodzie i komforcie ich noszenia a ze byly otwarte to wzialem 512tki :) Nie zaluje. Bardzo czysto graja i MAX wygodne. Edytowane 21 Listopada 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 SHp8900 raczej ci do zastosowań outdoor nie polecam, ze względu że potrzeba im dużego prądu a te w przenośnych plejerach raczej na wyjściu nie występuje poza tym kabel 4 metry no i z jednej strony ma 2,5mm jacka no chyba, że dorobisz całkiem nowy krótki kabel.O moc się nie boję, czekam na płytkę do MxM-a (mały wzmacniacz słuchawkowy), więc napędu raczej nie zabraknie. Ostatecznie zamówiłem HD485 - ma odpinany kabel, więc nie ma problemu z zamianą na inny, krótszy w parę sekund. Zobaczymy, wygrzeję, obsłucham i w najgorszym wypadku pójdą na allegro i zamówię te Beyery... ps. moje muvo v100 sobie z nimi radzi przyzwoicie większość mogła by być większa ale na max skali grają nawet głośno no i są basy ale zawęża się scena i tracą na detalach :( choć jak na muvo jest naprawdę przyzwoicie wiec ostatecznie z Zune może być tylko lepiej.Właśnie tego oczekuję, Zune zdecydowanie lepiej napędza słuchawki niż Clip, więc nawet bez wzmacniacza powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Tak ostatnio pomyślałem że dziewczynie kupię słuchawki. Zastanawiałem się nad Ep 630 ale widze że polecacie też inne frimy np.SHE9500 albo jakieś Panasonica. Które teraz warto mieszące sie w przedziale cenowym tych słuchawek(50-60zł)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Tak ostatnio pomyślałem że dziewczynie kupię słuchawki. Zastanawiałem się nad Ep 630 ale widze że polecacie też inne frimy np.SHE9500 albo jakieś Panasonica. Które teraz warto mieszące sie w przedziale cenowym tych słuchawek(50-60zł)?Ja bym polecał Epki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zdecydowanie lepiej Philipsy, pół klasy wyżej od ep-ek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Panasonic RP-HJE200-K lub Philipsy SHE9500. A jak nie przeszkadza brak opakowania to w komisie na mp3store szukaj Sony MDR-EX082. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 O moc się nie boję, czekam na płytkę do MxM-a (mały wzmacniacz słuchawkowy), więc napędu raczej nie zabraknie. Ostatecznie zamówiłem HD485 - ma odpinany kabel, więc nie ma problemu z zamianą na inny, krótszy w parę sekund. Zobaczymy, wygrzeję, obsłucham i w najgorszym wypadku pójdą na allegro i zamówię te Beyery... Właśnie tego oczekuję, Zune zdecydowanie lepiej napędza słuchawki niż Clip, więc nawet bez wzmacniacza powinno być ok. Powiem tak jeśli patrzeć pod kątem domowego odsłuchu to ShP8900 były by dużo lepszym wyborem ale już pod kontem mobilności to Senki się bani lepiej trzymają, zasuwałem po dworze w 8900 kabel możne sobie spiąć sobie rzepem wtedy mamy dużo kabla na klacie :) ale jednak na wojaże się nie nadają zbytnio jak np. trzeba przebiec przez ulice to słuchawki trzeba narzucić na szyję inaczej mogą zlecieć ogólnie lipa. Więc sumując tobie potrzeba czegoś co się będzie trzymać na głowie na dworze a 8900 nie spełniają tego zadania więc w sumie dobry wybór. Tak ostatnio pomyślałem że dziewczynie kupię słuchawki. Zastanawiałem się nad Ep 630 ale widze że polecacie też inne frimy np.SHE9500 albo jakieś Panasonica. Które teraz warto mieszące sie w przedziale cenowym tych słuchawek(50-60zł)? Zależy czego słucha trance, ambient, psychedelic i inne elektroniczne bądź rap z solidną porcją basu to epki może brać z powodzeniem, jeśli słucha innych gatunków to jednak SHE9500 będą lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Słucha w większości tego co w radiu leci. Czyli muzyka dosyć zróżnicowana ale nic ostrego. Czasem (ale to sporadycznie) jakiegoś Nightwisha, Metalica lub coś podobnego. Czyli co takie SHE9500 były by fajne? http://www.allegro.pl/item480052483_philip...ki_w_wa_fv.html takie np? Czy to nie będą podrubki? Mają 2 lata gwarancji niby. Pytam sie bo pamiętam że jak kupowałem w tamtym roku swoje EP to trzeba było uważać na podrubki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 A ja się zapytam: nie ma ktoś zepsutych Technicsów RP F290? NIe widz mi się kupno nowych, zwłaszcza, że to tylko zatrzask od pałąka... :/ Moja niefrasobiliwość zabiła moje mobilne nagłośnienie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Słucha w większości tego co w radiu leci. Czyli muzyka dosyć zróżnicowana ale nic ostrego. Czasem (ale to sporadycznie) jakiegoś Nightwisha, Metalica lub coś podobnego. Czyli co takie SHE9500 były by fajne? http://www.allegro.pl/item480052483_philip...ki_w_wa_fv.html takie np? Czy to nie będą podrubki? Mają 2 lata gwarancji niby. Pytam sie bo pamiętam że jak kupowałem w tamtym roku swoje EP to trzeba było uważać na podrubki. do muzyki z radia to ep wystarczą ale patrząc, że są dostępne SHE9500 to brałbym filipki a co do podróbek ich raczej nikt nie podrabia pamiętam jeszcze rok temu znalezienie she9500 graniczyło z cudem a teraz są :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Czyli co jak są dostępne w takiej cenie te Philipsy to lepiej je wziąć niż EP? Sądzę że z jednych i drugich będzie zadowolona:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 sam mam te philipsy już dłuższy czas. Słucham przewaznie trancu czasem hh i cos radiowego i hmm dla mnie sie nadają a dla dziewczyny bedą idealne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Byłem dzisiaj w "markecie nie dla idiotów" i było sporo słuchawek, no to pierwsze co założyłem na uszy to Senki 555, brzmią bardzo fajnie, ale jakoś tak nie siadły mi na uszach (może jeszcze kwestia regulacji pałąka, bo tym się nie bawiłem), potem założyłem Philipsy SHP 9000 (450zł to trochę dużo...). Siadły bosko na moje uszy, ale barwa dźwięku zupełnie inna (tak jakby więcej basu?), ale również bardzo przyjemnie grają. Niestety nie było SHP 8900, ale pan powiedział, że mają na drugim sklepie w cenie 340zł :D Czy Philips SHP 9000 bardzo różnią się od SHP 8900? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Byłem dzisiaj w "markecie nie dla idiotów" i było sporo słuchawek, no to pierwsze co założyłem na uszy to Senki 555, brzmią bardzo fajnie, ale jakoś tak nie siadły mi na uszach (może jeszcze kwestia regulacji pałąka, bo tym się nie bawiłem), potem założyłem Philipsy SHP 9000 (450zł to trochę dużo...). Siadły bosko na moje uszy, ale barwa dźwięku zupełnie inna (tak jakby więcej basu?), ale również bardzo przyjemnie grają. Niestety nie było SHP 8900, ale pan powiedział, że mają na drugim sklepie w cenie 340zł :D Czy Philips SHP 9000 bardzo różnią się od SHP 8900? :blink: ...orzeszku... faktycznie sklep dla idiotów, shp kosztują 150-170 pln i jeżeli wierzyć różnym opiniom, ta cena jest odpowiednia, ale kurdeeee... 340?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglysty Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Panowie - zainteresowały mnie słuchawki SENNHEISER PC350 - niestety pomimo opcji szukaj nic praktycznie na ich temat nie znalazłem... może ktos ma jakies linki do testów tych słuchawek albo sam je posiada i chce sie podzielić swoimi wrażeniami? słuchawki są baaaardzo drogie - wygladaja na baardzo ładne - ciekaw jestem jak baaardzo grają? i czy warte sa tej swojej "baaardzo" ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) Nie znalazłem żadnych opinii negatywnych o tych PC350, ale z drugiej strony 0.5kpln to HD595, Grado SR80, Alessandro MS1, Philips HP1000 i inne możliwości... Możesz spróbować szczęścia i kupić te PC350, a potem opisać nam, czy warto było ze względu na dźwięk. Edytowane 26 Listopada 2008 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Za 500zł kupił bym CAL! i wymienił w nich kabel na Conducfila 3014... To co te słuchawki na tym kabelku wyprawiają nie mieści się w głowie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 szkoda tylko za CAL sa takie niewygodne. Nie mam odstajacych uszu, rozmiar glowy w normie ;-) a dluzej niz 1h w cal'ach to dla mnie prawdziwa katorga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) :blink: ...orzeszku... faktycznie sklep dla idiotów, shp kosztują 150-170 pln i jeżeli wierzyć różnym opiniom, ta cena jest odpowiednia, ale kurdeeee... 340?! 170 to tylko hurtowo i na alledrogo bo inaczej nie idą cena zaporowa dla ogółu to już 100-150zł o 200 nie wspominając, cena na Europę to 300-340 zł i słuchawki są tyle warte, poniewierają senki 555 i oscylują gdzieś w okolicach HD595 to, że są tak tanie to szaleństwo :) zbudowane są na tym co SHP9000 głośniki 50mm z mylaru tylko inna obudowa i według specyfikacji 9000 mają szersze pasmo przenoszenia, 9000 są wygodniejsze ale delikatniejsze i są następcą HP1000 a te z kolei to poorman HD600 ;) więc jest naprawdę ok BTW 895 i jego następca 8900 są popularne w Rosji ze względu na cenę i jakość jaką sobą reprezentują ;) BTW topowe słuchawki philipsa są kozackie i możemy się nimi cieszyć u nas w good cenach ale tak naprawdę nie wiem dlaczego a CAL odpadają dla normalnego faceta no chyba, że zamówi strzyżenie uszu :) btw niech ktoś nie przyoszczędzi i nie wpadnie na pomysł kupna SHP8500 te już nie są tym czym są 8900/9000 odsłuchiwałem je w MM na jazzie i było hmmm nie ruszyło mnie :unsure: to chyba podrasowane SHP2700. Edytowane 27 Listopada 2008 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Dokładnie tak jak pisze Cviek - jeżeli HD25, to celować w HD25-1. Małe pytanie: do czego będą podłączone, skoro tak boisz się o głośność - źródło ma małą moc, czy coś innego tutaj echodzi w grę? CAL! po rekablingu byłyby bardzo dobrym wyborem. Z innej beczki: jestem na etapie wyboru dużych, najlepiej otwartych słuchawek w granicach do 300pln z przesyłką (i ani grosza więcej) i na razie na placu boju zostały Beyery DTX800 i HD555. O pierwszych ciężko cokolwiek znaleźć, ale jeżeli wierzyć HeadFi, to zdecydowanie warte zainteresowania. O drugich jest wiele sprzecznych opinii, a nie chciałbym kolejny raz wtopić w słabe sennki z napompowaną ceną, tym bardziej że chętniej widziałbym słuchawki z wtykiem 3.5 niż 6.3 mm. Wiem, że wygląd nie jest ważny, w końcu noszę KSC, aleee... beyery musiałyby grać przepięknie żebym zaakceptował ich wygląd porównywalny do tandetności wyglądu KSC. Słuchawki raczej do użytku "na miasto", kabel prawdopodobnie sobie we własnym zakresie skrócę, więc tutaj byłoby świateło w tunelu dla 555. Jakieś inne propozycje? Słuchawki będą grały z Zune, ewentualnie niebawem do zestawu dołączy mxm. Wiem, że powinienem kupić CAL!, ale nie chcę - nie dlatego, że to kreatiw, żadnej różnicy mi to nie robi - bardziej ze względu na krótkie zdanie z sygnaturki jonasa (nie, nie to na samym dole :lol2: ), to raczej się nie zmieni. Edyta: może jeszcze do tego dorzucić Philipsy shp8900...? Ja proponuję swoje Pioneery SE-A1000, poczytaj o nich duża otwartość, przejrzystość, rozdzielczość, przestrzeń i dynamika dobrze zagrają z ciemniejszym źródłem imho jak chcesz to się możemy dogadać, bo ja będę potrzebował czegoś zamkniętego ze względu na warunki... Panasonic RP-HJE200-K lub Philipsy SHE9500. A jak nie przeszkadza brak opakowania to w komisie na mp3store szukaj Sony MDR-EX082. Potwierdzam. Swoje kupiłem za 70zł, a epki nie mają do nich startu... Moim zdaniem te słuchawki reprezentują idealne wyważenie jakości/ceny. Żeby dostać coś wyraźnie lepszego, z tego co czytałem, trzeba wpakować 10x tyle Za 500zł kupił bym CAL! i wymienił w nich kabel na Conducfila 3014... To co te słuchawki na tym kabelku wyprawiają nie mieści się w głowie :blink: Powiedz mi jeszcze gdzie znajdę ten kabel :) W ogóle to miałem CAL! chwilowo i z Beresfordem grały poprawnie - ot tak zwyczajnie, bez wyrazu. Pionki zdecydowanie lepiej, ale może ten kabelek faktycznie dużo daje lub CAL! nie były dostatecznie wygrzane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) 170 to tylko hurtowo i na alledrogo bo inaczej nie idą cena zaporowa dla ogółu to już 100-150zł o 200 nie wspominając, cena na Europę to 300-340 zł i słuchawki są tyle warte, poniewierają senki 555 i oscylują gdzieś w okolicach HD595 to, że są tak tanie to szaleństwo :) zbudowane są na tym co SHP9000 głośniki 50mm z mylaru tylko inna obudowa i według specyfikacji 9000 mają szersze pasmo przenoszenia, 9000 są wygodniejsze ale delikatniejsze i są następcą HP1000 a te z kolei to poorman HD600 ;) więc jest naprawdę ok BTW 895 i jego następca 8900 są popularne w Rosji ze względu na cenę i jakość jaką sobą reprezentują ;) BTW topowe słuchawki philipsa są kozackie i możemy się nimi cieszyć u nas w good cenach ale tak naprawdę nie wiem dlaczego a CAL odpadają dla normalnego faceta no chyba, że zamówi strzyżenie uszu :) btw niech ktoś nie przyoszczędzi i nie wpadnie na pomysł kupna SHP8500 te już nie są tym czym są 8900/9000 odsłuchiwałem je w MM na jazzie i było hmmm nie ruszyło mnie :unsure: to chyba podrasowane SHP2700. Tak troszkę zagmatwałeś, albo ja coś skumać nie mogę :-) Jeśli się nie mylę to wg Ciebie SHP 8900 są niewiele gorsze od SHP 9000? Zastanawiam się czy brać w ciemno te Philipsy SHP 8900 za 159,99zł, bo nie mogę znaleźć ich nigdzie i nie wiem jak mi siądą na głowie <_< edit: Marcin_gps, podobno TUTAJ można dostać Conducfil'a 3014. Zadzwoń i zapytaj czy by Ci tego nie wysłali. Edytowane 27 Listopada 2008 przez Kebob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Zastanawiam się czy brać w ciemno te Philipsy SHP 8900 za 159,99zł, bo nie mogę znaleźć ich nigdzie i nie wiem jak mi siądą na głowie <_< Wg mnie mają zbyt płaski pałąk i zrobione są raczej na większą głowę. Są ciężkie ale i tak dużo wygodniejsze niż HD201. Za to graja super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 To kwestie słuchawek do mp3 mam już rozpatrzoną jako tako. Powiedzcie mi natomiast co byście polecili kupić za słuchawki z mikrofonem do kompa. Oczywiście coś z tańszego bo będą używane tylko do skype, muzki raczje nikt nie będzie na tym słuchał a jeśli już to od święta. Ważne jest żeby były wygodne jako tako(wiem że za tą cenę cudów nie będzie ). Patrzyłem sobie na te wszytskie manty itp. Kierować się mam w tą stronę? Liczę na jakieś dobre sugestie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 To kwestie słuchawek do mp3 mam już rozpatrzoną jako tako. Powiedzcie mi natomiast co byście polecili kupić za słuchawki z mikrofonem do kompa. Oczywiście coś z tańszego bo będą używane tylko do skype, muzki raczje nikt nie będzie na tym słuchał a jeśli już to od święta. Ważne jest żeby były wygodne jako tako(wiem że za tą cenę cudów nie będzie ). Patrzyłem sobie na te wszytskie manty itp. Kierować się mam w tą stronę?Jak do Skype to dla mnie bezkonkurencyjne są Logitech Dialog 812. Lekkie, nie uciskające uszu (a noszę okulary, więc wiem dobrze jak niewygodne słuchawki potrafią dać w palnik), świetny mikrofon tłumiący odgłosy otoczenia, długi kabel. Wada: delikatne, cholercia. Niestety, słuchanie w nich muzyki to wyzwanie wyłącznie dla największych desperatów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Czy ktoś by polecić najtańsze słuchawki na bluetooth z wsparciem A2DP? Jedynym ich zadaniem będzie muzyka i rozmowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Ja proponuję swoje Pioneery SE-A1000, poczytaj o nich duża otwartość, przejrzystość, rozdzielczość, przestrzeń i dynamika dobrze zagrają z ciemniejszym źródłem imho jak chcesz to się możemy dogadać, bo ja będę potrzebował czegoś zamkniętego ze względu na warunki... Wybór już dokonany: zakupione, wygrzane Sennki HD485. Jest bardzo dobrze, Zune napędza je bez większego problemu, a z racji tego, że jest raczej neutralnym/jasnym playerem, nie ma ani śladu przebasowienia. Wygoda dla osoby noszącej okulary jest bardzo dobra, fajne welurowe pady są dość duże - otaczają uszy, nie opierają się na nich. Dynamika jest dobra, szczegółowość tak samo, natomiast słuchawki grają raczej "do głowy", zamiast roztaczać panoramę dźwięków. Izolacja dźwięków z zewnątrz jest świetna, natomiast z racji tego, że są to słuchawki otwarte, sporo dźwięku ucieka i nie izolują innych osób od słuchanej przez osobę noszącą je muzyki. W terenie jeszcze ich nie sprawdzałem i nie wiem czy do tego dojdzie, bo po pierwsze czekam na paczkę z Soundmagic PL12, (plus KSC na pewno nie idą w odstawkę - mają w sobie coś fajnego, mimo że muszą ustąpić HD485) a po drugie: są wielkie! (szczerze mówiąc, wielkością zbliżone do HD555/595 (sic!)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1984 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 słuchajcie czy ktoś się orientuje gdzie można nabyć gąbki jak do grado sr-80 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Szukam dla siostry wytrzymałych ;) słuchawek nausznych. Będą napędzane przez vedię C6 lub laberga nJoy. -muszą dobrze współgrać z tym odtwarzaczem - nadawać się do słuchania w autobusie -kabel nie za długi (1.5m to aż za dość) fajnie by było jakby z potencjometrem Pierwsze co wpadło mi w oko to Koss UR20 z ich giętkim pałąkiem (1 część mniej do złamania wink.gif ), są też trochę droższe UR40, ale chyba nieco za delikatne.. są też wygodne i chyba niezłe philipsy 2700, ale one mają zerowe tłumienie. Tak czy inaczej 120zł to nieprzekraczalna górna granica.. co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Na początku odpuść sobie KOSS UR20... Tragedia dźwiękowa. KOSS UR40 wydają się być delikatne, ale są w iarę wytrzymałe (no może kabelek jest ich słabą stroną, ale jeśli się nie będzie za bardzo szarpać nim to będzie OK), ale dźwiękowo powalają w tej cenie. I są łatwe do napędzenia. Philipsów nie słuchałem to się nie wypowiem, konstrukcja sprawia wrażenie solidnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...