ainaruth Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) no właśnie miałem okazję przymierzyć kilka modeli philipsa.. bardzo wygaodne, lekkie i wyglądają na solidne. nie wiem jak z dźwiękiem, ale powinny być ok.. dużym mankamentem jest to, że w ogóle nie tłumią więc trzeba by głośno słuchać.. i jeszcze jeden argument przeciw UR40 (chyba).. ich impedancja to 60ohm, gdzie standardowe słuchawki do przenośnych sprzętów maja zwykle 2x mniejszą. Czy taki playerek (Laberg nJoy) jest w stanie wysterować te słuchawki? Edytowane 3 Grudnia 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Siema, poszukuję nowych słuchawek,moje Cx300 mi padły.Jedna słuchawka gra,druga nie.Chciał bym kupić słuchawki dousznę,z dobrym tłumieniem.Słucham głównie rocka,jazzu i bluesa..Zastanawiam się nad: Cx400, Creative Aurvana, Philips She9500. Ogólnie nie chciał bym wydać więcej niż 30 funtów,kupuję na amazonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 może sony mdr ex 85 lp ? ;] tutaj jest dobra recenzja http://forum.mp3store.pl/index.php?showtop...t=0&start=0 U mnie w saturnie kosztują 100zł.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 No mieszczą mi się w cenie,kosztują 24 funty nówki na amazonie.Jest jeszcze coś fajnego w podobnych cenach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Na bank nie ma nic lepszego w tej cenie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jesteś na 100% pewien?Jak mam kupować,to wolę dobrze kupić.Czy myślisz że za 24f to będą oryginały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 1. Ex-y nie tłumią! 2. Nano powinien dać radę napędzić Soundmagic-i, więc imo dobrym wyborem mogłyby być PL18. Zamówić możesz tutaj, jest darmowa wysyłka na cały świat. Nie polecam zamawiać z tej strony żadnych sennheiserów czy sony, bo to podróbki, ale soundmagic to ich produkt którego się nie podrabia, imo warto. 3. Aurvany są idealne do jazzu, ale na chłodnym, jasnym nano mogą Ci pogryźć uszy. 4. Oryginalne CX400 powinny zagrać lepiej od she, także jeżeli możesz kupić oryginały w dobrej cenie, to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zastanawiam się czy na amazonie,kupując bezpośrednio od nich dostanę oryginał.Zamawiał ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 1. Ex-y nie tłumią! Miałeś, czy przepisujesz głupoty z forum? Ja mam 82 i jakoś w pociągu/autobusie, czy w centrum miasta nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Przepisuję głupoty z forum. Wiesz, ja z KSc nigdy nie miałem problemu w pociągu/autobusie, co nie znaczy, że posiadają mocne tłumienie. Wszystkie, najbardziej pochlebne tym słuchawkom opinie jakie są dostępne mówią o tym, że o tłumieniu na poziomie Zen aurvana, czy nawet she można przy ex-ach zapomnieć, więc Twoja opinia jest czymś nowym w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 wiesz, jeszcze zależy jakie kto ma otwory uszne ;P nie no, wiadomo - przy młocie pneumatycznym może być gorzej, zależy w jakich warunkach ktoś słucha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 @KHOT, jak kupowałeś te Audio Magici,to kupowałeś w ciemno?Nigdy o nich nie słyszałem więc tymbardziej się wacham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Soundmagic to odrodzenie starej, dobrej serii Crossroadsów, poczytać o nich można na HeadFi. Ryzykował Brestinder z forum mp3store, który po dobrych opiniach na HeadFi zamówił zestaw: PL30, PL12 i PL11, a ja od niego wyciągnąłem dwunastki w zamian za ATH-ON3 ^_^ . Porównując z she (ojca) i aurvanami (zakopane w szuflandii) biją oba bez wysiłku (tyle, że jak i ich poprzednie wcielenie - crossy, wymagają mocnego źródła). Jeżeli nie boisz się większej ilości basu, to jest też opcja zakupu z komisu mp3store jedenastek - unikasz płacenia przez Paypal-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Akurat paypal to dla mnie najmniejszy problem jest.Pytanie czy Ipod Nano 2g da radę je napędzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Wydaje mi się, że spokojnie. Tutaj masz jeszcze zestawienie rodziny SM, musisz dopasować do sposobu grania Twojego nano i preferencji muzycznych: - PL12 would sound like X3i (a very balanced sound signature) - PL18 would sound like SVi (less bass but very clear and detailed treble) - PL11 would sound like XBi (a lot of punchy bass) ...no i jeżeli zdecydujesz się na nie, nie zapomnij dać im szansę pogrania przynajmiej 50-100h zanim zaczniesz oceniać dźwięk, bo jakkolwiek wygrzewanie może być przez niektóre osoby nazywane audiovoodo, niestety jest faktem... Edyta po chwili: chyba 12 są bezpiecznym wyborem - mam je teraz w uszach i na Zune jest fajnie szczegółowo, z dobrą separacją, niewielkim, punktowym basem. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 No więc,mi basu nie potrzeba zbyt wiele.Wolę jak dźwięk jest czystszy i da się usłyszeć więcej szczegółów.Czyli b.pasował by mi pl18,nie wiem tylko czy mój Ipod je napędzi odpowiednio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 IMO tak, skoro napędza ludziom bezproblemowo CAL!-e i inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Kurcze,wszystko fajnie ale to że z Usa idzie :/.7-15 dni zanim dojdzie do mnie,a jak się okażą uszkodzone albo sie popsują.No i niestety nie ma ich nigdzie bliżej,z Polski też się nie opłaca bo przesyłka droga.Czy one rzeczywiście będą lepsze niż te Soniacze?Jednym słowem,warto czekać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Na to Ci niestety nie odpowiem, Ty musisz zadecydować, tutaj masz reckę wychwalającą ex-y jako odkrycie na miarę CAL! Edytowane 4 Grudnia 2008 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Tą recke też czytałem,każdy ma inny gust i upodobania więc dla niego one są super,a dla mnie mogą się okazać conajwyżej dobre.No nic,prześpie się z tym,poszukam jeszcze i coś zamówie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dokładnie. U mnie PL12 prawie wygryzły ksc z roli "bardzo portable" - nie są tak dobre, ale pod względem szczegółowości (mają tą ostrość, agresywność, którą lubię w ksc) i sceny niewiele im brakuje, przy bardzo dobrej izolacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Potrzebuje sluchawki do grania (Enemy Territory), sluchania muzyki (rock/metal) i rozmow oczywiscie (vent/ts). Biore pod uwage Creative HS-900, Creative HS-600, Creative Fatality, SS 3h : ) W ciagu tego miesiaca uwalilem juz 3 nolnejmowe zestawy tak wiec nowe musza byc wytrzymalsze ;) Co wybrac ? Szukalem na necie testow hs900 ale nic nie moge znalezc XC Edytowane 4 Grudnia 2008 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Jawor - jezeli jeszcze nie wybrałeś, to tutaj masz zestawienie z dość wiarygodną oceną i opisem dźwięku... Teraz mi dopiero do głowy wpadło, w Twoich wymaganiach super sprawdziłyby się Er6i, a ze zdobyciem ich w UK nie ma najmniejszego problemu... Edyta@xacti: przemyś jak ważna w tym zestawieniu jest muzyka i powiedz jaki budżet. Słuchawek niezniszczalnych nie znajdziesz, więc.......... Edytowane 6 Grudnia 2008 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Jako ze sluchawki musialem kupic do wczoraj to wybor padl na Creative HS-900 :) Powiem, ze nie zaskoczyly mnie jakos szczegolnie. Dobry mikrofon, dosc wygodne (obrecz mocno dociska nauszniki do glowy - po kilku godzinach gry trzeba zrobic sobie przerwe ;) ), dzwiek wyrazniejszy, dokladniejszy niz na tanich sluchaweczkach, jednak szumia troszke czasami, zacharcza. Mam nadzieje ze jest to wina zintegrowanej karty, teraz trzeba kupic cos taniego znowu.. Male pytanko odbiegajace od tematu: SB Audigy SB0570 jest dosc dobra ? Bo tanio na allegro widze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek11 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Jakie słuchawki wokółuszne polecicie do komputera? Słucham głównie trance'u. Kwota jaką dysponuje to 500 zł. Od słuchawek wymagam aby były wygodne, nie ukrywam też, że lubię bas. Słuchawki będą podłączone do x-fi xtreme music, planuje jeszcze kupić wzmacniacz holdegron. Edytowane 7 Grudnia 2008 przez krzysiek11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Jakie słuchawki wokółuszne polecicie do komputera? Słucham głównie trance'u. Kwota jaką dysponuje to 500 zł. Od słuchawek wymagam aby były wygodne, nie ukrywam też, że lubię bas. Słuchawki będą podłączone do x-fi xtreme music, planuje jeszcze kupić wzmacniacz holdegron.Beyerdynamic 990PRO lub DT 150 PRO Jak nie masz pieniedzy zeby dozbierac to kup lepiej jakies CAL albo to co ja mam ( tylko na moich nie uświadczysz jakiegos super bassu ) bez wzmacniacza sluchawkowego. Edytowane 7 Grudnia 2008 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek11 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 500 zł to dla mnie max, słyszałem sporo dobrych opinii o sennheiser'ach hd 595, tylko nie wiem czy nadają się do trace'u. W creativach podobno pałąk uciska głowę, więc dla mnie odpadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 500 zł to dla mnie max, słyszałem sporo dobrych opinii o sennheiser'ach hd 595, tylko nie wiem czy nadają się do trace'u. W creativach podobno pałąk uciska głowę, więc dla mnie odpadają. 595? e-e, zobatrz sobie jaką ma to budowe w media markt czy jakims saturnie... pałąk uciska głowe? sam pzetestuj wygode a nie jakies pałąki ktore kogos uciskaja głowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek11 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie chcę kupować w ciemno, więc pojadę na odsłuch. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam, Ma lub miał ktoś słuchawki Audio-Technici konkretnie model ATH-AD700? Jestem o krok od kupna i chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś ma pozytywne bądź negatywne opinie o nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...