Skocz do zawartości
n305

(za)GLOSNY v7+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Zakupilem sobie volcano 7+, tak go wszycy chwala, ze na low jaki to on wydajny i cichy. I teraz nie wiem czy ja mam cos nie tego z egzemplarzem i mi chodzi jak odkurzacz, czy moze to normalne?

Dodam tylko, ze poprzednio mialem spire (nieznam sie na nich, nigdzie nie pisze jaki model, wiem tylko, ze standardowy za 50 zyka :P) chodzil na 3500 rpm i byl cichszy niz obecny ... A wiec pytanie, czy ja mam cos nieteges z egezplarzem wiatraka? czy on tak chodzi 8O (dodam jeszcze, ze kupilem go w barwkomp i sam radiatro byl niezle porysowany od spodu :roll: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

Zakupilem sobie volcano 7+, tak go wszycy chwala, ze na low jaki to on wydajny i cichy. I teraz nie wiem czy ja mam cos nie tego z egzemplarzem i mi chodzi jak odkurzacz, czy moze to normalne?

Dodam tylko, ze poprzednio mialem spire (nieznam sie na nich, nigdzie nie pisze jaki model, wiem tylko, ze standardowy za 50 zyka :P) chodzil na 3500 rpm i byl cichszy niz obecny ... A wiec pytanie, czy ja mam cos nieteges z egezplarzem wiatraka? czy on tak chodzi  8O (dodam jeszcze, ze kupilem go w barwkomp i sam radiatro byl niezle porysowany od spodu  :roll: )

wiesz dla jednych v7+ na low jest cichy a dla drugich nie do zniesienia - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tez jest na 3000 obrotow, ale poziom halasu wcale mi nie przeszkadza. (i tak glosniejszy jest coolermaster 80x80 w mojej obudowie, ale juz niedlugo temu zaradze).

Komp mi stoi metr od lozka i jakos moge spac w nocy wiec moze jestes przewrazliwiony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj V7+ na LOW nie jest tragicznie glosny, powiem nawet, ze dziecko spoko przy nim zasypia i czasem my z zona tez.

Gratuluje tolerancyjnej żony. Ja musiałem vulcana zdemontować - przyznam szczerze , że mnie też drażnił. Teraz jadę sobie na box-owym coolerku Intela ustawionym na 1250 obr/min dzięki regulatorowi od vulcana na magistrali 166MHz (P4 2,98GHz) i w stresie mam 59 stopni. Nie wiem czy to nie za dużo ale na stronie Intela znalazłem info , że temperatura 70 stopni celsjusza nie jest szkodliwa na dłuższą metę. Pewnie bójda ale skoro tak piszą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj V7+ na LOW nie jest tragicznie glosny, powiem nawet, ze dziecko spoko przy nim zasypia i czasem my z zona tez.

Gratuluje tolerancyjnej żony. Ja musiałem vulcana zdemontować - przyznam szczerze , że mnie też drażnił. Teraz jadę sobie na box-owym coolerku Intela ustawionym na 1250 obr/min dzięki regulatorowi od vulcana na magistrali 166MHz (P4 2,98GHz) i w stresie mam 59 stopni. Nie wiem czy to nie za dużo ale na stronie Intela znalazłem info , że temperatura 70 stopni celsjusza nie jest szkodliwa na dłuższą metę. Pewnie bójda ale skoro tak piszą...
70C nie szkodliwe, moze i tak, ale na calkowicie dluuuuga meta na pewno nie... Zywotnosc skraca zdecydowanie. :lol: :o :D Ale Intel wymyslil ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest przerąbane

Bo ja mam wulkana 7 (nie +) i musiałem założyc na niego wentyla od titana ( co nomalnie na 3013 rpm chodzi) bo mi matka z drugiego konca mieszkania przylatywała że nie słyszy co w dzienniku gadają:)POWAŻNIE

A sam niedawno zakladalem posta czy V7+ czy V7 jest głośniejszy i stanęło na V7+ , wiec n305 nie przejmuj sie bo to takie są patenty:)

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien na GlacialTech Igloo 2310 o 1 stopien C gorszy od Titana - koszt ok . 50 zl a jest to chyba najcichszy obecnie cooler na rynku - titan to przy nim wyjec :) slyszysz szum dopiero wtedy gdy przylozysz ucho do wiatraczka na coolerze :))) u mnie w budzie slychac teraz tylko wentyl od zasilki grrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi :)

Tak se mysle teraz po co oni dali taki wiatrak do v7+ jezeli i tak malo kto pracuje na wyzszych obrotach niz 3500, liczyli ze jacys zapalency beda na 6000 jechac? toszto glosniejsze niz suszarka do wlosow :>

No nic, jak mi sie zachce ruszyc tylek to sobie kupie potencjometr i sie pobawie w zmniejszanie obrotoof ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi :)

Tak se mysle teraz po co oni dali taki wiatrak do v7+ jezeli i tak malo kto pracuje na wyzszych obrotach niz 3500, liczyli ze jacys zapalency beda na 6000 jechac? toszto glosniejsze niz suszarka do wlosow :>

No nic, jak mi sie zachce ruszyc tylek to sobie kupie potencjometr i sie pobawie w zmniejszanie obrotoof ;)

Wlasnie moze aknieta na jakim trybie najczesciej uzywasz Volcano 7+?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...